Nagy Román?




A román közszolgálati tv versenyt hirdetett, Nagy románok címmel. Lehetett szavazni minden módon a népnek. Ez a fajta amerikai típusú teljesítmény mérés jó kis tévés show, pláne egy kereskedelmi adón. Hogy a közszolgálat belevert 600 ezer eurót… ? ( Remélem mikor a Parlament a tv jelentését tárgyalja, figyelembe veszi az összeget. ) Az ilyen versenyeken óhatatlanul nem egy abszolút értékrendet kapsz, hanem a kor lenyomatát (értékrendjét) amelyben élsz. Abból is azokét akik nekiállnak szavazgatni. Értesültem, hogy számos bukaresti elitértelmiségi megtagadta a részvételt (Plesu, Dan Grigore) Ami a legjobban zavar az az, hogy el akarják velem hitetni, hogy a lista tisztességes szavazás alapján készült. Véleményem szerint durván belenyúltak. Hogyan kerülhetett Richard Wurmbrand az első tízbe? Csak tegyen rá az ember internettes kersőt… az első magyar Kogalniceanu után az 53.-ik helyen Körössy Jancsi dzsesszzongorista aki már vagy 30 éve nem él az országban. Tényleg korszakalkotó volt amit alkotott de nehogy már ilyen kifinomult ízléssel rendelkezzen a szavazóbázis. Pláne ismerve a hazai média dzsessz kínálatát… Körössy megelőzte Dimitrie Cantemirt és Ilie Nastaset. Etetés, sőt példa statuálás „sok rebelliseknek” „ugye, hogy vannak akik szépen be tudnak tagolódni és különben is a legjobb romániai magyar nem az országban él”….
HA lenne egy verseny a Legrosszabb Román címmel a jelenlegi szervezéssel közel másfélmillió jelölt lenne az első tíz helyen….

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Nagy Román?”

  1. Sz.Cs.

    Megjelent erről több cikk is román újságírók tollából, az egyik itt olvasható magyarul: http://www.ahet.ro/belso.php3?action=cim&name=2319

  2. M.Zoli

    Körülbelül annyira tiszta ez a felmérés mint egy politikai közvéleménykutatás. :)
    (A mögöttes szándék is körülbelül ugyanaz.)

  3. Aéex Moghioros

    Rá se ránts Attila, Markolj Béla után te vagy a legnagyobb román.

    Alex Moghioros