Diszkrimináció




Ma volt egy kis tanácskozás es. Asztalos Csaba szervezte és Gabriel Andreescu vezette. Sok kisebbség volt jelen. Sajtó a környéken sem. Oszt elosztottuk egymás között. Sajnos minden akaratom ellenére, kifakadtam. Kértem, hogy döntsük már el, hogy a sajtó diszkriminál, vagy csak tükrözi a diszkriminációt, vagy mind a kettő és a magyar tankönyvekben Jánoskával játszik Gicu, de a román tankönyvekben Gicu, nem játszik Gáborékkal és amúgy nem csak az etnikumokat érinti a hátrányos bánásmód, hanem mindekit aki MÁS, vagy másként viselkedik és így tovább és így tovább. Kissé hangos is voltam. (Intoleráns?)
Nem lehet gyűlésekről, gyűlésekre, állandóan ugyanazokkal az emeberkkel, osztani-szorozni a diszkriminációt, anélkül, hogy a napköziben elkezdődne egy program, ami tartana az aggmenházig.
Érdekes volt egy román hölgy panasza, aki áttért az iszlám vallásra. Mikor meglátják a kendőjét nem kap állást, nem engedik a gyerekei közelébe a román gyerekeket. A hölgy nem itt született arab, hanem román, román.
Megegyeztünk, hogy még majd konferenciázgatunk… de a problémát ki fogja megoldani?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “Diszkrimináció”

  1. Molnár Zoli

    A ,,sajtó tükrözi vs. generálja” témát társadalmi vitára is lehetne bocsátani. Az majd kihozza, hogy Asztalosékat szélnek kell ereszteni.
    :( , :) (vagy milyen pofát is vágjak?)

  2. Lepi

    http://media.transindex.ro/images/__leo/cikkek/cikkek_15792.jpg

    nah, ejsze megkaptátok, ha nem tiltottátok bé a gabriel-reklámot.:) pedig milyen szépen kértek… az a fasza, hogy most lassan úgyis az utcán dől el az ügy, szó szerint.

  3. Lepi

    nem mintha nem lenne elég bajotok a Parazitiival…:)

  4. Administrator

    A Gabriel maga állította le a reklámot, mert már sehol nem sugározzák. Igazából nagy örömmel tölt, el, hogy egy nemkorményzati zervnek ennyi pénze van kampányolni, de ….

  5. www.autodeterminare.com

    http://www.autodeterminare.com