utolsó gyűlés




Ebből a mandátumból megvolt az utolsó gyűlés. Oszt majd egyszer mikor a Parlament… addig hivatalosan óraadó tanár vagyok Kolozsváros és Vásárhelyen.
Ma reljes röhögőroham volt minden. Elutasítottuk a VH1 licenszkérést. Azt akarták némely itteni válallkozók, hogy a szocialista rendszer könnyűzenéjét beiktassák a VH1 műsorába. Mikor a Beatles és Mirabela Deuer párhuzamhoz érkeztek, megállapítottam, hogy azért ez egy kissé erős. Végül lógó orral távoztak, de majd fellebbeznek. Jó jó…
Kiadtunk egy 250 milás büntetést az Antena 1-nem mert egy teníszmeccs közvetítése közben egy játszma elmaradt reklám miatt.
Még volt valaki négy licenszért de az sem kapta meg mert össze-vissza beszélt.
Most éppen Cs. Gyimesi Éva van a román tv-ben. Inkább nézem.
Lényeg egyenlőre már nem vagyok CNA meg egyebek
Tsók

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “utolsó gyűlés”

  1. dzsokko

    akkor ezek szerint irni sem fogsz???
    olvashatunk még itt?
    mer öszintén,arra hogy mi történik a vásárheji szinin nem vagyok kiváncsi…volt részem belöle

  2. Administrator

    Nekem egy kellemes emlék az a 12 év amit ott tanítottam.
    Most már nem vagyok ott csak a Sapin.
    Irni fogok a médiáról, ugyanitt.

  3. naiv

    Vă rog să mă scuzati, dom’profesor,
    istenmencs hogy politizáljak, gyakorlati média-technikai kérdésem volna:

    ha az MTV előtti zűrről (ez szigorúan pártsemleges kifejezés akar lenni) a Hír TV ( “minket néz az egész világ” felirattal) riporterrel-közvetítőkocsival, folyamatos adással elejétől kezdve jelen volt,
    akkor miért nem annak a kamerájába olvasták be az MTV által elutasított fontos petíciót?
    Meg teccene eztet neköm mediálteoretice magyarázni?

  4. Sandor

    Kedves naiv,
    az ok igencsak egyszerű. Míg a Hír tv-t az ország egy jelentős hányada nem tudja nézni, addig az MTV a legkisebb településeken is fogható, nézhető. Més Budapesten is vannak olyan kerületek ahol a szolgáltató jóvoltából nem nézhető a Hír tv.
    Medialteoretice ennyi a média-technikai kérdés válasza szerintem.

  5. naiv

    Kedves Sándor,
    ezt remélem, nem gondolod komolyan?
    Melyik az a kábelszolgáltató, amelynek nincs a csomagjában a Hír TV?
    Én nem látok egyet se az Interneten.
    Azonfelül: “az egész világ a Hír TV-t nézte”, nem lett volna racionálisabb “a világgal” közölni a szöveget, mielőtt nekimennek a MTV-székháznak?
    Ha ugyan nem csak ürügy kellett ehhez?
    Elnézést, de nem vagyok meggyőzve…

  6. pishtuka

    Kedves naiv,
    szerintem Sándor komolyan gondolta, ellentétben veled.

    Idézek az indexről…

    ” A zavargások tudósításában amúgy élenjáró HírTv nézettségéről nem nagyon lehet pontos számokat tudni, mivel a csatorna nem szerződött le a nézettségmérést végző AGB Nielsennel, sőt a HírTv nagyon vigyáz arra, hogy semmilyen adat ne kerüljön a sajtóhoz, de még a reklámügynökségekhez se. A nézettségmérési rendszer ugyan könyveli, ha valaki a HírTv-re kapcsol, de a hírcsatornát néző emberek éppen ezért az “egyéb” halmazba kerülnek, ahová a videót vagy DVD-t nézőket és a tévén videójátékot játszókat is sorolják.

    Az Index információi szerint a HírTv-t csendes, zavargásmentes időszakban 20-30 ezer ember nézi, de az események hatására valószínűleg jelentőse megnőtt az utóbbi napokban a csatorna nézettsége. Azonban arról nem szabad megfeledkeznünk, hogy míg az ATV a legnagyobb kábelszolgáltatók, például a UPC kínálatában az alapcsomagban található, a HírTV-t csak az extra, másnéven családi csomag tartalmazza, ezért az általunk megkérdezett szakértők szerint nem valószínű, hogy 120 ezer embernél többen néznék a csatornát főműsoridőben. “

  7. Sandor

    Elnézést de én ezt nem gondolom, hanem tudom.
    Amúgy ha nem vagy meggyőzve, akkor lehet nyugodtan nézni az ATV-t meg a Napkeltét továbbra is, nekik sokkal jobb a meggyőzőképességük.

    Az igazság akkor is létezik ha tagadják. Mondotta Orwell.

  8. naiv

    Csak megnyugtatásul: egyetlen magyar tv-műsort sem tudok nézni. Románt se. ATV-t még soha életemben nem láttam, Napkeltét sem. A Hír TV-t néha pillanatokra bekapcsolom az Internetben. Kérdésem pustán médiatechnikai és elméleti volt. De úgy látszik, ilyen kérdéseket ma már kockázatos feltenni. Nyugodjatok békében.Vagy ahogy akartok.