Tv néző képzés




http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=1003

Ez itt egy jó cikk. Romániában működik már az IP tv. Bukarestben van egy szolgáltató az Ines, illetve a Boom tv. A lényeg, hogy akkor nézed meg a műsort amikor akarod és ahányszor akarod, mert a hardon van rögzítve….. Itt vannak a problémák is.
1. a tv-k nem tudják pontosan mérni a nézettséget és ezért a reklámbevételnél gondok adódnak
2. a jogdíjak egyszeri , kétszeri, programozott lejátszásról szólnak, az IP estében meg…
Összegezve ehez az új technikához, új tartalmakat kelne létrehozni és akkor hamarabb terjednének…..

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “Tv néző képzés”

  1. d.edina

    szerintem az uj tartalmak mellett uj normalis televizios csatornakat kene letrehozni

  2. Administrator

    addig is lehet olvasni, színházba járni, szerelmeskedni, kosarazni…

  3. hepely

    nem tudom itt mikent mukodik, de az amerikaban igencsak elterjedt TiVo nevu kutyu mintajara jottek letre ezek gondolom, na asszem onnan lehetne tanulni (igen tudom, megint tamad amerika :) )

  4. keli

    @hepely: ennek csak marginalisan van koze a TiVo-hoz – ott is egy szamitogep a “vevoegyseg” (DVR), ami lehetove teszi a nem valos ideju navigalast, de ott a TV musorok hagymanyos modon erkeznek a hazba/vevokeszulekbe.

    Ezzel szemben az IPTV egyenesen az internetkapcsolaton jon, a musort digitalis formaban kapod, nem a te dobozod digitalizalja.

    Ez azonban nalunkfele (Romania, Bukaresten kivul ;-) ) egyelore meg kisse tavoli alom, hiszen a szukseges minimum ~2Mbit-es kapcsolat meg sok videki internetszolgaltato teljes kapacitasat is meghaladhatja, nem hogy otthonokban elterjedt legyen. Persze ami kesik, nem mulik, s ha nagyobb varosokban igazan elterjednek az optikai halozatok (100Mbit/sec) akkor maris erdekesebb lehet az ajanlat …

    Persze van egy csomo hatulotoje is a “szep uj vilagnak”.
    Pl. hogy a fent (cikkben) emlitett 2-4 Mbit/s csak EGY csatornahoz eleg egyszerre, igy tobb teven vagy egyfelet nez az egesz csalad, vagy elkezd meg komplikaltabb lenni.
    vagy az, hogy hala a digitalizilalt rendszernek, ha a szolgaltato ugy gondolja csatornankent vagy akar musoronkent ujabb es ujabb boroket huzhat le a kedves nezorol (“pay per view”)
    es persze nem utolso sorban mar az alapar is “baratsagos”. (pelda: http://www.inesiptv.ro/info.php?i=71 )

    ja, es TV-n internetezni … phu. :) [kegyetlen. probaltam. nem kivanom senkinek.]