megkezdődött?




Borszékről hívtak, hogy kievtték a kábeles csomagból, a Hallmark és a Discovery csatornák magyarnyelvű változatát és nem engedik, a 80%-ban magyarok lakta városban a reklámozást csak román nyelven. A műsorszolgáltató nem ad semmilyen választ a lépésére, pont egy hónapja. Szóval nem akarok én magamnak itt nagy reklámot csapni, de várható volt. Amúgy én csak egy kicsi sróf voltam a gépezetben. Még 48 nap az EU-s csatlakozásig!
Most ha lenne, hiteles erős, (negyetdik hatalom) sajtónk akkor lehetne tam-tamot csapni!!! Sajnos csak egy levitézlett CNA tagra telik nekik.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “megkezdődött?”

  1. fodor

    szomoru dolgok ezek, valahogy ugy tunik nekem, ahogy elfordulunk, mar merul is a kes a hatunkban.
    Ezert lesz ongyilkossag a mpsz bejegyzese, es az rmdsz kiesese a hatalombol.
    Akkor majd ugy jarunk mint Vasarhely, sose lesz tobbet magyar part a parlamentben,de a szekely elmondhatja: legalabb a Kopac se ul tobbet barsonyszekben.
    Bassza meg, szar a helyzet….

  2. kisnyilas

    Borszéken ki a kábelszolgáltató ? Mert szerintem sajnos ha már itt is kivették az említett adókat akkor máshol is várhato lesz ez a drasztikus lépes….

  3. cs

    nem lehet nagy biznisz magyaroknak románul reklámozni.

  4. Huba

    A zunijóban is a pénz beszél. Ne várjuk, hogy majd onnan fogják dirigálni, hogy a discovery mien nyelvű legyen….

  5. acs

    akkor most nemsokara a roman adok fognak magyar nyelvu reklamokat sugarozni?, legalabbis a gazdasagi tuleles miatt igy kene legyen…..

    amelyik ceg elkezd egy magyar potencialis vasarlokozonseget megcelozni magyar nyelvu marketinggel, szerintem elonyben lesz… es miert ne jelenne meg magyar nyelvu reklam regionalis roman teveadoban?

    persze valoszinuleg ebbol is lenne/lesz egy nasul – tema

    valakinek feltunt, hogy meg Kolozsvaron is magyar feliratok is vannak a Selgrosban?