Az igazi arcom itt van




Újból Gáspárik Attilát jelöli az
RMDSZ az Országos Audiovizu-
ális Tanácsba (CNA). Mint isme-
retes, a 2000-ben megválasztott
Gáspárik mandátuma a közeljövõ-
ben lejár. A jelölést a szövetség
már leadta. Verestóy Attila szená-
tusi frakcióvezetõ szerint a parla-
ment várhatóan a következõ
együttes ülésén szavaz az új OAT-
tagok személyérõl. „Sok habozás
után úgy döntöttem, folytatom” –
mondta a Transindexnek Gáspá-
rik, mivel szerinte az EU-csatla-
kozás küszöbén fontos az, hogy
stabilizálódjon a pluralizmus a
médiában. Ezenkívül a digitális
technológiára való áttérés elõsegí-
tésében szeretné kamatoztatni ed-
digi tapasztalatait. Eddigi mûkö-
désére rányomta a bélyegét az az
arrogancia és fölényeskedõ hozzá-
állás, amellyel az erdélyi magyar
írott sajtóhoz és a magyarországi
tévéadókhoz (különösképpen a
Duna TV-hez) viszonyult, miköz-
ben egy általa és pártja által kont-
rollált romániai magyar tévé és rá-
dió létrehozásán munkálkodott,
mindeddig sikertelenül.

Ez a cikk a Nagyváradon, a Reggeli Újságban jelent meg. Talán el is töprengenék esetleges arroganciámon, ha…lenne egy aláírás a cikk végén. Igy azonban, csak az jut eszembe, hogy a lap kiadója a Micula testvérek, a neves üdítő vállalkozók. Aláírás híján, gyanítom a cikk a kiadó véleményét tükrözi…aki történetesen érdekelt a médiában (az elmúlt pár napban nem kapott frekvenciát, mivel nem idította be a korabban kapottakat).
Éljenek a Janicsárok! A nagyváradi rokonaim ma büszkék voltak rám.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

19 válasz: “Az igazi arcom itt van”

  1. kandur

    Az a diák jut eszembe, aki miután elégtelent kapott, a tanárt hibáztatja…

    Örvendek, hogy újból jelölnek. Kérlek, folytasd a szókimondást, ahogy eddig. Igényességed másoknak arrogancia, szegények, csak pénzből és csoda forrásból jutott több nekik?

  2. mezei nelli

    Kritikusok, rosszindulatú emberek mindig lesznek, bár azért el tudom képzelni, hogy az ilyesmi nagyon rosszul eshet. Szerintem is jól végzed a munkád.

  3. Kelemen Attila

    Aha, talán mostmár tényleg érdemes lenne elkezdeni a társadalmi vitát a Duna TV-ről. Azonosítanunk kellene azokat a szakembereket, akik még ott vannak, kiemelni a teljesítményüket és árnyaltabbra venni a fazont, úgy értem külön kellene választani a szakmai és a civil kritikát. Nekem ez a szöveg erről szól, nem rólad Gáspi.

  4. sanyi

    Mit tudsz arrol, hogy egy udvarhelyi vallalkozo feljelentette a Digital 3 TV-t az Audiovizualis Tanacsnal.

  5. uj szekoly

    Ugassatok, ugassatok vad ebek,
    én csak a munkámat teszem….

  6. Ernő

    Kedves Attila,
    most ugyanazt tetted, amit a Reggeli Újság: egy összefüggést mutattál fel, ellenben semmit nem reagáltál az írottakra. Tény az, hogy téged az RMDSZ rakott oda, mint ahogy az is, hogy a Reggeli Újság Mikula tulajdonában van. A lap ellenben megjelenik, a TV még sehol:)

  7. Administrator

    Értem

  8. Dénes L.

    Gáspárik Attila médiaszakértőként annyit se ért a médiához, hogy tudná: egy nyomtatott sajtóorgánumban megjelenő aláíratlan cikk nem a kiadó véleményét tükrözi, hanem legföljebb a szerkesztőségét (azon belül pedig a felelős szerkesztőét). A kiadó ugyanis nem ír újságcikkeket, mert azokat az újságíró írja, akár felelős, akár más beosztásban. A Reggeli Újság cikkeit minden esteben az újságírók írják-szerkesztik, a kiadó meg kiadja őket, a tulajdonos meg fizeti a kiadást. Ha Gáspárik szerint a RÚ cikkeit Miculáék írják, akkor ezek szerint az ő blogját Markó Béla. Amúgy meg közvetetten őt magát is Markó fizeti (igaz, az adófizetők pénzéből, vagyis az enyémből), mert minden állami alkalmazottat mi fizetünk. Továbbmenve: ezek szerint a köztulajdonban lévő médiát azok csinálják, akik felügyelik, például az RTV-t CNA stb. De nem menjünk tovább, mert tudatlanok vagyunk. Gáspárik meg egyenesen bunkó, mert ő a Kelemen Hunor udmr-politikus által finanszírozott Transindexen janicsárságról beszél, holott őt Váradon mindenki szégyelli már janicsársága miatt, szerintem a rokonai is, feltéve, ha nem mind udmr-aktivisták. Köszönöm K. H-nak, hogy lehetőséget ad nekem is arra az ő pénzén, hogy lebunkózzam a bunkó Gáspárikot, de utoljára (és csak azért, mert sokanszóltak, hogy valami blogon a lapomat gyalázza), mert én magasról teszek arra, hogy a sajátos balkáni kontraszelekciónak betudhatóan egy G. A. kinek oszt meg nem oszt frekvenciákat. Nem oszt, nem szoroz. (Egyébként ha egy politikus azért működtet blogot, hogy a sajtót sértegesse csak azért, mert az nem őt magasztalja, akkor itt tényleg nagy bajok vannak a nyilvánossággal. Az ilyeneknek “hála”, mint Gáspárik Attila.) Hátrább az agarakkal, elvtárs!
    Dénes László, a Reggeli Újság főszerkesztője

  9. Administrator

    óá micsoda franciás, emelkedett stílus…..kár, hogy emlékeztet egy ruhagyár valamikori segédraktárosára vagy éppen egy színházi jegytépőre…. akit állandóan frusztrált a szellemi kisebbsége….

  10. Sipos Zoltán

    Az viszont elég nagy baj, hogy a Transindexről szó szerint átvett hír minden átmenet nélkül vélemény-anyagba torkollik. Figyelem, nem az a bajom a szóban forgó anyaggal, hogy Gáspit kritizáljátok (ehhez jogotok van) de a vélemény-anyagba való átmenetet mindenképpen jelezni kell. Ja igen, és a Transindex-hivatkozást is ravaszul oldottátok meg. Én mindenesetre nem látom:)

  11. Aliz

    halló Gáspárik ne állj le vitatkozni féltehetségekkel, nagyon veszélyesek mert nekik semmi sem drága. Aki képes pénzt elfogadni Miculától,
    az replikára sem érdemes.

  12. Micula

    Mâi Deneş eşti moale. Bagă cuţitul în UDMR, de ce te plătec? Dăi muie lui Gasparic ca mâ enervează. Despre taxele pe care le plâtim nu mai vorbii, câ nu eu sunt care plâteşte. Ai grijâ câ nu ai altâ alegere. Ştii tu. Mâi Deneş nu mâ supâra, muie.
    Viorel

  13. Ernő

    halló Gáspi, az a helyzet, hogy jártatod a szádat de mint látom érvelni már nem tudsz . Bizonyára befuccsolt színész-karriered próbálod kiélni ezzel a Bukarest külvárosára jellemző stílussal.

    Még valamit annak a hölgyeménynek, aki féltehetségnek nevezi Dénes Lászlót: kedveském, sok tehetség szeretne félannyira jól írni mindt D.L. de sajna ahhoz nem elég, hogy csak a pucájában legyen vér. Újsáríróink többsége csak egymás mellé teszi a szavakat de nem tudja használni őket. Ami a pénzt illeti: édeskedves aranyom, te mégis ki a jóistentől fogadsz el pénzt? A hosszúfarkú MAGYAR turulmadártól????
    Hagyjuk már ezt a szenteskedést és tömjénezést ami itt zajlik – emészthetetlen.

  14. azazello

    szerintem nem ártana moderálni a trágár jellegű bejegyzéseket – lásd a micula néven írt eszetlenséget.

  15. lepi

    Egy főszerkesztőtől pont ilyen stilust vár el az ember…

  16. Dénes L.

    Én már ennyi “alattom” láttán csak azt nem értem, hogy akik itt Gáspárikkal az ő “internetes naplójában” baráti alapon levelezgetnek vállveregetve és “emelkedett stílben”, azok miért nem nyalják ki a valagát direktben?
    (Kuncogok itt nagy bértollnoki magányomban azon, hogy egyesek a Micula magánpénzét sajnálják tőlem, miközben Gáspi barátunk ugyanennek a mikulásnak az adóba befizetett milliárdjából kapja a havi negyven-ötven milkós apanázsát mint CNA-papíronc. Az a pénz nem büdös? Hát azok pénzek, amiket itt a romániai magyar tulipános hatalmi médiában a drága gerinces kollégák kapnak, egyesek igen szép summákat a közösből? Az a pénz nem “román”? És az én 50-60 dolláros főszerkesztői fizetésemet hét évi Erdélyi Naplóskodás alatt ugyan biza hány gáspi-blogozó irigyelte el tőlem? Kuncogjunk hát tovább, rommagyarok.)
    DL

  17. Administrator

    Megkérem Dénes Lászlót, hogy próbáljon meg finomítani a stílusán. A blog indulása óta több mint ezer bejegyzés érkezett, de ilyen útszéli, pitiáner, kültelki más olvasókat bántó írás még nem. A következőkben kérem próbáljon változtatni a hangján, ellenkező esetben kénytelen leszek törölni a bejegyzéseit.

    Laci!
    Ide írni nem kötelező, a blogot olvasni nem kötelező! Annyi jó könyv van a világon.
    Ha cikket az újságban aláírtad volna, akkor biztos, hogy említést sem tettem volna róla.

  18. béla

    Olvasom a beszólásokat. Dénes László sajtóbeli munkásságáról rossz nagyon véleményem van, mégis remélném (sajnos, félek, hiába), ezúttal nem Ő Maga nyilvánul meg a név alatt.
    Gáspi valóban arrogáns időnként. De a bunkó itt valaki más, tisztelt Dénes L. Igen, őnre gondolok!
    Mint ahogy a szakmai hozzáértés sem buzog túl őnben, midőn büszkélkedik a lapjában megjelenő névtelen förmedvénnyel! Mit mondjak, bátor akció! “hanem legföljebb a szerkesztőségét (azon belül pedig a felelős szerkesztőét)” – írja. S legfönnebb még kiét? a Névtelen Senkiét? Tartsak önnek nyelvészeti kiselőadást a “legfönnebb” értelméről és pontos használatáról? Tudom, a nagyváradi nagyiparban anno nem tanították az ilyesmit…
    (Apropó, Gáspi, ha már a szakmabelieknél tartunk, emlegethetnéd az egykori rovar- és patkányírtót is. Vagy ő most fontos ember pártilag?)
    Ja, s még valami, Dénes L. Ne feledje el azt sem, mennyi volt az átlagbér, amikor a hatalmas 50-60 dolláros fizetést felvette.

  19. Administrator

    Amíg egyesek “patkányt és rovart írtottak” mások a PÁRT asztaláróllehulló morzsákkal boldogultak, ha csak nem éppen ők szórták le a morzsát. MA sokan közüllük osztják az igazságot. A “patkány és rovarírtó” aztán megalapította többek között: az Erdélyi Naplót, a Bihari Naplót, az Árgust, a Krónikát, az Erdélyi Riportot, az Új Magyar Szót s néminemű irodalmi- valamint gyermeklapokat…. magyarán a kép sokkal árnyaltabb mint első pillanatra. Itéljük meg cslekedetei alapján.
    Pl. Ő az egyetlen aki cikkemet kivett lapból és azóta sem közlök az Új Magyar Szóban… Azonban ez számomra nem releáns…
    …..a poshadt nyolcvanas években, nagyváradon, mikor a hétköznapi szellemi élet bajnokai, szellemi alultápláltságukkal ágáltak és rózsaszín tornacipőjükkel, a ” patkány és rovarírtó” mutatott nekünk oly dolgokat, amik a mai napig is meghatárözóak. Altenatív színház, beat irodalom… Konklúzió nincs