Őrület




Havonta egyszer átnézzük a filmek besorolását. Jól használták-e a televíziók a kiskorúak védelmére való piktogramokat (így mondják külföldiül, azoknak a kis karikáknak amelyek egy számot tartalmaznak, film közben) Ilyenkor veszzük a monitoringot és összehasonlítjuk a más országokban használt jelzésekkel. Na osztottunk figyelmeztetéseket, mert hát át-át lépték a határt, a műsorszolgáltatók. Aki többször az fizetett is. Mikor a PRO tv-hez érünk… minden második film teljesen más piktogrammal voltellátva. Nosza elő a számlatömböt, mint rendőr a hónap végén. Szóból ért az ember, egyszer kommunikáljunk velük, mert kell a PR is. Erre kiderül, hogy ők minden filmet megvágtak. Mármint a tévések, hogy lehozzák a korhatárt. Őrület akkor lett, mikor kiderült, hogy joguk is van hozzá. Ilyen a szerződésük. És tényleg, mikor megnéztük az interneten a filmek sugárzási idejét, az hosszabb volt mint amit a tv lejátszott. Még jó hogy nem vagyok alkotó, megőrülnék. Na így van ez testvéreim!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Őrület”

  1. Sanyi

    Van egy reklam a tevekben, amit a Rosia Montana Gold Corportaion nyomat. Allitolag tiltakoztak is ellene nehanyan. A CNA behivta a Gold embereit egyeztetni, megbeszelni a dolgokat, a ciankitermelest ellenzo Alburnus Maior tagjait viszont nem. Termeszetesen az lett a kovetkezmenye a dolognak, hogy a reklammal semmi gond. Ezt ma hallottam egy ellenzotol.
    Komolyan nincs semmi azzal a reklammal? Mennyi kenot kapott a CNA a Goldtol? Lehet semmit, nem is akarok bantani ezzel senkit, de nem kozosen kene osszefogni e aljas projekt ellen?

  2. dzsokko

    emlekszel meg amikor arrol irtal hogy az rtv elakarja dugni az olimpiat a kettesre….na nezd meg a magyar tevet hiaba virit az otkarika a sarokba naponta ha ket orat sugaroznak az olimpiarol ,a roman tv megha a kettesen is de szinte mindent elobe ad..meg curlinget is aminek azt hiszem nem lehet valami magas a nezetsege.na ennyi!!

  3. Nándor (Nándika, vagy amit akartok)

    Ez naggyon de nagyon elszomorított engem. Ez a vágásos sztori. Ilyenkor adok hálát az istennek, hogy jópár éve nincs tévém.

  4. Administrator

    Kiló aranyat kaptunk fejenként.
    Sajnos az Alburuns Maior képviselője nem jelent meg meghívásunkra. Meghalgattuk a reklamált felet és elmondhatom. A reklám nem sért meg semmilyen érvényes jogszabélyt. Üzenete annyi, hogy kell tenni valamit. Megtiltható ez? Utána érdeklődtünk a környezetvédelmi minisztériumban és a cégnek semmilyen engedélye nincs, semmilyen tevékenységre és a cég igazolta, hogy ott nem történik semmi. Márciusban szeretnék letenni a megvalósíthatósági tervet. Magyarán amit ők tesznek az puszta pénzkidobás és semmilyen törvényt nem szeg. Nekem kissé apokaliptikusnak tűnik ez a nagy ciánőrület egy még meg sem tervezett munka körül… sajnos nagyon sok svindli van még amit egy tényfeltáróriportra vár…

    A magyarországi olimpiai közvetítés nincs a hatáskörömben (még) de ha egyszer ….

  5. Csati

    Szerintem a kereskedelmi tévén nem érdemes filmet nézni. A fent leirttak miatt sem, meg azért sem, mert a reklám alatt teljesen kiesel a hangulatból. És ez érvényes RO és HU kanálisokra egyaránt. A közszolgálati tévéknél még elmegy, de ott is idegesít az a ki****ott buborék a képernyő valamelyik sarkán, megbontja a kompoziciot, eltakar részleteket, zavarja a szemet. Én inkább letöltöm a filmet a net segítségével valahonnan. Nem kis fáradság, de megéri.

  6. 6árőr

    Nem sokáig csinál(hat)od már te sem a letöltést…mert jönnek majd a szigorúbb fellépések a warez oldalakat működtetőkkel szemben. A szomszédban már sorozatban buknak le.

  7. Sanyi úr

    Azt hiszem, Romániában még hosszú ideig menni fog a letöltés, egyébként csak az bukik le, aki … szóval nem tudom, ki bukik le, de tele a net p2p hálózatokkal világszerte. Amíg nálunk egy film DVD-n vagy egy albumnyi zene 15-20 euróba kerül, és az átlagkereset 200 euró körül van, addig masszívan menni fog a letöltés. Hogy a szoftverről ne is beszéljünk, ugye.

  8. Nándor (Nándika, vagy amit akartok)

    Van egy hírem: amíg másolni lehet valamit, addig fogják is. Ilyen a tömegfogyasztás/tömegtermelés. Már eleve másoltatot hallgatunk. Ez nem jó, nem rossz, ez ilyen. Amerikában is megy a download piszkosul.