Frankó fónia




Bukarestben tartják a Nagy Frankofón Világtalálkozót. Érdekes, hogy az angolok nem kell nyújtózkodjanak és mégis sokkal többen beszélik a nyelvet. Gondolom a “valahova tartozni kell” alapján jön össze több mint 60 ország képviselője. Romániának meg különösen fontos az EU küszöbén a lobbi.
Valamit azonban nem értek.
Tennap felavatták De Gaulle szobrát Bukarestben. Tennap. Ma meg gyön a francia elnök. Nem tudtak volna várni egy percet? Dehogynem!!!! Csakhogy valszeg ez a nagy francia fraternité, Párizsból nem olyan mint ahogy azt nálunk hirdetik. Valahogy ez senkinek nem tűnt fel… azért az ügy több mint diplomáciai baki. A sajtó, média??????
A mi kutyánk kölke, a magyar sajtó Romániában? Majd ha megírja az MTI, vagy felteszik az Indexre. Még azt sem lehet mondani, hogy az ügy kis diplomáciai jelzés. A francia elnök semmit nem hagy ki. Pláne olyan helyet ahol fényképeződni lehet. A sok pénzért feltett, művészileg dilettáns szobor meg, nem másért készült mint…. na de ezt nem nekem kellne elemezni.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Frankó fónia”

  1. hozzaszolo

    Kedves Gasparik Attila!
    Sajnalatosnak tartom a neha nyilvanvalo modon szandekosan beszurt, maskor viszont figyelmetlenseg kovetkezmenyekent ektelenkedo hejesirasi ( :P ) hibaidat a blogodon. A poen kedveert neha tenyleg jol jonnek, viszont van olyan is, amikor azon gondolkozom hogy most ezt vajon mer’ kellett?
    Szerintem az irasaid TARTALMA megerdemelne Reszedrol is egy picivel tobb figyelmesseget, apolgatast (amennyiben az apolgatas alatt a sebteben begepelt szoveg esetleges atnezeset jelenti).
    Maskulonben gratula mindahhoz amit csinalsz!

  2. Administrator

    igaz, igaz, igaz
    Elnézést. Próbálkozom…

  3. evelkin

    Fel a fejekkel. Hóut egy igazad van.Persze ezt írhatnám így is, hogy holt igazad van. De ez ugye nem igaz. Kezdek belebonyolódni.
    Amúgy itt most mindörökké ámán finom frankofón eső esik. De az is lehet, hogy francia pezsgővel öntözik a várost. A hangulat pompás, mint egy temetőben. Mindezt csak egy eltévedt láncfűrész muzsikája zavarja kissé. De a frankofón vezérek ezt nem hallják. Mert nem franciául van.Mármint a lánfűrész
    Na abbahagyom
    viszonthallásra

  4. evelkin

    huhh. fentebbi írásommal azt a sajnálatos tényt igazoltam, hogy nem ildomos egy frankkofón! munkanaból darabkákat lecsippenteni és ezalatt sebes gépelni. Még a végén a torkomon akadnak a felfalt betűk. További kellemes de gaullet kívánok mindenkinek. Mert ez biza már nekünk marad. És a galamboknak.

  5. X

    Frankó fóbia?

  6. tónhal

    chirac-ot meghívták a szoboravatóra. is. de gaulle utódja azért érkezett bukáléba másnapra (azaz a fóbia első napján), mert nem kétoldalú bulira, hanem multifóniára jelentkezett. más szóval, párizs attól tarthatott, h. a herăstrău-parki avatón melléüzenhet, megsértvén a többi frankofil meghívottat.