Ma




Tegnap volt az OTV-n egy film a 15 éves Nagyrománia Pártról és annak vezéréről Corneliu Vadim Tudorról. Mintha Ceausescut láttuk volna viszont. Egyszerűen nem hittem a szememnek, fülemnek…lehet még ilyen? Aztán jött a Mester a stúdióba!!! Vele a gyalázkodás, a köpködés, a bujtogatás… Ma csak úgy, jelentés nélkül kaptt egy írásos figylmeztetést, kedden tovább lépünk.
“ne aludj el még az árnyék visszatérhet, ne aludj el még….”
Ma volt az utolsó munkanapja Dan Grigore világhírű zongoraművésznek a Tanácsban. Reményei és reményeink szerint nemsokára visszatér újabb mandátumra. Jó hírek jöttek a Sáncpressz hullámain, javultak az esélyeim…
Ma vettem át azt az autót amit egy nyárádmenti községnek ajándékozunk, ingyen bérmentve. Minden “levetett cuccunkat” (bútor, autó, számítógép, tv, videó) elajándékozhatunk állami intézményeknek. Másodjára viszek a nyárádmentére autót, de már vittem számítógépet, videót, tv-t. Figyelem sofőrők ha ma éjjel láttok egy kecmergő Cielot, araszolgatni a Kárpátokban, ne alázzátok meg nagyon.
Ma jó volt….ma…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Ma”

  1. Sándor Szilárd

    Attila bácsi,

    érdekes ahogy írod:

    “elajándékozhatunk állami intézményeknek”,

    még akkor is érdekes ha nem értem az ajándékozás logikáját és esélyeit és sétabotját sem … :-)

    no hát persze nyárádmentiként nehéz a szövegedhez hozzá nem írni vagy szóllani,

    :-)

    tiszteletes barátsággal:

    szilárdbácsi

  2. Administrator

    Szilárdbácsi
    Romániában minden tárgynak megvan az elévülési ideje. Egy autó x év, egy tv y év, stb. Ezek után vagy megsemmisítődnek a cuccok vagy elajándékozhatóak. Ez az autó ami Gálfalvára kerül 8 éves és 127 ezer kilómétreben van, de működik. Sőt. Lehet még vagy két-három évig hurbolni.
    Adtunk már leírt bútort korháznak, színháznak…
    Remélem most értelmesebb voltam
    Attilabácsi adorjáni földműves

  3. Sándor Szilárd

    Köszönöm Attilabácsi

    a földet én is mívelem, amikor nem esik az eső,mert abból lettem és azzá váléok és az ad ennem… , de a föld összeköti a ház téglafalát is ha a jó termő-fajta, mint te is tudod… :-)

    mindazonáltal igyexem el nem évülni én sem ha már elgyüttem abból a községből ahol elévült autó fog gurulni … és persze értelmes voltál a megjegyzés előtt is..

    bebútoroztalan esőfelhők alól, ami fölött mindig süt a Nap

    :-)

    szilárdbácsi

  4. Administrator

    ez valóban szép volt

  5. james

    Kedves Gasparik ur!
    Kolozsvaron ma lett vege a TIFFnek es oszinten mondom, zsenialis a fesztival! Jo filmek, programok. Oriasi a valasztek, van is kereset ra. Szoval latszik, hogy oriasi energiakat fektettek be ebbe a filmfesztivalba.
    De egy kicsit szomoru vagyok, hogy a vasarhelyi Alternativ filmfesztival mennyire nem tud lepni. Pedig a tizenharom ev tapasztalata oriasi elony!! Ideje lenne a kisvarosi fesztivalt felturbozni. Vasarhelyen van human eroforras, ott vannak a szinisek, a sapientiasok, az MMDSZ stb akik mind tudnanak segiteni (pl. onkenteskent). Van egy csomo civil szervezet, akik szinten tudnanak programokat generalni. Kar oket kizarni. Szerintem a szervezok amugy is be vannak fasulva… minden evben ugyanaz a 4-5 arc a szervezoktol… nagy kar.
    Kitartast a szervezesben!

  6. Administrator

    A kérdés bonyolultabb.
    Szeretem az önkénteseket de egy profi rendezvényen nem a legjobb választás. Használtunk már őket és a vége az lett, hogy mindenki hozta a barátját és a barátjának a barátját Az önkénteseket nem tudom számon kérni… Az egyetemistáknak akik művészetin vannak, kedvezményezattek. Akárki akármit akart a fesztivál keretén belül, megkapta a segítséget.
    A kolozsvári dolog egy éves költségvetése meghaladja a mi eddigi 13.-at.
    A hosszú film nem mérhető a röviddel.
    Egyet értek, hogy változnunk kell, de amíg a nézőtéren teltház van és öt kontinensről küldenek anyagot addig…
    Unalmas az arcunk? Igaz ezért nézek én is inkább filmeket.