Meghalt Brucan




Silviu Brucant 90 évesen érte a halál. Volt kommunista, majd disszidens lett és politikai analitikusként “dicsőült meg” 1944-ben kérte pl. Corneliu Copos kivégzését, az ötvenes években Románia Amerikai nagykövete. Tiltakozott a ceusesu-rendszer ellen, a nyolcvanas évek végén, házőrizetbe kerül. A változás után ott téblábol a hatalomban, majd 10 évig a Pro tv politikai szakértője. Soha nem tudtam megfejteni a pasit. Egyszer együtt vacsoráztunk, persze sokan és nem kettesben. Korondi tálakból szolgáltak fel. Mikor befejezte, átnyújtja nekem a tányérját, hogy nézzem már meg mit ír az alján, mert nincs nála szemüveg. Ékes magyar nyelven a Miatyánk volt. Mondom neki a végeredmény, „szép-szép de én már nem fogok változni”. Mikor elment kértem a pincért csomagolja be a tányért, mert nem szeretném ellopni. Oda adtam a Transindex szerkesztőinek, árverezési tétel gyanánt… Nem tom mi lett vele. Brucan meghalt.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Egy válasz: “Meghalt Brucan”

  1. uj széköly

    Az Öreg nagyon jól tudta, mikor, hova, mennyit…nem volt egy buta ember, és el tudott mindig “helyezkedni”. Mondhatnám azt, hogy igazi túlélõ volt, olyan saját fajtabeli…
    Voltak érdekes elemzései, és szerintem sokkal többet tudott, mint amiket elmondott, de fügött valakitõl, valakiktõl….
    na, halottakról jót vagy semmit, úgyhogy akkor most inkább befejezem…
    Kellemes hétvégét!
    Z.