Paprika Kolozsváron




Indul, indul, indul Kolozsvár első napi 24 órás magyarnyelvű kereskedelmi rádiója. A Paprika. November 23 a NAP. Remélem fűszer lesz és nem zöldség. Szatmár, Nagyvárad, Nagykároly, Kézdivásárhely stb. mindegyiket egy kicsit a gyerekemnek tartom. Remélem a minőségért sem kell szégyenkezni. Sok sikert lányok es fiúk.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

22 válasz: “Paprika Kolozsváron”

  1. kicsit paprikás a hangulatom máma

    http://www.agweinberger.com/- felvehetnéd a testvérek közé!

  2. Administrator

    Ő nem testvér. Volt osztálytárs. Mai napig jóban vagyunk. Annak idején mind a ketten lemaradtunk Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig főszerepéről. Sólyom Pisti játszotta el. Ő mérnök lett, mi ketten valószínűleg valami freudi izé hatására, a művészetet választottuk. Nemsokára karbantartok és lesznek akik kikerülnek és akik be. Kösz az észrevételt.

  3. acs

    Sok sikert nekik ! Azert nem artana egy picit nagyobb reklamot keriteni maguknak, nem szep ha egy blogbol ertesul az ember az ilyesmirol (szo se rola, azert a blogodbol sok erdekes dologrol informalodtam, amiket amugy eszre sem vettem volna, de ez a radio arrol szol, hogy minel tobben hallgassak)

  4. Administrator

    Médiablog ami híreket szállít. Különben a mai UMSZ és a Szabadság is beszámol az eseményről.
    http://www.maszol.ro http://www.hhrf.org/szabadsag/uj/

  5. Huba

    Tavasszal mikor technikai embert kerestek az induló Paprikához, jelentkeztem jómagam is. Akkor már Pesten kialakult az új munkaköröm és nem szakkadtam vissza a kincsesbe, pedig… hmmm….

    De azért sok sikert kívánok a csapatnak, a kezdeményezőknek. És akkor hát paprikázzátok fel a kolozsvári étert! Kompresszorok dolgozzanak teljes gőzerővel, de azért vigyázzatok a túlmodulációra !

  6. Zsolti

    Huba.

    A hírek szerint nem is lesz kompresszor (pedig dejól szólna az orban 5300-as… legalább), behringer koncertkeverő lesz és t-bone mikrofonok. Ettől nem fog húdejól szólni.
    Legalább a műsorvezetőket fizetnék meg, és akkor reméljük, hogy fűszer lesz és nem zöldség (idézet Gáspitól).

  7. Huba

    NA MEGÁLL AZ FM !!!

    http://www.thomann.de honlapon a legolcsobbak és a leggyengébbek a t-bone mikrofonok !

    Egy lengyel hangmérnök barátom szerint :”- there are lot’s of chinese fakes of good microphones, which only look good.”

    ..a transindexre feltett fotón tényleg jól néznek ki…..

    …akkor nem bánom annyira a dolgot.

  8. Zsolti

    NE is sajnáld! A BEhringer digitális koncerkeverő állandóan lefagy, mint egy PC…
    Shure SM7, vagy EV RE20 vagy 27 mikrofon nélkül nem rádió egy rádió… Vagy legalább egy jó AKG… Mindegy. Egyszercsak itt erdélyben is lesz egy jó magyar rádió.

  9. Huba

    Zsolti, ha tudod vedd fel az első nap kezdését rádióból, ha van rá módod. Pl: hifitornyon ha van rec. fm-ről kazira vagy még jobb, ha egy tuner line out-ját egy jobb fajta hangkártyába csatlakoztatva !

    Kielemezhetjük a jel/zaj viszonyt, dinamikát stb.

    ; ) nos ?

  10. Zsolti

    Annyira nem izgat a téma. Mellesleg nem szoktam hajnali 6kor ébredni:)

    Talán azért mégis felveszem;-P Csípkedjük kicsit a Paprikát. Hátha jót tesz majd nekik.

    Majd, ha jobban szól, mint a KISS, akkor felkapom majd a fejem, és megkérdezem, kijjaza jófej hangmérnök, és mivel érte el azt a jó sound-ot. Addig csak majd bele-bele hallgatok…

  11. MUMUS

    Zsoltika, Hubika!
    Ha ennyire vagjatok, miert nem dolgoztok a Paprikanal, vagy miert nem csinaltok ti egy radiot?
    Addig is amig ez nektek osszejon, nyugodtan vegyetek fel a musorokat, elemezzetek ki es irjatok ide batran.
    HA mar mashol nem tudtok szohoz jutni….

  12. Zsolti

    MUMUSka!
    Nem dolgozunk Paprikánál, mert van böcsületes munkahelyünk, ahol néha szóhoz is jutunk. Bocsának, hogy fórumon megszólaltunk. A fórumok bíztos szerinted azért vannak, hogy “mindegy milyen, mert a mienk” alapon bólogassanak az emberek…
    Köszi az ötletet, majd csinálunk mi is egy rádiót:) Banán FM lesz a neve:)

  13. Huba

    Kedves MUMUS!

    Ne parazz amiert csipkelodunk, nem ellenetek, hanem ertetek vagyunk! Nezz csak az elso bejegzesem fele. Tenyleg, komolyan!

    Nemtudom kivagy es honnan, de ne erezd magad kitamadottnak…

    Studiotechnikaban azert jartas vagyok, es tenyleg nekem mint kivulallonak esik rosszul, hogy ahogy Zsolti is irja tbone mikek es behringer mixert vett a paprikaradio.ro.

    Mashol is tudok szohoz jutni. Nyugi. Meg irok.

  14. Zsolti

    Huba!
    http://www.paprika.ro, a paprikaradio.ro-n semmi nincs…

    Szerinted a Dalet megéri a pénzét?

  15. Turos Lorand

    A Dalet a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb) adásvezérlője. Van akinek megéri a pénzét és van akinek nem. Nem valószínű, hogy egy erdélyi magyar kereskedelmi rádió számára megérné a befektetést. Igy van ez a stúdiótechnikával is. Ha már a KISS FM is szóba került, hát nem hiszem, hogy a Paprika és a Kiss hangzása közötti különbség nagyobb lenne, mint a két rádió által használt technika ára közötti különbség. Ez a lényeg. Ami megéri egy országos hálózatnak, nem biztos, hogy megéri egy helyi rádiónak.

  16. Huba

    Dalet egy adáslebonyolító, úgy mint a Nautilus pl. Utóbbi volt vagy van most is az udvarhelyi Sztár Rádióban. Ez egy szoft, ami pc-n fut. A gyártó azt vallja, hogy “fault-tolerant architecture” köszönhetően megbízható. Ezeket az adáslebonyolítókat a szállítócég harware-el 1ütt(pc, hangkártyák, adáspult stb) telepíti és mint együttest alkotó rendszerre vállal garanciát. Nemtom mennyi lehet, de ilyen van CBC radiónak, amerika hangjának. Tehát nem semmi….:)

    A pliantokon láttam a webcímet a bulgiban szombat este. tényleg nem müxik. még…..

  17. zs

    Talán nem ez a legjobb hely, hogy megkérdezzem, de úgy látom a kommentelők valamennyire képben vannak ezekkel a rádiótechnológiákkal. Tudtok egy pár linket ajánlani netes rádió ügyben? Tegyük fel, hogy inditanék egy rádióadást, csak interneten, csak zene, napi 24 órában, reklám nélkül, nonprofit. Milyen technikával/technológiával lehetséges?
    Előre is köszi.

  18. Zsolti

    ibotond@gmail.com
    neki volt már netrádiója (www.vesszo.ro csucsuj rádió)

  19. Nyaradi

    Fiuk ha ti nem tudnátok akkor ki hogy ebben a digitalis érában a rádiohalgatok 80 százaléka Powasonic meg Mecosonycs borzalmakon vernyákoltatja a FM műsorokat ,19%sejt valamit és 1%halja is amit halgat.Persze az utobbiak kőzűl kerül ki az is aki ad penzt is erre.
    Furcsa is lenne kepzeld el a padon megbeszélnék a banyák hogy : azért a déli harangszónál nem volt bekapcsolva a limiter vagy a hiradó alatt az S faktor nem volt megyőző de a felharmonikusok is fémesen zengenek és valjuk be semmi sem hasonlitható a régi jó pentodák meleg duhogásához
    meg az attack sem a régi , mi őregek peddig már igy szeretjük.
    Naaaa. Ezt kapjátok ki.

  20. technikus

    kedves paprika radio latom mindig csak a kritika en tudom mit jelent radioznni mindig vanb ilyen haboru utan sok a hos nem kel ezert bankodnni az a fo hogy mukodik es lasan job szinvonalu lesz ehez tapasztalat kel es remelem meg is lesz reszetekrol
    en mar fel epitettem egesz studiot es tudom mivel jar az egesz sok sikert kivanok nektek es fel a buksival csak igy tovab halgatlak titeket es nem a kritika jut eszemben csak hogy jol hangzik magyar radionak lenni it kolozsvaron csak egy technikus velemenye tisztele mindenkinek

  21. kiru

    Sok sikert Paprika reméljük,hogy azért mindenbe nem utánozza a Vásárhely-i Gagát.Kár lenne.

  22. kiru

    Higgyétek nem rosszindulatbol mondtam de jogosan.