győztünk




Öt és fél éve mikor elkezdtem a Hivatalt, körbe nézve nem sok magyarnyelvű rádiót találtam. Akkoriban szűnt meg Kolozsváron a Sonic, majd akadozott valami napi egy órás magyar kívánságműsor és később kimúlt. A Párciumban semmi. Azóta szól Nagyvárad, Szatmárnémeti, Székelyföld. Kolozsváron… Kolozsváron… Kolozsváron… a kicsi Agnus rádió most haldoklik. Tegnap mégis SIKERÜLT. Kaptunk egy frekvenciát versenyre. Kb. 2 órás vita után sikerült, a minimális szavazattal, de átvinni sokak „titkolt vágyálmát”. Az új műsorszórási lehetőség, kizárólag magyarnyelvű lesz. Igen 24 órás magyarnyelvű kereskedelmi rádiója lesz a Kincses Városnak. Remélem. Mert ahhoz kell egy jó pályázat, szakértelem. Nagyon bízom benne, hogy összejön. Kántor Lajossal ellentétben, én nem vagyok túlzottan derűlátó, a szakmai felkészültséggel kapcsolatban.
Lehet kompromisszumot kellett volna kötni valakivel, adjon egy órát mert az elég nekünk, vágjunk ablakot ide, vagy oda.? Nem uraim: rám tekint pártfogón e század, rám tekint szántván a paraszt. Sikerült és sikerülni fog minden, csak akarni kell és szakmailag felkészülten érvelni.
Most, hogy mindenki a március 15.-i nagy balhéra hajaz különösen Bukarestben, gondolhatjátok, hogy nem volt egy bájcsevegés az a gyűlés de sikerült és a cél, a cél, a cél a fontos. Május végén lesz a versenyvizsga, várjuk a jobbnál jobb pályázatokat. Addig is örvendjünk, hogy van még hat szavazatunk akik megértették a demokráciát. Na legyen a 7 vége kellemes.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “győztünk”

  1. antiloop

    Helló

    Végre egy jó hír!!!
    Már nagyon hiányzott Kolozsvárra egy kereskedelmi magyar rádió.
    A szakértelem hiányával egyet értek, sőt tovább megyek: erdélyben nincs profi kereskedelmi rádiós. Hogy is lenne, hiszen nem volt ki tanítsa. Szatmáron valami körvonalazódik talán.. Meggyőződésem azonban, hogy sikerül profi kereskedelmi rádiósokat képezni az iduló médiumhoz. Úgy érzem, pont a Kincses városból nő ki az erdélyi magyar regionális kereskedelmi rádió. (a Janovics nyugadtan csináljon közszolgálatit, szükség van egy kereskedelmi regionálisra is!!!)

    Üdvözlettel,
    Bokor András

  2. papp sándor zsigmond

    ez igen!
    végre egy jó hír. csak tudjunk élni vele, hiszen nem most nyílik először folyosó valami nagyobb szabású dolog előtt, ám a szakértelem hiánya, a hályogkovácskodás több ízben erősebb volt a lehetőségnél. sorolhatnám a példákat, sajnos, napestig.
    de azért drukkolok. nagyon is. ha szatmáron bejött, miért ne jönne be, klúzson, az újságíróoktatás “fellegvárában”. vagy minek is nevezzem.

    minden jókat

  3. Imre

    Ha Kluzs és Árdéj, akkor helyes: Párcium, Orádea. De ha Kolozsvár és Erdély, akkor Partium és Nagyvárad…
    Én is örvendeque a magyar kolozsvári efemnek. És hasznosnak tartom, hogy van onlány naplód, jókat szórakozom a feljelentősdin, amit Bukiban elművelnek.
    Idvezlet!