Hírgyár selejtjei




Történt, hogy a jászvásári (Iasi) Ioan Cuza Egyetem meghívott egy nemzetközi konferenciára. Szeptemberben köll egy műhelymunkát vezetnem (wörksop), ami a gyerekek és a tv kapcsolatát feszegeti. Szervezési ügyből kifolyólag elmentem Moldva fővárosába. Megneszelvén a médiának emberei inkognitómat, felkértek egy kis négyszemközti csevelyre. Két órára sikeredett a dzsembori, jó kis találkozó volt, vagy negyven médiamunkással. Többek között elmeséltem, hogy törvénymódosítást is kellene végrehajtani, mert pl. a jelenlegi büntetések nem fékezik a kihágásokat. Semmi konkrét, semmi verdikt… Meg sem érkezem hőn szeretett Bukurisztánba, már forog az egyik tv-ben alól, hogyaszongya : törvénykezdeményezek és kérni fogom a nagyobb pénzbüntetéseket. (miután elmeséltem a hallgatóságnak, hogy a Tanácsnak nincs törvénykezdeményezési joga)
Kollégáim jót nevettek és örültek annak, hogy most már a tv-k rám fognak fújni, ha tényleg lészen büntetési áremelés.
Hát így is működik nálunk a hírgyártás. Itt a vége, vazeg.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Hírgyár selejtjei”

  1. kacsa

    A jelenlegi bírságok tényleg nevetségesek. Miért nem állsz elő nyugati országok példájával: íme, itt meg itt ekkora a felső tétel, amott meg annyi. A képernyőelsötétítés üdvös módszerével csak az OTV esetében éltetek. Pedig 50 millió lejes bírságokat a tévéállomások egész egyszerűen bekalkulálják a költségvetésükbe (egy perc reklám ára), és vígan megéri pornót adniuk napközben.

  2. sztahanora

    ha segit itten van kicsi anyag a reklamzabalo gyerekekrol
    http://www.meno.ro/babysitter/hir=808

  3. Administrator

    Jó matéria, használni is fogom. Kösz!