Markó Béla meg a foci
Sok minden elmondható az RMDSZ elnökéről de, hogy sportpályák közelében bukkanna fel…. Lehet otthon rágja le a körmét, tv előtt, mikor foci van… de az elmúlt 20 év óta, mióta ismerem, egyszer láttam egy jótékonysági meccs kezdőrúgását elvégezni. A mozdulat nem villantotta fel, egy rendszeresen focizó ember mozgását, hogy finom legyek.
Hát mekkora volt a döbbenet, mikor a mai Háromszékben azt olvasom (www.3szek.ro, Az RMDSZ labdarúgói) hogy az RMDSZ focicsapatát Markó Béla vezette, az idei Félsziget egyik rendezvényén. Ott voltam az eseményen és állíthatom, hogy a cikkben említett egyén a környéken sem volt, mint ahogy a cikkben játékosnak említett Nagy Zsolt miniszter sem, sőt Jakab István államtitkár is nézőként tűnt fel a hármas sípszó után. Na szép. Mi ez? Félretájékoztatás, provokáció, államcsíny, a román kormány lejáratása? Á dehogy a romániai magyar sajtó egyik jelensége. Meg kell tölteni a lapot, s akkor mit robotolnak egyes újságírók? Neki a hírügynökségeknek „oszt találunk ott valamit”. Mert a Háromszék nem ütött a hasára, lefordított egy hírt (ami valótlanságokat is tartalmaz) az egyik román hírügynökségtől, nesze olvasó, légy informálva. Hogy több forrásból kellene ellenőrizni? Hol vagyunk? Amerikában? Ha valaki lehívja Félsziget hónlapját, ellenőrizhette volna a hírt. Úgy látszik, nálunk egyszerűbb egy románnyelvű hírt lehozni, mint ide-oda kattintgatni, netán személyesen részt venni egy eseményen.
Hát ennyit a negyedik hatalom, Székelyföldre delegált, egyik képviselőjéről.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “Markó Béla meg a foci”

 1. ágota

  Korrekt bejegyzés egy, sajnos elég gyakran nem korrekt médiaorgánumról. A pontatlanság, az oda nem figyelés, a rugalmatlanság és a félretájékoztatás jellemzi, sok esetben. És ami még elszomorítóbb, h felületesen kezelik, magyarán udvariasan elhárítják, félreteszik a betelefonálót, aki ésszrevételeit, netalán sérelmeit szeretné közölni. Ez személyes tapasztalat, sepsiszentgyörgyi illetőségű vagyok.

 2. dubrovnik

  Jo, jo, de mikor lesz mar Kvaron mezzo, ha meg lesz egyaltalan…?

 3. Alaszka

  A Haromszek monopol helyzetben van, mint annak idejen a Kommunista Part es ugy is viselkedik. Van tapasztalat: Simo Erzsike. Nem kell csodalkozni. A vodka arat biztosan pontosan tudjak.

 4. Administrator

  Mezzo Extraban mert most arra van szerződésük. Különben senki náluk nem panaszkodatt… Sajnálom

 5. csanad

  Hat igen, bar a Haromszek fuggetlen napilapnak tartja magat, gyakran bebizonyitotta, hogy a realitastol fuggetlen jolmegaszongyuk stilusban.