osztás




MA kezdődik a frekvenciaelosztási hét. Ezek a legkényelmetlenebb periódusok. NEM SZERETEM. Annyi érdek, kérés, erővonal találkozik, hogy az egész olyan mint egy harmadrangú tudományos-fantasztikus filmben a mágneses vihar.
Mikor 1992-ben elindult a magán rádió és televíziózás Romániában, nem volt egy egységes stratégia. Dobigálták a frekvenciákat, mint a bálabontáskor a jobb cuccokat, a túrkálóban. Aki kapta vitte. Soha nem osztottak ki egy országos kereskedelmi tv frekvenciát. Mindenki ragasztgatta a különböző városi lefedettségeket. Így jöttek létre a különböző, már a már nagynak számító tévék. Ma kiosztásra kerül egy egész országot lefedő frekvencia szett. Sikerült átvinnem azt az ötletemet, hogy daraboljuk fel és egészítsük ki a már piacon lévőket. Így létrehozható több, országos kereskedelmi csatorna. (Országosnak nevezzük azt, amelyik legalább 75%-ban rendelkezik földi lefedettséggel.)
Természetesen a felszabaduló frekvenciákat bekérjük és újra kiosztjuk, versenyvizsga alapján. A verseny abból áll, hogy a jelentkezők a 11 tagú grémiumot meggyőzik, a már leadott dosszié alapján arról, hogy ők a legjobbak. Szerencsére bent van a sajtó és akárki bejöhet az utcáról, így a döntések átláthatósága garantált.
Megyek kezdeni. Utálom.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Megjegyzések lezárva.