Voiculescu…




Románia egyik legnézettebb csatornájának, az Antena 1-nek a tulajdonosa, a Konzervatív Párt alapítója, elnöke (2%-os népszerűség) szenátor pár napja önfeledten kérte a szekuritátés múltjának átvizsgálását. Tegnap a vizsgáló hatóság döntött , az eredményt két hét múlva hozzák nyilvánosságra. Természetesen ebben az országban semmi nem maradhat titokban. Mára a sajtó nagy része bűnösnek kiáltja ki Voiculescut. Itt álljunk meg egy pillanatra. Mi az, hogy bűnös? Romániában Ceausescu hírhedt politikai rendőrségét, a Securitátét, nem mindenki úgy ítéli meg ahogy azt mi gondoljuk, vagy szeretnénk. Sokak számára jó hazafiak, akik védték az országot. Itt még nem zajlott le a komoly, alapos, tényeken alapuló múltfeltárás. Valószínűleg a pasi végzett politikai rendőri munkát de majd megmagyarázza, hogy éppen veszélyben volt a haza épsége balabla balanla, balabla… A médiabirodalma (tévék, rádió, újságok) továbbra is közvélemény-formálók maradnak.
Szerintem lesz egy-két nagy politikai gesztusa de minden marad a régiben. Hát így élünk Pistukám….
Ha maradt benne némi férfiasság kivonul a kormányból és akkor igaz lesz amit mondtam a hátfájásomról egyik este és lészen előrehozott szavazás, illetve választás….

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Egy válasz: “Voiculescu…”

  1. M.Zoli

    Allitolag olyan ugyesen vezette a roman kulkereskedelmet, hogy magat C.-t is meglopta, sikkasztott. Ez mar az atlagember szamara is felfoghato buncselekmeny.