Dilem ma




Pár napja két furcsa napirendpontot tárgyaltunk. Legalábbis a kérés furcsának tűnt. Az egyikben a Szerencsejáték Társaság (Lotto) kérte a B1, megbüntetését mert csúnyákat mondtak az intézményről. Kérdezénk: igaztalan vala dologok amiket, mertek állítani? Nem, jött a válasz. Tagadták meg vala a válaszadás jogát? Nem, jött a válasz, sőt meg is hjvtak minket de mink nem megyünk televízióba. Akkor mi nagy fene baj van? Igazgató: ne beszéljenek rólunk, várják meg amíg a bíróság ítéletet hirdet és arról beszéljenek, de hova jutunk: (idézek szószerit 16 évvel Csauseszku után) ha mindenki elmondhatja a véleményét? Jó kérdés! Ezen még gondolkozom.
Különösen érdekes a felvetés, mert ezek után jövel az, autós újságírók szövetsége, aki tiltakozik az ellen, hogy egy fránya televíziós-csatorna olyan műsorokat enged meg magának amelyikben villázva vagyon egyes autómárka. Hogyaszongya, megtöltenek egy Daciát káposztával és egy hasonló BMW-t és emígyen hasonlítják össze őket. Mielőtt a felháborodás hangjait kezdénk pengetni, kérdezénk: mi legyen a teendő? Gondolkodás nélkül jött a válasz: TILTSÁK BE. Utolsó kártyája a Hivatalnak: de mégis kellene valamit helyette adni a balga népnek, mákony gyanánt. Fantasztikus, volt megoldásuk: ők készítenének egy műsort és az nagyon jó volna. Semmi kétség de micsáljon a jámbor hivatal ha egyszer a cenzúra eltöröltetett? Javaslám kérjék a Parlementustól, hogy az bevezetését és akkor nagyon szívesen letiltunk mindent, de addig…
Testvéreim a blogban, ez e két történet egymás után következett, egy napon. A feljelentések korát éljük, nekem nagyon gyanús, hogy az ötvenes évek szocializmusa is népakarat eredménye volt, a fentebb említett esetek megvalósulásával. Vagy lehet, hogy a szocializmus tette ilyenné az embereket? Óriási dilemma? Értelem, hol a te iránytűd?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Megjegyzések lezárva.