akkor este




Ma tovűbb gyűrűzött a Hungarikum ügy. Történt, hogy a Cool tv egy rajzfilm paródiát sugárzott, magyar történelmi személyiségekkel. Magam is láttam a műsort, nem tűnt nagyon szellemesnek. Sőt. Pár napja az Index is nekiesett. Ma Csapody Miklós a budapesti Parlamentben tiltakozott a Cool tv műsora ellen. Válaszolt neki a kulturális államtitkár. Pár napja az ORTT is jelezte, hogy foglalkozik az üggyel. A hiba csak ott van, hogy az említett műsorsugárzó, a Cool tv, Romániában van bejegyezve és a romániai hatóság felel érte. Ez Pesten senkit nem érdekel. Próbáltam jelezni az ORTT-nek, hogy ha kérik, szívesen letárgyaljuk, de megnyugtattak, hogy nincs itt szó másról, mint a választási kampányról, és hagyjam a fenébe. Hagyom. A műsor, különben éjfél után, 18-as jelzéssel, jelentkezett. A többi, mármint, orális szex a történelem nagyjaival, a művészeti szabadság kategóriájába tartozik és a jóérzésébe. A művészet az legyen szabad. A jóérzés meg nem csak Romániában nincs szabályozva.
Ma engedélyt kért egy magyarországi cég műsorsugárzásra, Románia, Magyarország, Csehország és Szlovákia területére. Tematikus csatorna lészen, Sport Klub néven. Harcba szeretnének szállni az Eurósporttal, s gondolom a magyarországi Sport1 és Sport 2 kanálisokkal. A Tanács egyöntetűen megadta az engedélyt. Hurrá nő a külföldi befektetések száma.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

10 válasz: “akkor este”

  1. Olvaso

    Nem artott volna belinkelni az index-es hirt, vagy valami mas hiranyagot, amibol pontosabban kiderul, hogy mi a problema azzal a rajzfilmmel.
    Tovabbi jo munkat es bloggolast!

  2. szőkelaci

    Hm, semmi baj nincs a ‘művész szabadságával’, kicsit azonban sántít az, hogy éppen Zwack a rajzfilm szponzora.
    Más, de hasonló ügy, hogy miért zavar bárkit is pl. a Bp. XII. kerületében felálított turul, hiszen az ‘ellenzők’ is csak a szobor egyik kulturális olvasata miatt tiltakozhatnak. Na jó, egy szobor nem médium (vagy az?), de azért jólesően hátradőlnék, és a magyar alkotói-, vélemény- és sajtószabadságra innék hosszú fröccsöket, ha ugyanígy reagálnának arra, hogy szaros zsidóként faszt szopna pl. Soros György, vagy a haláltáborban elpusztult zsidók Hitler orgiáiban lennének kerítők – ha csak csak egy rajzfilm erejéig is. A kérdés ugyanis nem az, hogy miért zavar bárkit is a rajzfilm, hanem az, hogy ha már zavar valakit, akkor mit kell, lehet tenni vele vagy a Cool TV-vel. A csőlátás, nos, az a Hungarikum, nem ez a rajzfilm. Ez csak unikum, ami csak sörrel emészthető – nekem!

  3. szőkelaci

    Az elütésmentes változat:

    Semmi baj nincs a ‘művész szabadságával’, kicsit azonban sántít az, hogy éppen Zwack a rajzfilm szponzora. Más, de hasonló ügy, hogy miért zavar bárkit is pl. a Bp. XII. kerületében felállított turul, hiszen az ‘ellenzők’ is csak a szobor egyik kulturális olvasata miatt tiltakozhatnak. Na jó, egy szobor nem médium (vagy az?), de azért jólesően hátradőlnék, és a magyar alkotói-, vélemény- és sajtószabadságra innék hosszú fröccsöket, ha ugyanígy reagálnának arra, hogy szaros zsidóként faszt szopna pl. Soros György, vagy a haláltáborban elpusztult zsidók Hitler orgiáiban lennének kerítők – ha csak csak egy rajzfilm erejéig is*. A kérdés ugyanis nem az, hogy miért zavar bárkit is a rajzfilm, hanem az, hogy ha már zavar valakit, akkor mit kell, lehet tenni vele vagy a Cool TV-vel.

    A csőlátás, nos, az a Hungaricum, nem ez a rajzfilm. Ez csak unikum, ami csak sörrel emészthető – nekem!

    * – A vulgaritás a rajzfilm szóhasználatából kölcsönözve!

  4. Hungarian Accent :: Hungarikum :: November :: 2005

    [...] Gáspárik Attila admits that he did not liked the series, but adds „Oral sex with the great figures of history is in the category of artistic freedom and in category of good feeling. Art should be free. And the regulation of good feeling is not only absent in Romania.” [pointing to the fact that Cool TV is actually registered in Romania]. [...]

  5. Odo

    A művészet szabadsága…na de ember, ezek szerint minden kurva aki orálisan kielégít egy férfit az művész és tehát egy szinten van mondjuk da Vincivel?
    Na komolyodjunk, emberek….
    A magyarok nem szeretik ezt a hulladék rajzfilmet, úgyhogy ki vele, Romániába.
    A népmesék okos lánya (az ilyenpozitív női figurák ritkák a különféle európai mesékben) többet érdemel mint hogy kurva legyen, és Szent István sem terminátor. Nekünk is vannak még érzéseink.

  6. Administrator

    Nagy bátorság azt mondani, hogy a “MAGYAROK” ezt vagy azt szeretik. A dolog sokkal bonyolultabb. Ne viszonyuljunk primitíven. Da Vinci egy adott kor művésze volt, Wahorn pl. egy másiké, a kettőt egy lapra tenni nem vall valami nagy műveltségre..

  7. phentermine

    Array

  8. Elég volt

    Elmehetsz Administrator a jó kurva anyádba, hogy mellébeszélsz és véded a tetves-mocsok Cool TV-s pereputtyot.Nem vagyok egy nagy magyar,nem vagyok nagy hívő nem vagyok bunkó sem csak nagyon uncsi az állandó mellédumálás és hogy senki nem nézi konkrétan az ügyet : az egész egy undorító, aljas, műveletlen, beszari, mocsok műsor.megvan a véleményem arról aki mellette áll.

  9. Administrator

    Az ember vagy hivő, vagy nem Nincs kicsit, vagy nagyon) én az vagyok és kerestény, ezért megbocsátok neked, az Édesanyámat illetően. Ha valamit érdemben is akarsz mondani, akkor várom bejegyzésedet, tisztelettel: Gáspárik Attila adminisztrátor.

  10. BadGuy

    “…az egész egy undorító, aljas, műveletlen, beszari, mocsok műsor.megvan a véleményem arról aki mellette áll.”

    QFT!