RTL Klub




Ez most kellemetlen lészen a sportok rajongóinak.
A televíziós közvetítési jogok igen komolyan és keményen vannak szabályozva szerte a világon. Így van ez a Labdarúgó Világbajnoksággal is. Sőt. A mára már Erdélyben is vételezhető RTL Klub-nak, a közvetítési jogai csupán Magyarország területére szólnak. Ezért a meccsek közvetítésekor a kábelszolgáltató le kell állítsa a műsor közvetítését. Itt ebben a dologban nincs semmi román-magyar kérdés. Európa azt is jelent, hogy a szabályokat be kell tartani és a tulajdonjogok sérthetetlenek. Fájdalmas ez focira éhes testvéreim, magam sem vagyok elszállva ettől szabálytól, de tudomásul kell venni.
Volt már ilyen a RAI-nál, mikor az olasz foci közvetítéseken bekódolták az adást, vagy a német RTL-en a Forma 1 közvetítést.
Tavaly a magyar televízió pénzt akart a kocsmáktól, ahol közösen nézték a szurkolók a különböző sportrendezvényeket…
A határ mentén ahol a szél átfújja a műsort az más, ott lehet…. ez van rossz helyre születtünk.
Ne csüggedjetek, mert : nincs magyar a döntőben és ha látni akarsz egy meccset, akkor most már nem kell különböző lavorokkal “fogni a bulgárokat”
A jövőre meg európai szinten rendezni kell a különböző jogokat, ha már egységes kontinensről beszélünk…
Sajnálom.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “RTL Klub”

  1. új széköly

    mük es…

  2. RS

    Szia Attila!

    Magyarorszagon az ARD es a ZDF musorat kapcsoltatta le az ARTISJUST (Szerzoi Jogvedo Hivatal) a foci miatt. Ha romaniaban egy kabeles adja az RTL-t, az ARD es a ZDF musorat, akkor most 3 csatornaval szegenyebb lesz a kinalat, vagy csak az RTL-t kell romaniaban lekapcsolni?

    Udv,
    Sanyi

  3. kagyló

    ugy-e milyen jó nekünk akiknek Kolozsváron nincs RTL Klub?
    “You know, you come from nothing – you’re going back to nothing.
    What have you lost? Nothing!”
    Monty Python

  4. Administrator

    Csak az közvetíthet aki megvette a jogokat!!!!!! Mindenkinek be kell tartani ezeket a szabályokat. A DSF kivonult Romániából mert nincsnek erre az országra közvetítési jogai. Az Eurosport szerintem egy rakás érdektelen sporteseményt közvetít, mert azok az események rajtuk kízűl, senkit nem érdekelnek… Üzlet az üzlet, ha mi meg is szívjuk néha…

  5. dzsokko

    tudod,a probléma nem annyira az hogy a meccset román vagy magyar adón nézzük, hanem a komentár minösége….
    és mi van a forma 1-el?….azt edélyszerte nézhetjük az rtl klub jóvoltából…az autóversenyre nem vonatkoznak az eu normák vagy mi a fene????….!!!!
    ja és még egy kérdés:ki kezdte el ezt közvetités cirkuszt a román tv?

  6. uj szekoly

    a régire válaszoltam

  7. Turos Lorand

    Szóval érdemes lesz antennákat árulni a határ mellett :) . Megint kivirázgik a kartier…..

  8. szofoklesz

    Kolozsvart is foghato az RTL-Klub, mert mondjatok hogy nem?