füllentünk
Ma a MASZOL ban, nemrég a Krónikában hivatkoznak 1esek arra/ hogy a CNA kötelezi a szolgáltatót a fordításra. Nem igaz. Semmiféle szabályozás/ kötelezettség sincs. Legyetek újságírók igényesebbek és mint a mesében járjatok a végére az igazságnak.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “füllentünk”

 1. e

  Javaslom az 500/2006-os törvény 3 és 5 cikkelyének olvasgatását:
  “Emisiunile de televiziune transmise în limbi străine de posturile româneşti sau emisiunile posturilor străine transmise sub licenţă audiovizuală românească trebuie să fie subtitrate în limba română; în situaţii de urgenţă se va recurge la traducerea simultană.”

  “Nu fac obiectul prezentei legi:
  d) programele difuzate pe cale radioelectrică, terestră sau prin satelit, preluate şi difuzate prin serviciile de comunicaţie audiovizuală prin cablu;
  e) emisiunile de radiodifuziune transmise în limbile minorităţilor naţionale;
  f) emisiunile de televiziune transmise, în direct, în limbile minorităţilor naţionale;
  g) emisiunile având caracter religios, etnografic şi de divertisment ale posturilor locale şi regionale de televiziune în limbile minorităţilor naţionale;
  i) enunţurile rezultate din situaţiile reglementate de actele normative privind drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale de a-şi păstra, dezvolta şi exprima identitatea lor lingvistică;
  j) textele având caracter sportiv.”

 2. Administrator

  hol van ilyen törvény? Ki hozta, s miről szól?

 3. e

  Bocs, 500/2004-es (nem 2006-os), pontos elnevezés: “privind folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice”, 1067/2004-es Hivatalos Közlönyben jelent meg. Ha gondolod, átküldöm teljes terjedelmében.

 4. Administrator

  1. Az említett nyelvtörvénynek nincsen semmilyen szankciója. Magyarán semmilyen következménye sincs, a be nem tartásának.
  2. A törvényt az Audióvizuális Tanács soha nem ismerte el és nem alkalmazta és nem fogja a jövőben sem.
  - mert az 504-es Audióvizuális törvény kimondja, hogy ő az egyetlen szabályozója a médiának. Senki más. Magyarán a törvény: alkotmányellenes.

  Következtetés: az említett újságcikkek nem tükrözik a valóságot, nem járnak a dolgok végére, igaztalan dolgokat állítanak, a kábelfogyasztót félrevezetik.(PONT)

 5. e

  Nem támadni akartalak (messze álljon tőlem) és nem vitatkozni akarok veled (bár attól, hogy az audiovizuális törvény ezt vagy azt mond, még nem lesz egy másik törvény alkotmányellenes), csak felhivni a figyelmet az emlitett törvényre. Amelyet ha figyelmesen elolvas az ember, rájön, hogy amúgy is elég kevés adóra/műsorra vonatkoztatható (bár vonatkozik az országos tv kisebbségi adásaira, amennyiben nem élő műsorról van szó) – ld. pl. a d pontot, ahol a kábelesekkel foglalkozik.
  A következtetéseddel meg akkor is egyetértenék, ha a törvény történetesen egészen másként szabályozta volna a dolgot, mert az újságirók egyrészt titeket akartak bemártani és a nyakatokba varrni teljesen alaptalanul a dolgot, másrészt az általam olvasott cikkek alapján csak a levegőbe beszéltek és egyáltalán nem néztek semminek utána.