Igazi arcom 2




A Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó szerkesztői felvetették a kérdést, hogy legalább 16 évvel a diktatúra bukása után, át kellene világítani a romániai magyar újságírókat. Felhívtak egy csomó embert megkérdezték, ki mint vélekedik. Helyesnek tartom a kezdeményezést és megemlítettem, hogy azokat is át kellene világítani akik külföldön az erdélyi magyarságról kialakult képet befolyásolják. Csak azért, hogy mindenki megnyugodjon és némuljon már el az az úton útfélen felhangzó suttogó kórus: ez, vagy az, ez volt, vagy az volt…. nem gondoltam nevekre, sokan vannak. Sokan közülük a magyar közszolgálatban tevékenykednek és a magyar szabályok szerint, át lettek világítva. Hogy tiszta legyen a kép kérjék a saját átvilágításukat Romániában és …. kész. Szívből remélem mindenki tiszta és ennyi.
Két hét alatt a nyilatkozat eljutott magas Budapestre. Érdekes, hogy ott senkit nem érdekel az Új Magyar Szó kezdeményezése……. Ugorjunk……. Lássuk a hozzáállást , Népszava mai száma
:
„Cselényi László lapunknak a cikkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a patkányok vonyítására nem kell odafigyelni. Hozzátette: áll elébe az átvilágításnak, hozzájárul, hiszen nincs mit titkolnia. Mint mondta: annak idején megszenvedte az ellenzékiségét, volt idő, amikor csak éjszakai tejhordásból tudott megélni. Cselényi kiemelte: furcsállja, hogy a lap csak úgy bedobta a nevét a Securitateval kapcsolatban. Ugyanakkor – fogalmazott – nem csodálkozik rajta, hogy felkerült a listára, hiszen Gáspárik Attila képtelen megemészteni, hogy nem lehetett a Duna TV médiasztárja.”

1. Szerintem csúnya dolog az Új Magyar Szót lepatkányozni. Lehet nem éri el a Duna tv elnökének standardját, de mégis csak rendes, családszerető emberek dolgoznak ott. Ha nincs mit titkolnia járjon elől a jó példával, de minősítsen ilyen alantas módon. Több méltóságot. Próbálja megemészteni, intellektuálisan, hogy ön egy közszolgálati csatorna vezetője. (Patkány az aki a menekülő hajóról elfut és ezek a lányok és fiúk, asszonyok és urak nem futottak el. Naprakészen híreket adnak és próbálják informálni az erdélyi magyarságot)

2. Cselényi úr, drága, tíz évvel ezelőtt Sára Sándor (ha mond önnek ez a név valamit) és Tanos Miklós felkérésére elvállaltam egy műsort. Mikor Sára széke inogni kezdett nem mentem többet a Dunába. Nem vállaltam el a Pekár István: Duna korzó műsorának a vezetését sem… Ennek kb. kilenc éve. Azóta nem jelentkeztem semmiféle műsorra, semmiféle projektkel. Így a Dunának sem volt alkalma elutasítania „sztárságomat” Sztár karrieremet egy olyan csatornánál fogom elindítani aminek a nézettsége a hibahatáron felül van. Addig…. Kérem ne beszéljen össze-vissza mert egyre szánalmasabb. Próbáljon meg pihenni, mert a fáradság jeleit mutatja. Sok sikert a munkájához.
3. Szóval akkor várjuk a röntgen képet……

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Igazi arcom 2”

  1. Sz.Cs.

    Nem egészen idetartozik de mégis: vicces ebben az átvilágításban, amikor olyanok kerülnek a listára, akik ’89-ben még általános iskolába jártak…

  2. kacsa

    A Népszava cikket belinkelnéd?
    Köszi!

  3. Administrator

    http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=816085

  4. Sajt

    “Naprakészen híreket adnak és próbálják informálni az erdélyi magyarságot”, a Magyar Szó – ezt ugye nem gondolod komolyan? Pont te…

  5. szmore

    Cselényi úrnak/elvtársnak ideje lenne valamit dolgozni a csatornánál, ahelyett hogy az igricekkel együtt vakarja a f@szát.

  6. Gábor József

    Ejjj, ha azok a poros iratok egyszer életrekelnek! Marad-e még két jóbarát szerte e vidéken?