Catavencu és a leleplezés




Cornel Ivanciuc vezeti évek óta az Academia Catavencu nagy leleplező rovatát. Lőnek minden irányba ahol mozog valami. Nekem régóta gyanús hogy a különböző mozgások mögött, különböző érdekek vannak. Vagyis a leleplezések nem mások, mint egy politikai játszma eszközei. Tegnapelőtt kiderült, hogy a “nagy leleplező Cornel Ivanciuc” nem csak egyszerű spicli volt a szekuritáténá, hanem fizetett besúgó. 100-200 lej volt egy jelentés ára. Hirtelen eszébe jutott a MÚLT. Csak úgy. Biztosan valami őszi megvilágosodás. Vagy lehet adót akart rá fizetni.
Szánalmasan vall azóta, természetesen magas lóról, hogy nem okozott senkinek semmi bajt és nem a politikai rendőrséget szolgálta….és ráadásul annyian fenyegetik, zsrolják… és annyian törnek rá, mert mindenkit leleplez… és ő 1995-ben is vallott a múltjáról…
Jó kis ország! A volt besúgók leplezik le a nagy eseteket. Jó iskola volt a szeku. Nekünk meg marad az ámulás, bámulás…
Nekem személyszerint jól jött a dolog, minden szerdán, mikor a Catavencu megjelenik, spórolok egy kis pénzt. Mindenben van haszon barátaim.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Catavencu és a leleplezés”

  1. Lolka

    A tegnap magam is elolvastam azt a magyarazkodast.
    Ettol kezdve nagyon vilagos, hogy kihez is tartozik a Catavencu. Es megis, milyen szepen el tudtak hitetni, hogy ok aztan minden gyanu folott allnak…
    Ezutan en is sporolok egy kis penzt! Most ezt meg kellene koszonjem a szekunak?! Mekkora egy paradoxon !

  2. áron

    Én eddig sem a leleplezéseiért vásároltam a Catavencut. Minden központi újság “irányított” leleplezést végez, mindig csodálkozom, honnan van annyi dokumentáció, adat és a bűnüldözés semmit sem tud soha. Ivanciuc cikkeinek határozottan titkosszolgálati íze van.

    Legyes Móni fikázása után visszás ez az Ivanciuc megvédés. De legalább most nem röhögteti magát “megakadályoztam az irak-iráni háborút” szöveggel mint Mónika. Vagy milyen fasza patrióta voltam típusú szövegekkel. Ő legalább a börtönt úszta meg a köpéssel. Nagy bevallásokkal meg azért nem áll(t) elő senki, mivel a többi néma kukac között tiszta hülyén jött volna ki. A kérdés csak az, hogy a “munkámat végeztem, Hitler a hibás az egészért” szekus tiszteket miért nem vették eddig elő? Ha idejében cselekednek, most nem lenne operett marhaság az egész lelepleződés.

    Az Antena 1-et sem nézitek, remélem, Félix miatt. Habár Attilának ez kötelező lesz, ha visszatér helyére a CNA-ba :)

    Amúgy én nem spórolok szerdánként, nekem a kép-karikatúrák ezentúl is megérnek 2,5 RONt.