Blamás




Napokon keresztül hülyítették olvasóikat, bolondították nézőiket, hallgatóikat egyes hazai magyar médiák, az állítólagos magyarverés kapcsán. Végül az Új Magyar Szó vette a fáradságot (vagy lefagyott az Internetük?) és felkereste az érintetteket. Nagyon tetszett, amit az egyik, megkérdezett alany nyilatkozott: … boltban a feleség fogad, aki elmondja: örül annak, hogy végre valaki őket is megkérdezi, mert mostanáig senki nem volt kíváncsi a verziójukra. (http://www.maszol.ro/kozelet.php?cid=11846)
Ha engem kérdeznének, tudnám milyen témát javasoljak, a következő MÚRE találkozóra. Blamás ez a dolog nagyon!!!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Blamás”

  1. lincs

    Ha más nem is, egy előnye van az ilyen ügyeknek: élőben íródik a romániai magyar (sajtó) film noir(jának) a forgatókönyve. :)

  2. Sz.Cs.

    Annyira gááááz! De nagyon vicces :)

  3. gregorio

    ez remek dolog, főleg hogy azok a magyarországi emberek (én is itt lakom), akik nem jártak még soha Erdélyben, és úgy osztják az észt arról, hogy milyen nagy konfliktus van nálatok, most verik magukat, hogy ők megmondták. az ilyenek eddig sem hittek nekem, aki idén egy hetet voltam Vásárhelyen, és a saját pozitív tapasztalataimon túl számos helyi emberrel értekeztem, akik szintén nem panaszkodtak a románokra (mint egy soproni kocsmában megtudtam később egy ismeretlentől, azért mert félnek a románok bosszújától. :D ). a baj csak az, hogy az ilyenekhez ez a cikk sosem fog eljutni…

  4. M.Zoli

    Kedves gregorio,

    Örvendetes kitartásod és tájékozottságod de ne felejts el egy dolgot: különbséget kell tenni a hatalom által támogatott (például a korábbi rendszerben) magyarüldözés, a titkosszolgálat által megrendezett esetek, és az ilyen útszéli konfliktusok között.
    Természetesen ez a különbségtétel csak akkor tehető meg, ha az (újságolvasó) embert tájékoztatják legalább arról, hogy kik a tettesek, milyen ,,jogcímen” történt a verekedés stb…
    Amikor az ilyen dolgok nem derülnek ki, akkor az ember jó eséllyek legalább cinkosságot feltételez a hatalom részéről.
    Mo.-n ezt kéne megtanulni: különbséget tenni a román hatalom által elkövetett gaztettekről (pl. a 1919-es mo.-i rablóhadjárat, a kommunista rendszerben az intézményes magyarüldözés, a marosvásárhelyi fekete március, a kézdivásárhelyi és zetelaki itéletek) és az átlag románember normalitása között.

  5. Administrator

    A magyar tájékoztatási eszközök a múlt héten mesterséges feszültséget gerjesztettek azzal, hogy etnikai színezetet próbáltak adni egy romániai területen lezajlott verekedésnek – írta hétfői számában a Ziua.

    A napilap az érsemlyéni esetre utal, amelynek során három román állampolgár (közülük egy magyar nemzetiségű volt) bántalmazott két magyarországi kerékpárost. A lap felidézi az MTI Debrecenből keltezett jelentését (egy szóval sem említve az MTI bukaresti tudósítója által azóta kiadott több anyagot, amelyek éppen az incidens etnikai jellegét cáfolták).

    Ugyanígy, példaként hozza a Duna Televíziónak vagy a Magyar Televízió Kárpáti Krónika című műsorának a tudósításait, amelyekből a Ziua szerint az látszik kiderülni, mintha románok vertek volna magyarokat. A bukaresti napilap nehezményezi: ezekből a tudósításokból nem derül ki, hogy a bántalmazók romániai magyar nemzetiségűek voltak.

    A Ziua szerint ezek a tudósítások azt bizonyítják: Budapest mesterséges feszültséget akar kelteni, és el akarja hitetni a nemzetközi porondon, hogy Romániában etnikumközi konfliktus zajlik. (mti)

  6. M.Zoli

    A Ziua csak gyakoroljon önkritikát. Nem pont ez a lap volt, amelyik egy pár hónapja elővette a magyar kártyát ismételten? A magyar veszélyről közölt cikkeket (Ágoston Hugó szerint figyelemelterelésként akkortájban amikor a főszerkesztő ellen (?) lebegtették a vádemelést).

  7. Administrator

    annál kínosabb mikor igaza van

  8. M.Zoli

    Nem kínos, mert a dolog nem előzmény nélküli.