nem értem, nem




Láttam egy reklámfilmet, valami telefon, amiben Ceausescu is megjelenik. Olyan viccesnek szánták … most akkor milyen lenne egy sörreklám Hitlerrel? Komolyan nem értem! Azt hiszem nagyon megöregedtem…Utálom… nincs rá a törvénynek betűje de még szellme sem… senki nem gondolt rá, hogy valakinek átmegy a fején….utálom

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “nem értem, nem”

  1. Sz.Cs.

    Engem is idegesít az a reklám. De mintha lenne valahol egy olyan törvény, hogy diktátorokat tilos népszerűsíteni, vagy nem?

  2. Administrator

    Akkor meg kellne határozni, hogy ki a diktátor?
    Apropó: mit csinálnak a politikusok? Focsaniban még van Antonescu MArsal utca, sőt láttam Szatmáron is a Szakszervezeti Ház oldalán…..

  3. mary poppins

    És azt sem ártana meghatározni, mit is jelent a népszerűsités. Elvégre attól még nem lesz valakiből pozitiv figura, hogy reklámban felhasználod. Legfeljebb egyesek viccesnek találják, mások meg heveny hányingert kapnak.

  4. Sz.Cs.

    mary poppins: szerintem ha reklámban szerepeltetsz egy ismert arcot, azzal reklámozod.
    Egyébként nem ez az első Ceausexu-s reklám a román tévében, van még egy pioníros is, azt hiszem a Rom csokit reklámozza…

  5. Administrator

    az egy kicsit más volt, ott negatív színban volt feltüntetve a szocialista fíling, a diktátort egy zísnész játszotta aki nem is nagyon hasonlított és a dátum sem egyezett

  6. M.Zoli

    Erre Mo.-n van torveny, es ,,Onkenyuralmi jelkepek hasznalata”-t tiltja. Tehat Horogkereszt, Voroscsillag. Azt nem tudom, hogy az onkenyuralkodok szemelyere valo utalast/felhasznalast tiltja-e.
    Eddig az elmelet. A gyakorlat: CCCP es Che polok, Munkasparti (es egyeb) gyuleseken Voros zaszlo ELNEZVE. Horogkereszt, mein kampf stb. betiltva.

  7. szmore

    ket nappal ezelott mar megirtam a hozzaszolast, csak elszallt (ti. nem irtam biztonsagi kodot).
    a kulonbseg az eredeti es a mostani hozzaszolas kozott, hogy azota lattam a reklamot. az allaspontom azonban mit sem valtozott, csak akkor kicsit hiteltelenebbnek ereztem a dolgot. szoval..a reklamot arra talaljat ki nagyon okos reklam es marketingigazgatok, hogy:
    - propagaljak a termekeiket vagy szolgaltatasaikat
    - vasarlasra osztonozzek a kedves fogyasztokat
    - megerositsek a kedves vasarlokat a dontesukben
    - pozicionaljak a termekeiket/szolgaltasaikat a piacon es a kedves fogyaszto meg kedvesebb homloklebenye alatt.

    Van egy latens vonulata is egy-egy reklamnak, itt a marketingigazgato mellett komoly szava vagyon egy penzugyi szakinak, meg egy reklampszichologusnak (jobb hijan megteszi egy sima mezei pszichologus is). Irom hat, amint kovetkezik:
    - a rovid tavu profit maximalizalasa
    - a hosszu tavu profit maximalizalasa
    - a fair-nek mutatkozas vagya
    - a ceg jo hirnevenek a fenntartasa es megerositese
    - a termek jo hirnevenek fenntartasa es megerositese
    es meg sorolhatnam.
    Nomost a fentemlitett kedves fogyaszto ugy mukodik, hogy lat egy reklamot, amelybe johiszemuen vagy sunyi modon beleepitettek ezt a rengeteg mindent. Amennyiben valamilyen azonosulasi pontot talal a reklam es onmaga kozott akkor tuti a vasarlas. nem ugy kell ezt erteni, hogy megnezek egy reklamot es rohanok a kozertbe turo rudit venni..de ha a polcok kozott tenfergek, akkor igencsak valoszinusitheto, ha meglatom a pottyos zsacsit, eszembejut a reklam, elindul az azonosulas, es mar ott figyel a kosar aljan a turocsokis finomsag (jelzem, szeretem a turorudit).
    A jelen reklam eseteben ha azonosulni tudok a csauseszku altal generalt kulonbozo eszmekkel, ideologiakkal (valljuk be, szaladgalnak koztunk jonehanyan ilyenek) akkor tuti vasarlo vagyok. Ha a nosztalgia eszmejevel tudok azonosulni akkor is. ha utalom, hanyingerem van, idegesit, akkor elfelejthetnek. de akkor is van kapcsolodasom es a fejemben ott motoszkal a dolog. tehat a reklam igy is ugy is celba er.
    Azt is hozzatennem meg az ugyhoz, hogy olyan mobilkommunikacios temaju reklamrol van szo, amely sok embert erint. mar a mobilkommunikacio. attol hogy en ezzel a reklammal azonosulni tudok vagy sem, attol meg mobiltelefonalok valamilyen uton modon, mert ez is szukseglet. ha nem az o reklamjuk ihlet, akkor majd mase…Nincs az a tortaszelet, amelyet ne lehetne meg kettobe vagni :) )

    udv,

    szmöre

  8. Administrator

    Csakhogy mit kezdunk a Heineken veres csillagàval?

  9. M.Zoli

    Ugyanazt amit a vörös zászlóval: ELNÉZZÜK.