Micsoda szegénységi bizonyítvány
Tegnap óta hallgatom, olvasom Leonard Orbán EU biztos megnevezése körüli sajtómarhaságokat a hazai magyar médiában. Nagy tisztelet a kevés kivételnek. Sajnos jelenleg nincs egy hiteles, szakavatott külpolitikai újságíró magyar nyelven. Sokan még a román nyelvű sajtóanyagokat is félre olvasták, fordították. Persze ha felhívunk egy RMDSZ képviselőt az elég…. Ha valakit érdekel a kinevezésig még van. Jön a bizottsági meghallgatás és egyéb procedúra… Nagyon jó külföldi hónlapokon meg utána lehet olvasni tevékenysági területének is.
Amúgy, ami a jelöltet illeti, volt alkalmam dolgozni vele Brüsszelben, nem egy nagy fantáziával megáldott ember. Hiányzik belőle a kezdeményezőképesség, viszont jó végrehajtó. A kérdés, hogy ki fog súgni neki! Az azért már sejthető, hogyha megtörténik a kinevezés, sok dolog kisebbségi ügyben nem fog változni.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

13 válasz: “Micsoda szegénységi bizonyítvány”

 1. szegyen es mar megint

  1. “egyébb”
  2. “hónlapokon”

 2. tónhal

  ha kinevezik, orban lesz az egyetlen biztos, akinek nem jut acquis. holott a bizottság őrködik az eu szerződések fölött. ha tudták volna, hogy brüsszel milyen “tárcát” farag ki bukaresti jelöltnek, a törökök nem tiltakoztak volna az örmény várományos ellen. egy “biztos”: ankarának nem lesz mit tárgyalnia orbánnal.

  másrészt, ebből a rosszból is előbukkanhat valami jó. mivel a többnyelvűséget hivatott ápolni, a huszonhetedik biztosi feladatkör helyzetbe hozhatja, növelheti a kisebbségi jogokért harcoló európai politikusoknak a számunkra fájdalmasan szűkre szabott mozgásterét.

 3. Administrator

  ez igaz de ki fogja mozgatni. Orbánnak nincs annyi ötlete, hogy megtöltse tartalommal a lehetőséget!

 4. tónhal

  az érdekelt, tehetséges és befolyásos kisebbslgbarát politikusok.

 5. pityóka

  “Az azért már sejthető, hogyha megtörténik a kinevezés, sok dolog kisebbségi ügyben nem fog változni. ”

  Nacionalistának tartod, Gáspi?

 6. dzsokko

  http://www.hotnews.ro/articol_59031-Deputatii-si-au-majorat-numarul-de-mandate-din-CNA.htm
  ez mit jelent?
  téged mennyire érint?

 7. Administrator

  Nem, nem nacionalista Orbán. Sőt, nagyon korrekt, törvényszerető ember. Európai szinten fél mindenki a kisebbségi dolgoktól. Szlovákiát nem kell elmagyaráznom, de a Starssburgi német feliratok hiánya sem az amiről álmodozunk. Nem hiszem, hogy Leonard Orbán bele fog nyúlni ezekbe a darázsfészkekbe. Nekem a kreativitás fejezetmél vannak kétségeim. Bár ne lenne igazam.
  A 13-as CNA-ró külön szólok.

 8. bellini

  Attila mi tortent a magyar Hallmarkal, nem magyarul megy, hanem angolul.

 9. bellini

  Na most mar megy rendesen, a tegnap es meg ma is csak angolul ment.

 10. Administrator

  nem tom, nem tom Vásárhelyen? Mit mond az RCS?

 11. hallmarkos

  A Hallmark Kolozsvaron sem megy mar magyarul, csak angolul es ez igy van talan min. egy honapja. Az UPC nem mond semmit, csak az uzenetrogzitojuk. A sokadszorra ismetelt filmeknek sincs magyar hangja, ugyhogy meg azt se mondhatjak h. tul frissek s MEG nincs szinkron (regebben “magyarul neztem meg”).
  “Merita sa te intorci acasa”????

 12. Sanyi

  A UPC nem ertem miert nem tud betenni egy kulon csomagot mint a Digi csak magyar adokkal. Akinek kell megrendeli, aki nem nem. Nem lehet rajuk hatni, hogy vegyek mar figyelembe a magyar kozossegeket is, igaz csak hatvanezer magyar van Kvaron, de megiscsak tobb mint a szekely anyavarosban. A Digihez elmentem Kolozsvaron a tegnap, ott azt mondtak, h menjek 15-e utan me most nem tudnak kotni szerzodest. A pofam leszakadt…

 13. Administrator

  Hol vagy erdélyi civil szféra? Hol vagy érdekképvislet? Lehet jó így ahogy van?