december 1




Sokszor mondják manapság, hogy pozitívan kell gondolkozni. Erre a napra mit lehet mondani? Ma ünnepeljük azt, hogy a székelység, az országon belül tengerhez jutott.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

22 válasz: “december 1”

  1. uj szekoly

    De legalább lenne a tenger Marianna-árok szintû mélységben viz alatt…

  2. Kelemen Attila

    Ma nyugisan lehet dolgozni, és ez a lényeg, nem?

  3. Administrator

    Lehetne, ha nem húzna fel a tv. A Realitateaban most olvasták fel, egy Hargita megyei román elkeseredett levelét: nem tanulhatnak a gyerekei románul… s még estig sok van.

  4. Ádám Kata

    Kedves Attila!
    Kérem, írja meg nekem elérhetőségét, szeretnék valamit kérdezni Öntől a november 15-i blogjával kapcsolatban (Hungarikum, Cool TV), erről írok ugyanis.

    Köszönettel – Ádám Kata

  5. Administrator

    a Cool 2004 augusztusában kapott romániai műsorszolgáltatási jogot, az Index nem tudja pontosan, amúgy csak hétfőn tudok személyesen válaszolni a gasparik@cna.ro címen

  6. Ádám Kata

    Köszönöm a gyors választ. Vannak még kérdéseim, azokat elküldöm a mail-címére. Üdvözlettel: Ádám Kata
    PS: Idézhetem a blogjából az ORTT-re vonatkozó részt?

  7. Administrator

    Nézze az ORTT nagyon nagy intézmény, sok ember dolgozik benne. Bizonyos emberekkel nagyon közeli, azt is mondhatnám, baráti a kapcsolatom. Nem szeretnék senki kellemetlen helyzetbe hozni. Maradjunk abban, hogy nem hivatalos úton felvettem a kapcsolatot az ORTT-vel, miután megjelent az első cikk az Indexen és a megállapodtunk hogy ha majd szükség lesz rá értesítenek. Ennek már van egy hónapja és azóta sem hivatalos, sem személyes megkeresés nem történt az ORTT részéről. Na ez olyan jól cizellált dolog és azért aki akarja megtalálja a lényeget.

  8. Ádám Kata

    Rendben.
    A dolgot asszem bonyolítja, hogy a csatorna még be van jegyezve Magyarországon… (lásd ORTT-honlap) Vagy talán leegyszerűsíti? :-) )

  9. Administrator

    A Cool-t működtető, Iko kft megvette annak idején a Humor 1 csatornát, oda tartozzott a Cool de kérték a törlést, jó régen. Az ORTT honlap nem volt felújítva ilyen szempontból. Bürokrácia.

  10. szmöre

    bánja a fene a tengert, csak legalább Brassónál kérnének vízumot..horgászni meg a Marosban is lehet.

  11. Kisty GB

    Hello!
    Képeket lehet-e belinkelni ide?
    Mert találtam egy-két dolgot, amit akár még Ilie Nastase úrnak is meg lehetne mutatni. Kivancsi lennék hogy magyarázná ki a nyilvánvalóan magyargyűlölettől fűtött csettelő szövegelését.

    U.i. : azért ne feledkezzünk meg a ‘nem-székely’ erdélyi magyarokról sem!!

  12. Turos Lorand

    Kissé megkésve, de mindenképp KÖSZÖNOM, hogy a szatmárnémeti City Rádió ezentúl 24 órán át magyar nyelven sugározhat. Bár annak is tünhet, ez részünkről nem feltétlenül nemzetiségi, még kevésbé politikai kérdés. Gazdasági. A hirdetők nem érdeklődtek a román nyelvű adás iránt. Magyarán felesleges kiadás volt, bevétel nélkül.
    Nem tudom mivel győzhetnélek meg arról, hogy maradj a CNA-ban, de ha tudnám megtenném. Hirtelen csak a küldetéstudat, sok-sok ember elismerése meg ilyesmi jutnak eszembe. Attól félek, hogy ha nem maradsz a tanácsban, akkor mi, hazai magyar rádiósok, tévések, nagyokat szívunk. Szóval jónéhány rádiós, tévés és kábeles önös érdektől vezérelve reménykedik abban, hogy továbbra is a tanácsban maradsz. Ezen önzők közé tartozom. Üdv.
    Lóránd

  13. Administrator

    Ott fogsz majd sírni ahol senki se lát, meg fogsz csókolni, minden szál ibolyát.
    Arra gondoltam, hogy államelnök szeretnék lenni. Csak még nem találtam meg azt az államot. Na majd alszon rá egyet. Köszönöm a kedves sorokat. Fényképeket belinkelni meg majd fogok, ha megtanulom…

  14. szmöre

    Talán előbb államot kéne alapítani..üzletileg valószinű nem lenne rossz bót. őseink is elég jó bizniszt hoztak össze egy fehér pacijér. van némi predesztináltság szaga a dolognak, és linkelhetnénk a történelmet, Hun Atillából, es Államalapító Szent Istvánból Államalapító Attila lenne. Kettőt egy csapásra:) sok sikert:)

  15. Gabi K

    Nézzetek szét ezen a weboldalon, nagyon tanulságos olvasmányt találtok rajta: http://www.libertatea.info/
    Megtudhatjátok, hogy valójában ki is az oka annak, hogy ilyen helyzetben van az ország ma, és sok más ‘érdekes’ és kevésbé érdekes, de annál jobban hangzó, szenzációhajhász, agyament eszmefuttatás olvasható itt.
    Talán az audiovizuális tanácsnak is lehetne néhány észrevétele az oldal náci-neonáci tartalmával kapcsolatban.

  16. Administrator

    Gabi K az Audiovizualis Tanács csupán a televíziókkal és a rádiókkal foglalkozik. Az internet Európában nincs szabályozva mint tartalomszolgáltatás. Jelenleg ugyanaz vonatkozik az Internetre mint, mondjuk az emberi beszédképző szervekre. Magyarán, ha kiállsz valahová uszítani, hazudozni, lázítani, elvisznek és a Büntető Törvénykönyv megfelelő passzusa alapján elítélnek. Az Internet esetében, a szerver helyszíne nyújt identitást. Ha te egy amerikai szerveren szólsz, akkor Amerikának számít, ha romániain, akkor Románnak és az ország törvényei alapján járnak el ellened.
    Sok vita van erről, de szabályozás még nincs. Gondolom, ha nagyobb lesz az Internet penetrációja akkor lesz majd szabályozás is.
    Az említett címről, meg csak annyit, hogy soha nem tudhatod, hogy a működtetők mögött, valódi őrültek állnak-e, vagy egyszerű provokátorok. Különben ilyen tartalmak, magyarul is vannak, szép számmal

  17. uj szekoly

    Gabi Kés Attila!

    Én is megnéztem azt az oldalt és elképedtem…nem semmi!!
    Attila! Ha én egy amerikai szerveren szidok valakit vagy valamit, akkor nem buntethetnek meg??
    Úgy tûnik nem csak én pártolom azt. hogy maradj a helyeden…igaz lehet, hogy államelnöknek is jó lennél…jobb, mint az utóbbi 50 évben akik voltak…
    Szmöre! Legyen… Na pá…

  18. Administrator

    Nem tudom, hogy az említett tartalom, amerikai szerveren van-e, vagy sem. De ugyenakkor bejelentést kell tenni az illető hatóságnak…. de mégegyszer lehet, hogy az egész egy provokáció. Olvasd inkább a http://www.szanalmas.hu címet ha unatkozol

  19. Gabi K

    Aha, értem.
    Nos hát valóban őrültek vagy provokátorok lehetnek mögötte. De nagyrésze fantáziálás, ezért inkább az előbbi lehetőséget tartom valószinűnek. Egy helyen pl. 46 vizsgált esetet 5 csoportra oszt fel, és ezt statisztikailag értékeli is!!!! Nem kis teljesitmény…Legalább a szerkesztőknek lenne annyi sütnivalójuk – ha már úgyis itt-ott lóditanak – a 46 helyett 4600-at irjanak, ugy hihetőbb lett volna a dolog.
    Meg azt irja, hogy a nagy tömegek mennyire könnyen manipulálhatók reklámokkal, újságcikkekkel, stb. Ez valóban igy van. Az emberek felületes ismeretei különösen jó ‘táptalaj’ a manipulátorok számára. Legyen itt szó akár az élelmiszerek E-jeiről, génsebészetről, vagy akár történelmi eseményekről vagy bármiről.
    Most eszembe jutott, hogy vmikor rég olvastam egy cikket, melyben egy vak lány látomásairól számoltak be, melyek ‘mindig valóra váltak’. Többek között 2002-re jósolta a ‘marslakók’ földre szállását. Hát erről ennyit.

  20. Kelemen Attila

    Egy szerintem szuper blog, itt: http://lettticia.blogspot.com

  21. Veres Miska

    A http://www.libertatea.info egy amerikai szerveren van tárolva, tehát jogilag sajnos nyugodtan fröcsöghet kelet európa irányába, innen nem vonható felelősségre.

    Ez a cím áll elérhetőségőségként a domain bejegyzés mellett:

    Street2:8939 S. Sepulveda Blvd
    City:Westchester
    State/Province:CA
    Postal Code:90045
    Country:US

  22. Administrator

    Hétfőn, elkezdek, hogy mégis mit csinálnak a romén hatóságok. Kis türelmet.