Halló Te kábeles




Figyelj te sötétben bujdosó osztályellenség. Olvasom mit nyálatkozol a mai Új Magyar Szóban: Pete István, az RCS-RDS szolgáltató területi képviseletének vezetője hetek óta a román feliratozás megszűnésével, illetve a CNA-s előírások megsértésének veszélyével indokolja a magyar nyelvű National Geographic eltűnését a szolgáltatói csomagból.
1. Ne fogd a CNA-ra ami nem igaz
2. Ha nem tudod, hogy a National Geographic nem a román joghatóság alá tartozik, akkor sürgősen keress egy olyan munkahelyet, ami a felkészültségednek megfelel.
3. A CNA NEM KÖTELEZI A FELIRATOZÁST , NEM KÖVETELHETI OLYAN CSATORNÁK ESETÉBEN AMELYEK NINCSENEK ROMÁNIÁBAN BEJEGYEZVE. ÉRTED?????
4. Fejezzétek be a sepsiszentgyörgyi tv nézők és a lapok hülyítését, gondolom elég pénzt fizetnek a tv nézők, hogy teljesítsék a kéréseiket.

u.i. Kedves Magyar Szó én valóban nagyon boldog vagyok, hogy van Média rovat, kimondhatatlanul örülök, hogy a Blogomat idézitek is. De. Illetve DE: kérlek az én szövegeimet vegyétek alapnak, mert annak van felelőse, amit olyan piros betűkkel vállalok is. Miről lenne szó: A 2006/500-as törvény előírja a román csatornákon sugárzott idegen nyelvű, illetve a román audiovizuális licenc alatt sugárzott külföldi tévéadások kötelező román nyelvű feliratozását.
A blogomban elmondtam, hogy a kedves bejegyző tévedett az évszámmal, az első menetben, vagyis 2006-ban nem jelent meg semmilyen nyelvet érintő törvény. A blogban benne van, hogy a törvény 2004-ben jelent meg és csupán a központi csatornákra ró feladatokat. Magyarán sántít minden és a hazudozó kábelest hamar rajta lehetett volna kapni. Na de nem kritizálok többen mert lassan már csak a román nyelvű újságok és az Internetes magyar lapokban tudok megszólalni.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

18 válasz: “Halló Te kábeles”

  1. e

    :)

  2. Sanyi

    Péntek óta az Astral-UPC kábeltévé-szolgáltató hálózatán fogható a Viasat 3 nevű magyar kereskedelmi csatorna adása. A televízió kínálata főleg filmeket tartalmaz, de jelentős szerepe van a sportnak is: az m1 mellett ez az a csatorna, amelyik Magyarországon közvetítheti a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzéseit. Ráduly Mihálytól, az Astral-UPC helyi kirendeltségvezetőjétől megtudtuk, hogy a Viasat 3 az ún. Plus-csomagba került, nem az alapcsomagba. Ami a néhány napja kivett Animal Planet csatorna sorsát illeti, Ráduly szerint ez körülbelül tíz nap múlva kerül vissza az alapcsomagba.

    Kolozsvaron van tobb mint 100 ezer magyar osztol nyar elejeig. Miert nem tudja a upc oket figyelembe venni estobb adot berakni akar plusz csomagba is? csak a szerozdes kotesig vagyunk kliensek? Szarnak a szankba? Ebreszto urak es elvtarsak.

  3. Sanyi

    A fenti beszolas elso fele udvarhelyrol szol, az UHban kaptam

  4. Administrator

    Kovács Nimród !!! ez a név mond valamit? nem a baloldalhoz köthető, sőt!! Ő az UPC vezér Európában, de úgy látszik, hogy a biznic az biznic, mert aszongyák, hogy az egyetemista nem kvantifikálható, nem néz tv-t…

  5. istván

    Idézet a blogból: „2. A törvényt az Audióvizuális Tanács soha nem ismerte el és nem alkalmazta és nem fogja a jövőben sem…Magyarán a törvény: alkotmányellenes.”

    Függetlenül attól, h. mit és miért írnak az újságírók, nagyon furcsállom az Ön hozzáállását: azt, h. egy jogszabály, jelen esetben egy törvény, alkotmányellenes-e vagy nem, azt az Alkotmánybíróság állapítja meg, nem a CNA. Szerintem Önöknek jogában áll az ominózus törvénnyel kapcsolatos aggályaiknak hangot adni, sőt, ez ügyben az Alkotmánybírósághoz fordulni. Addig is, amíg nem születik Önökre nézve kedvező döntés, a törvényt illene betartani. Hova jutnánk, ha minden jogi és magánszemény, hatóság és közintézmény, kiszűrné a neki tetsző jogszabályokat s azokat betartaná, a neki nem tetszőket pedig ignorálná. A jogállamiság szerintem mindenki részéről feltételezi a jogkövető magatartást.
    Ha jól láttam, két év telt el az 500/2004-es törvény hatályba lépése óta, elég idejük lett volna megtámadni az Alkotmánybíróságon. Ha idejében megteszik, azóta már biztos ítélet is született volna, s kedvező döntés esetén joggal lehetne állítani, h. a törvény alkotmányellenes volt.

  6. Administrator

    Látom a kliens nem tud, nem ért magyarul:

    Stimate dl. Istvan!
    Postul National Geografic nu este licentiat in Romania, deci legile roamne, emise in Parlamentul Romaniei nu sunt obligatorie la acel canal. Sa intelegeti dumnevoastra decideti in ce limba le transmiteti abonatilor. Dupa cum cunost structura etica a orasului linistit puteti emite in limba maghiara. Limba maghiara este o limba oficala in Uniunea Europeana. Va rog in viitor sa nu va acoprtiti cu CNA-ul sau cu alte institutii pt. a-si justifica nepriceperea dvs in materie.

    Dl. Istvan! Tin sa va atrag atentia ca dupa legislatia in vigoare CNA-ul nu poate sa sesizeze direct Curtea Constitutionala.

    In speranta ca ati inteles mesajul meu, va rog ameliorati situatia pe cale l-ati creat prin ne priceperea dvs.
    Cu stima Gasparik Attila vicepresedinte CNA, Secretar de stat

  7. uj széköly

    Na jó ember, ezt megmondták neked…remélem értesz a szóbol…
    mert, ha nem én még egy pár nyelvre le tudom forditani…

  8. M.Zoli

    istván úr,
    Ön a magánvéleményét írja, vagy a cég által képviselt véleményt?

    Ha magánvéleményét írja, akkor kérdezze meg főnökeit, jogtanácsosait, hogy ők is így gondolják-e?

    Ha a cég véleményét (jogi tanács alapján) akkor hajlandó lenne-e erről a cég hivatalosan közleményt kiadni?

  9. ede

    Vegre magy a viasat3,a tv2, az m1 es a duna2 es megszuntek az adas hibak az rtl klubbon!!!!!!!!A VIVA VISZONT RETTENTOEN KENE!!!!!!!!

  10. Administrator

    hol, hol, hol van mindez?

  11. ede

    csikban

  12. ede

    EN MAGYARO.-BA LATTAM A VIVAT ES TELEG TOK JO!!!CSIKBAN SZRINTEM NEM CSAK MI VAGYUNK IGY!!!AMIT A U ES A MTV AD AZ A ROMANOKNAK VALO, A MAGYAROKNAK MIERT NEM LEHET.

  13. SENYA

    KELL A VIVA EDENEK IS,KELL NEKEM IS!!!!!!!MIERT NINCS A CSIKI UPC-N

  14. Administrator

    szerzői jog kérédése, meg kell győzni a kábelszolgáltatót
    http://www.upc.ro

  15. SENYA

    es ezt hogy csinaljam.

  16. Administrator

    Mit csinálsz ha a kedvenc és a környéked egyetlen élelmiszerboltjában, nincs mondjuk almaecet? Te meg nagyon szeretnéd!

  17. SENYA

    tisztelt adminiostrator ur! tetszik tudni mikor lesz csikszerdaban viva tv???

  18. SENYA

    biztos 6 ev mulva