Caritas




Van itt egy eset, ami kicsit elgondolkoztat. “Magyar Húsvét” Nagycsütörtökén nem voltam testületi gyűlésen. Lógtam. Igen megtörtént. Igaz , törvény szerint semmilyen jelenléti kötelezettségünk nincs, mégis igen alaposan látogatom a munkahelyemet. Akkor mégis hiányoztam. Ekkor került megtárgyalásra az a gyulafehérvári kérvény, ami a Caritastól jött. Kérték a katolikus atyafiak, hogy engedélyezzük a fogyatékosokat és öregeket szolgáló 2%-os reklámjukat. Ilyen igazolásokat nem is nagyon szoktunk elolvasni, “hivatalból megy az engedély”. Ebben az esetben a következő héten arra “ébredek” a gyűlésen, hogy beidéztetett Knecht Tamás, a Caritas média felelőse és egyes kollégáim “egykapuznak” hogyaszongya: kik is maguk és kiknek gyűjtenek és mindenki kap az alapjukból, vagy csak a katolikusok… és ugye adnak a görög katolikusoknak mert ha nem akkor…. Nem cifrázom szegény Tamás távozása után mélységesen fel voltam háborodva. Ide cipelnek egy embert, egy napra kivonva a tevékenységéből, költségbe verni… Így is alig ment át a szavazáson a pozitív válasz. Másnap kétségbeesetten hívnak Gyulafehérvárról, hogy egy olyan választ kaptak amiben azt írja, hogy ilyen meg olyan legyen a klipp és egy szó sem arról, hogy ingyenes lenne… Írtam egy új választ, remélem azóta rendlben folyik a kampány. Azóta is furdal a lekiismeret a hiányzásért. Egy nap volt. 1 gyűlés.
Nehogy valaki félre értse, tisztában vagyok a lehetőségeimmel és a hatalmammal és a befolyásoló képeségemmel de azt hiszem kissé naív volt azt gondolnom, hogy bizonyos előítéleteket, ellenszenveket sikerült kiirtani… mint sebben a genny mindig újra termelődik?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Caritas”

  1. kiss ferenc

    Milyen klippről van szó egész pontosan? Hol vetítettek (volna) le?

  2. Administrator

    nem láttam a klippet és nem is véleményezhetjük vetítés előtt, mert kimerítené a cenzúra fogalmát. Hat megyéről van szó ahol a tevékenysége folyik a Caritasnak. Arra ösztönzi az adózókat, hogy a jövedelem bevallásnál 2%-ot utaljanak hozzájuk.