HAhahah




Bocsánat a románul nem értő olvasóktól, az alábbi bejegyzés miatt. Most már értikek mi az a kisebbségi sors? A cikk marosvásárhelyen, a legnagyobb példányszámban megjelenő napilap cikke volt és a nagy “magyarkodásomat” leplezte le, hogy elmagyaros0tottam az erdélyi étert és amúgy is elnök akarok lenni a Tanácsban… Ilyen anyagok akkor jelennek meg mikor frekvenciaelosztásra készülünk. Legutóbb is ez történt, de akkor sem nyert frekvenciát a gyulafehérvári ortodox püspökség. Mert valszeg arról fúú a szél. Nem azért nem nyert, mert ki tudja milyen természet fölötti erővel rendelkezem és képes vagyok tíz tagtársamat manipulálni. Nme nyert mert nem lenne lojális dolog 24 órán keresztül átsugározni egy másik városba…
NE érdekes az egész de a képhez hozzátartozik. Ettől én még nyugodtam alszom.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “HAhahah”

  1. gregorio

    köszönöm szépen! :) a kisebbségi sorsot egyébként (elvileg) értem, mert szegről-végről az egész családom Erdélyből származik, aki meg nem, az a Felvidékről…
    az erdélyi éter “elmagyarosítása” meg, ha jól értem, nem a román adók ellenében, hanem mellettük történik, a valós igényekre támaszkodva, nem?

    azt már csak mellékesen, hogy amennyire én, mint külső szemlélő láttam egy nem reprezentatív mintán, a köznépet nem zavrja a magyar éter. amikor nyáron arra jártam, és Marosvásárhelyről maxitaxiztam Szovátára, a magyar sofőr srác egy magyar kereskedelmi adót hallgatott (ahol az alatt a szűk egy óra alatt több magyar szám ment le, mint egy mo.-i adón valaha fog ennyi idő alatt – az más kérdés, hogy milyen színvonalúak). a buszon románok voltak többen, amennyire megfigyeltem, és egyáltalán nem zavarta őket. nekem ez az egész nagyon tetszett, mert utoljára, különböző családi problémák miatt, gyerekként jártam Erdélyben kb 7 éve, és akkor azt hittem, nincs ilyen nyugalom a hétköznapokban. lehet, hogy nem is volt.
    tudom, ezek olyan apró, mndennapi dolgok, amiket ti észre sem vesztek, mert ebben éltek, de én számos ilyen pozitív dolgot láttam nyáron, itthon meg páran alig hittek nekem, köztük olyanok, akik azt hiszik magukról, hogy magyarabbak másoknál, csak azért mert vmelyik pártra szavznak, más meg nem…

    bocsánat a terjengősségért, régóta terveztem, hogy írok ide, és most a cikk meg nem értése kapcsán írtam először, aztán meg kitört belőlem a szóáradat. :)

    egyébként, ha már az adott rádió zenei színvonalát említettem, az is megérne egy misét, hogy miért Fásy Ádám és társai a legnagyobb anyaországi “sztárok” felétek… (hallottam, hogy Udvarhelyen volt a legnagyobb sikerük.)

  2. gregorio

    egy összefüggés fölött átsiklottam a nagy optimizmusomban: a hétköznapi ember az egy dolog, közben persze nyilvánvaló (a cikk alapján is), hogy a médiában, politikában, stb. vannak, aki magyarellenesek jócskán, de ez azért nem a közhangulat, ha nem tévedek.

  3. Administrator

    Nem tudom, Fásy mekkora sztár Székelyföldön, biztosan sokan szeretik de van ott rock hét is rengeteg vendéggel, az Illésen is rengetegen voltak, Presser kétszer koncertezett Udvarhelyen, szép nagy a világ sokan elférnek benne, csak kötelező ne legyen semmi.

  4. dzsokko

    mester,ez az idiota vicenciu miröl papol mikor azt irja hogy, azt mongya,te átpaszoltál valami frekvenciát egy rmdsz képviselönek szt.györgyön…miröl van szó,vagy csak félrebeszél a pasi…tudod csak kiváncsi vagyok!

  5. Administrator

    szó sincs róla. Sepsin van egy frekvencia akinek a tulajdonosa Aristotel Cancescu Brassó megyei Tanács Elnök. Még akkor kapta mikor a Tanácsban Magyari Lajos űlt. Semmi nem történik vele.

  6. keli

    tehat a Sepsit es a brassot eltalalta a szerzo, a maradek, meg mint a klasszikus moszkvics-os viccben :) amugy ez mar a “nem tudom, sirjak-e vagy rohogjek”-en is tultesz. Szerintem ezen egyszeruen csak szorakozni lehet majd nyugodtan, mintha mi sem tortent volna, kukazni az ujsagot.

    Sajnos (hogy legyunk korrektek, a Nepujsaggal egyetemben) egy fabatkat sem er az egesz Marosvasarhelyi napilap ….

  7. gregorio

    na igen, az Illés is igaz, meg a Félsziget Fesztivál is, ha már itt tartunk, meg az Omega meg stb. Presserről nem hallottam, de nagyon örülök neki. egyébként vmikor december körül azt mondta egy interjúban, hogy az új lemezéhez, New York, Budapest és Pozsony mellett, Erdélyben is készít felvételeket, ottani zenészekkel. ez mondjuk komoly dolog. nem tudom, erről tudtatok-e, mondjuk itt se tudja senki, azt sem, hogy készül a lemez, aki nem látta azt az interjút. :)

  8. Administrator

    A.G. Weiberger volt osztálytársam és jelenleg bukarestben élő pajtásom emlegetett valami Presszeres kapcsolatot, de majd rákérdezek.