Közszolgálat és a reklám
“A Magyar Televízió hajlandó akár önként is beszüntetni a reklámok sugárzását cserébe a kiszámítható és értékálló finanszírozásért” – jelentette be Rudi Zoltán. Az MTV elnöke azt mondta: azt szeretnék, hogy legalább három-öt évre előre láthatna, tervezhetne az MTV Zrt. HVG-ben olvastam

Ezen mi is sokat vaciláltunk. Szerintem nem szabad végleg kiirtani a reklámot, mert akkor egy rakás fontos eseményről maradna le a közszolgálat, pl. UEFA Champions League stb, amiket csak reklámmal lehet bemutatni.
Ugyanakkor ahol a reklám ki van írtva, ott óhatatlanul megjlenkik, a burkolt reklám. Harmadrészt a reklámnak van tájékoztató szerepe is.
Összegezve: csökkenteni kell a reklámidőt, a közszolgálatban és csak műsorok között engedélyezni. Romániában a 8 perc bevált, de szerintem 5 is elég lenne.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “Közszolgálat és a reklám”

 1. dzsokko

  8 perc a kereskedelmi tv-kre is ervenyes?

 2. Administrator

  nem ott a maximális európai norma 12 perc, legkevesebb 20 percenként. a közszolgálatnál redukáltuk 8-ra

 3. Hiéna

  Teljesen egyetértek Rudival, azzal a megkötéssel, hogy akkor viszont a közszolgálati tévé ne csak a reklámoktól tartózkodjon, hanem a szinvonaltalan szórakoztató műsoroktól is, amelyek amúgy szorosan kötődnek a reklámpiachoz.

 4. Administrator

  Nem olyannak ismerem a pénzt ami önfeledten kivonul a médiából
  A reklám hiány kényelmessé tesz a szakmát, nem kell megizzadni a nézőkért…. kis szelepet kell hagyni ami feed back az adófizetőknek