Szappanyopera a CNA-ról




Ma olvastam az Új Magyar Szóban
Márton Árpád, az RMDSZ frakcióvezetője szerint „a mi szempontunkból teljesen mindegy, tizenegy- vagy tizenhárom tagú lesz-e a tanács. Lényeg, hogy legyen már egyszer kinevezve, mert pillanatnyilag egy működésképtelen öttagú tanács van, egyetlen magyar nélkül. Nekünk és a magyar közösségnek az az érdeke, hogy legyen közöttük egy magyar.”

Sokszor láttam Márton Árpádot a Parlamentben dolgozni. Le a kalapppal felkészültsége és vitata technikája előtt. Ezzel együtt sokszor el-elvitatkoztunk a médiát érintő kérdésekről. Most sem tudok egyet érteni abban, hogy 11, 13 mindegy. Az RMDSZ többször nyilatkozt, hogy számára fontos az államháztartás reformja. Mikor mindenki spórolni próbál akkor nem lehet két államtitkári pozíciót alkotni. Pláne ha a gyakorlat nem kívánja csak az “algoritmus”
Az utóbbi időben sokat tettünk a Tanács politikai függetlenségéért. Ez most veszélybe kerül, mert mindenki úgy fogja érteni, hogy védeni kell a pártot aki megnevezte. Magyarán lészen egy mini parlament?
Mást kellne tenni.
Hogy legyen benne egy olyan akinek van empátiája a kisebbségi ügyekhez, ezzel egyet értek. Sajnos még nem ért el a belpolitika arra a szintre, hogy mindenre kiterjedő legyen egy hivatal.
Igazából itt az az érdekes, hogy jelenleg Romániában több mint tíz azon hatóságok száma, amelyik nem működik teljes személyzettel (CNSAS, Számvevőszék…) Ezt kellene egyszer alaposan kielemezni a médiában.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Megjegyzések lezárva.