Audióvizuális Kód




Másfél éve jutottam el hosszabb időre (két hét) Londonba. Egy hosszú projekt végállomása volt. Nagyon tetszett, amit az ottani kollégák műveltek(OFCOM www.ofcom.org.uk). Szinte minden szabad és ha jön a bejelentés akkor akcióznak. Nem meresztik a szemeiket, hogy mikor, hol, ki és kivel… Van egy “kottájuk” s abban minden nagyon egyszerűen le van írva. Úgy nevezik, hogy CODE. Mára nálunk is elkészült ez a cucc. Pár hónapja összeszedtük a legfontosabb határozatainkat és öszegyúrtuk eggyé. Kezdődik a kiskorúak védelmével és befejeződik a politikai reklámozással. Heteket egyeztettünk, a különböző szakamai szervezetekkel, érdekvédelmi képviseletekkel. A gyermek neme Cod Audiovizual. Megtalálható a hónalapon és 28.-án angolul is ott lesz. Van benne egy két újdonság: lehet támogatni a sporthíreket és a metó jelentést, a filmek korhatára is változott. Az erotikus filmek sugárzására vonatkozó szabályok is megváltoznak. Ezentúl ahol a kanális, a távirányítóból blokkolható, csak este kilenctől sugározható szexfilm (Digi, Maxx). Vége az egésznapos “dugibuginak”. Szegény képernyőre élvező testvéreim, mehettek vissza az internettre vagy a benzinkúti film árusokhoz.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “Audióvizuális Kód”

  1. Sz.Cs.

    Azon gondolkodom, vajon ebben az esetben a “testvéreim” azt jelenti, hogy “sorstársaim”?:)
    Komolyra fordítva: hogyhogy eddig még nem volt ilyen kód a CNA-nál? Eddig mi alapján fogadtatok el vagy utasítottatok el valamit? A tagok saját etikai kódexe alapján, minden egyes esetet külön megvitatva? Ez nem olyan egy kicsit, mintha minden egyes bankrablás esetén a bíróságnak előbb azt kellene megvitatnia, hogy az bűn-e?

  2. Administrator

    Határozataink voltak, kedves testvérem (sorstársam?). Határozat a válaszadás jogáról, határozat a reklámról, határozat a politikai pluralizmusról…. Most egyben van minden, a struktúra is más, komplexebb. Egyszerűsítés “debirokratizálás” történt.

  3. wwwautodeterminarecom

    http://www.autodeterminare.com

  4. Turos Lorand

    grt. ez jo dolog. Atlathato, letisztult, hasznalhato. A radioban, mint hazirendet kifuggesztettuk