Ablakok




Tegnap összegyűltek a kolozsvári magyar vállakozók, hogy egy mulatság keretében, a képzőművészek segitségével, pénzt gyűjtsenek a mezőségi magyar gyerekek, tanulásának megsegítésére. Rekordnak számító bevétel jött össze: helyszínen kb 15 ezer Euró. Volt palotás, és operett és vonósnégyes és egy televízió is fontosnak tartotta az esemény megörökítését. Igen, igen jól gondoltátok: a cluj-i televiziune román adása.
Mikoözben egymást verik le ajánlataikkal a magyarországi közszolgálati tévék…. persze a kolozsvári magyar adás is valahol pihente a heti fáradságot… Így lesz az ember szájában egy követendő példánál, egy keserű szájízzel elrontva és a szívében kemény az elhatározás, hogy kell egy TV, Erdélyi és magyar és saját és 24 órás és PONT
Bravó magyar vállalkozók és baravó képzőművészek és isten éltesse Kallós Zoli bácsit aki a mezőségi munkát évek óta kitatóan végzi. Ő szólt és a vállalkozók megmozdulta, a művészek megmozdulta a tv-k…. majd máskor…
Kellemes 7 végét mindenkinek de vigyázat az időjárásra: Marosvásárhelyen a az Erdélyi Magyar tv kuratóriumában nagy idő várható, helyi villámok és széllökések és önjelöltek…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “Ablakok”

  1. Sándor Attila

    Akit érdekel, ime egy médiával kapcsolatos link:
    http://media.lap.hu/

  2. Roberto

    Hello.
    Szoval Erdelyi magyar TV meg Radio.
    Ma olvastam, hogy megis lessz Erdelyi magyar TV meg radio, es mindez Marosvasarhelyen, yupie ma dontott a Kuratorium.
    Megsem ertem azert lessz vagy megsem lessz, mert megint irtak a Duna meg a M2 ajanlatarol es megint osszezavartak.
    Annyit azert meg mindig nem fog fel a tini agyam, hogy, hogy nem lehet 300 millio forintbol (ami szerintem eleg szep osszeg) elinditani 1 Tv-t es 1 radiot ami magyarnyelven sugaroz csak.
    Mert ugye nemreg indult a Maros TV, ha nekik sikerult akkor “nekunk” mert ne sikerulne 300 milkobol? Na jo azt tenyleg nem tudom mennyibe kerul 1 ilyen TV meg radio elinditasa, de gondolom nem lehet eppen akkora orbitalis osszeg hisz csak Erdelynek szolna nem egesz Romanianak. Azt hiszem itt ennel tobb van , minthogy nekunk lenne inditva, azt hiszem itt erdekek is vannak (sajnos).
    Pedig mar annyira szeretnek 1 Erdelyi magyar TV-t, persze remelve hogy nem lesz uncsi, meg blablabla egesz nap, el is kepzeltem amolyan Duna-RTL KLUB-TV2 keverek lenne, na azt hiszem ennek lenne sikere, legalabbis a fiatalsagnal tuti (az en szemszogembol nezve)
    Na koszi hogy leirhattam mindezt, esetlek cafoljatok meg, szivesen varom a megjegyzeseket.

  3. Lolka

    Olvasom, hogy urasagod vezete az aukciot, mely cselekedet mikentjet es hogyanjat a TV-bol lese el. Biztosan nem az MTV vagy az RTV1 kolozsvari adasabol :) Orulok, hogy az akcio melle allt.
    Mas: ilyen a romaniai magyar adas, ilyenek a hatarontuli (ertsd. magyarorszagi) magyar adok. Nekik ez csak masodrangu kerdes vala.

  4. lepi

    és ki hirdette meg ezen akciót? és hol?

  5. Administrator

    Szóval az Eureka Egyesület hirdette meg, lehetett róla olvasni a Szabadságban.
    Arról, hogy mit lesek el a tévéből és mit nem: 16 éve dolgozom a Só Biznicbe, temetésen kívül mindenhol felléptem, még víztornyot is adtam át. Erre jön egy újságíró és megkérdezi, hogy mit, hogyan és hol… Gondoltam szellemes leszek és azt mondta, hogy a tv-ben tanultam. Erre elhisz, sőt leírja. Következtetés:
    1: vagy nagy a hitelem
    2: vagy nincs humorom
    Minden esetre jót röhögtem rajta és ígérem, hogy még gyakorolni fogok, hogy TELJESEN megfeleljek az újságírói elvárásainak. Ha jól számolom, még 4-5 év…
    U.I. Humanitárius akcióban bármikor részt veszek csontritkulástól, a szegény gyerekeknek való gyűjtésig.