Vásárhelyi autonómia




Van Romániában egy törvény, miszerint hírolvasók nem szerepelhetnek reklámokban. A bemondók hitelét ronthatja, ha egy piaci terméket vagy szolgáltatást reklámoznak. Pl. egy Fradi drukker, hogyan vegye komolyan a híreket, ha azt egy Újpestet reklámozó bemondó olvassa fel. Szóval az egész országban működik a határozat. A közszolgálati tv már fizett azért mert a sportbemondó margarin reklámban szerepelt. Marosvásárhelyen ez nem érvényes, legalábbis közszolgálati rádiónál. Egy új hetilapnak a vezérhangja, a hírbemondó. Tessen mondani itt van már az ótonómia, s nekünk nem szólt senki? Halló, halló…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

12 válasz: “Vásárhelyi autonómia”

  1. Kivancsi

    Ki az?

  2. reader

    Nagy Zsolt blogja: “csatlakozom több RMDSZ-ben dolgozó barátomhoz (Hunorhoz, Markó Attilához, Gáspihoz), akik a Transindexen blogolnak.” Na, akkor hol is? :) ))

  3. Administrator

    102,9 valamint a 89,9 MHz-en vagy a 1323-as középhullámon hallható.

  4. Administrator

    lebuktam, elkaptatok!!!!Éccakánként lopva osontam a Köcsög utcába vasat reszeleni…jó kis válasz?

  5. dzsokko

    gaspi politikai howatartozasa reg nem titok….
    miert kell ezen meglepodni?????

  6. sanyi

    Csak a kozszolgalati radiokra vonatkozik ez a hirolvasos dolog vagy a kereskedelmiekre is. Ha az utobbira is, akkor Udvarhelyen a TV-t is s a ket szegyenradiot is surgosen be kell zaratni. Mert ezekbe csak ilyen reklamok vannak.

  7. reader

    Nem lepód9tt me senki, s nincs is probléma. Azzal viosoznt lenne, hogy máthé Éva politikamentes lapot csinál Vásárhelyen:)

  8. Administrator

    természetesen mindenfajta rádióra érvényes- Aki ad magára a szabályok nélkül is tudja.
    Máthé Éva milyen lapnál dolgozik?

  9. kefiret

    ha nem tévedek akkor az uj maros megyei hetilapnál, azaz a KozPOnt-nál felelős szerkesztő Máthé Éva, ott ahol Farczádi-gaga- Attila a főszerkesztő.

  10. bezzeg

    az alábbi kommentre nem érezett érdemleges válasz. Mint volt CN-ás: hány független sajtótermék van Romániában? Miért pont mi maradjunk ki belöle? S ha már egy az Udmr, mindig őt kell szolgálni? (nem biztos, hogy tisztelet a kivételeknek)

    addig szegény a hazai sajtó amíg mögötte állnak azok a bizonyosak. nem is egy olyan eset van, amikor “veszik” a fáradtságot és a “hogy merted”, vagy “milyen dolog ez” kérdések elhangzanak. ha valaki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takaró eltakar bizonyos válaszokat, akkor nincs baj. de ha tovább menne, akkor már ott van a lóláb, amely kilóg, és a szemedre hány. s a kalapáccsal meg az orrodra koppintanak.
    hazai sajtó, hazai magyar sajtó, meg a függetlenség. ez két külön fogalom. a pártújságok ideje nem járt le. mert – és ezzel fejbevágom önmagam – tényleg szegény a hazai sajtó, ha nem áll mögötte ez meg az, vagy ezek meg azok. De ez utóbbi esetben anyagilag szegényednének le. szép dolog, hogy támogatják a hazai magyar sajtót, csak miért kell éppen ilyen mértékben nyelvvel viszonyozni. kevesebb több lenne, legalábbis gazdagabb lenne a magyar média

  11. Administrator

    Nem tom mi az a független sajtó? Milyen szempontból független?
    Most olvastam valóban az most induló új lapnál dolgozik Máthé Éva, ahogyan Szuher Ervin is. Kívánunk sok sikert a lapnak.
    Ami a ki mögött ki áll játékot illeti a CNA hónlapján elolvasható a médiában melyik tv-nem, rádiónak, ki a tulajdonosa.

  12. keli

    Komolyan nem lehet Vasarhelyen ujsagot inditani Szucher nelkul?

    szomoru.