választások 2




Érdekes, hogy a romániai médiát az olasz választások jobban érdekelték, mint a magyarországiak. Kollégáim szerint ez azért van, mert az itteni felfogás szerint, minket (magyarokat) a román média nem érdekel, mi mindig a budapestit nézzük, ezért nem vagyunk fontosak. Nem tudtam számadatokkkal cáfolni… lehet benne valami.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “választások 2”

  1. mezei nelli

    és miért van az, hogy az erdmagyarokat jobban érdekli a magyarországi választás, mint a romániai választások? van erről ma egy vélemény az ÚMSZ-ben, de nekem nagyon nyakatekert érvelésnek tűnik.

  2. Administrator

    van egy felmérés arról, hogy az erdélyieket jobban érdekli a magyarországi választás?

  3. uj szekoly

    Nekem az a bajom, hogy lassan egyik sem kezd érdekelni, mert nem látom reális esélyét annak, hogy valami valahol normalitásba csapjon át…Ki kellet ábrándulnom, kiábránditottak a hiszékenységembõl, mint ahogy sok más milliót is, mármint abból, hogy itt ezeken a tájakon is lehet korrekt becsületes politizálást folytatni…Z.

  4. M.Zoli

    Ha úgy nézzük a politikát, politikust mint egy terméket, amit 4 évente van alkalmunk megvásárolni a tantuszunkkal és összevetjük a 4 év alatti szereplési idejükkel akkor azt vennénk észre, hogy borzalmasan sok (ingyen) reklámot kap a politika mondjuk a mosópor vagy filmreklámokkal szemben.
    Az erdélyi magyar ember pedig magyar nyelvű adót néz, ahol a magyar politikai reklám megy 4 éven keresztül.

    A másik ok: erdélyi magyar politikai többpártrendszer (vagy legalábbis belső választásokat kínáló valós multi – platform rendszer -amely jelenleg legfeljebb megyei szinten van, de nem Erdély szinten) híján, mit mutassanak a híradók izgalmas adok-kapok gyanánt?

  5. Roman Plictisit

    Dragii mosului si ai cocosului,
    e tare ciudat ca nu sunteti in stare sa realizati un lucru evident: media din Romania, de limba romana evident, este total neinteresata de ungaria sau de maghiari daca nu e vorba de subiecte care ating Romania.
    Alegerile din Italia au ceva legatura cu numarul enorm de muncitori romani din Italia. Soarta Ungariei, oricat ar fi de greu de acceptat de un liberal si cosmopolit, ii lasa rece pe romani si chiar si toleranta maghiarilor din Ungaria si din Ardeal nu are ecou la romani. Dar nu-i nimic voi continuati sa fiti visatori si naivi pana va vom asimila de tot.

  6. zxx

    pt “roman plictisit”
    tare plitisit trebuie sa fii sa scrii asemenea idiotenii, “va asimilam de tot”, daca ai fii linga mine ti-as spune doua vorbe , care includ si anumite asimilari :) ),
    sau trebuie sa fii un infocat fan al lui C.V.Tudor, ori al lui Funar, despre care stie toata lumea ce, si cine sunt, si ce anume vor si ei sa “asimileze”.
    In consecinta: cred ca voi (ca si noi toti de altfel) traiti, si traim din ce da , si produce Ardealul, altfel ati fi muritori de foame, ce se oglindeste si prin faptul ca migrati in alte tari , si ca Italia e plin cu voi, dar oare munciti cu totii?
    Si oare cei din Italia, si din toata lumea nu trebuie sa fie toleranti cu voi, romanii? vezi ce s-a intimplat an Austria, Anglia,Spania, Italia, etc….
    si as mai putea sa enumar mai multe treburi BUNE facute de conationalii nostrii, si de care NU suntem mindrii, si pe care nici nu le vom TOLERA ASIMILINDU-VA !!!!!
    Cu Bine !!!! de la CLUJ-NAPOCA