gyűltünk gyűjtöttünk




Van egy vitánk már jó ideje. Történik, hogy havonta ellenörizzük, a különbző tévékben vetített filmek besorolását. Akivel folyton bajunk van az a legnézettebb csatorna a PRO tv. Eddig semmi különös. Csakhogy mi a büntik előtt perzsáztatjuk a klienseket. Full szevíz. Nomármost ekkor jönnek a Prósok és aszongyák, hogy ők kivágják a durva részeket. Hogyaszongya nekik joguk van erre. Összegezzünk: XY No Name híres ámerikai rendező megcsinálja a filmet, oszt gyön a bukaresti tv vágó Mitica és újra összedobja… Szóval erről el-el vitázgatunk, hogy szerzői jogok, meg az alkotói szabadság és ha a “pinát kivágjuk, azért a baszás marad?”… A tennap, olyan frontbetörés volt vagy mi, megszaladt a szavzógép és a PRO egy 25 milliós “sikerdíjjal” ébredt. Na most vághatják…
Az OTV is kapott egy 1oo millióst Vadim Tudor miatt, ha ez még felborzol valakit…
Amúgy ma kéne szavazzanak Parlamentben a JÖVŐMRŐL. Rajta van a Napirenden… Csirip ügynök azt jelentette, hogy valahogy le fogják venni napirendről… jajj hát én nem is hiszem….

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “gyűltünk gyűjtöttünk”

  1. Nándika

    Ez az egyik oka, hogy nem nézek tévében filmeket, sőt, nem nézek tévét. :) Indirekt módon a Protévé hozzáállása is hozzájárul a downloadolás térnyeréséhez…

  2. Bánathy

    Régebben láttam az Elemi ösztön Pro 7-es változatát. Az “évszázad dugása” annyi volt, hogy adtak egy cuppanós puszit egymásnak, Sharon Stone pedig nem tette szét a lábát, ezért csak annyi jött le a jelenetből, hogy nagyon meleg van az őrszobában…
    Kérdés: nem tőletek félnek túlzottan a Pro Tv-sek, és ezért nyesik olyan bőszen a durva részeket? Ha meg önszántukból csinálják, akkor miért?

  3. Administrator

    tőlünk ne féljen senki, de bizonyos dolgok a szabadon vételezhető csatornákon, csak egy bizonyós óra után kerülhetnek lejátszásra. ez így van Európában és az USA-ban. Hoyg előbbre hozhassák kivágnak belőle részleteket….

  4. Nándika

    nincs arra vonatkozó szabályzat, pl. a filmforgalmazási szerződések aláírásakor, hogy mennyit vághatnak belőle, vagy egyáltalán vághatnak-e? mert ez így olyan mintha kiállítanánk a mona lisát feketére lefestett szájjal.

  5. Administrator

    azt a jogtulajdonos kellene ellenőrizze, de még senki nem tett panaszt. A PRO esküszik becsületes cserkész szavára, hogy van ilyen joga. Ha rámész a filmes portálokra ott is találsz ilyen-olyan változatott bizonyos filmekből. Érti a fene. Nem nézni csinálni kell a filmet.

  6. Sándor Szilárd

    Attilabácsi

    ezt írtad: “Nem nézni, csinálni kell a filmet.”

    Érdekes amit itt írsz. A “filmre” pedig analógiákat is lehet és érdekes és lehet hogy érdems is keresni. Majd jó lenne tudni azt is a szöveg-összefüggésből hogy mi is az a “film” . A film pedig mindazonáltal és főképp azért van talán, hogy szerepeljék és hogy nézzék, nemde ?

    Nem láttam a mai parlamenti adást és nincs tudomásom a döntésekről, de mindazonáltal remélem javadra és Jövődre dőlt el sok minden ami jó .

    szilárdbácsi