Hoki és színház




A 7 végén éppen Debrecenben nem volt dolgom, ezért ott voltam. Olvasom ám a lapokban (csak sport) hogy millen fene jó dolog, ha az Alba Volán hokicsapata Csíxeredában játszik bajnokit és fordítva. Sőt a lap (Nemzeti sport) még természetesnek is vette. Az az igazság, hogy van egy kis abszurd a normális dolgokban.
A hetek óta tartó vesszőfutásomban, egy kissé elszenderültem egy McDonald’s sarokban, az éccaka közepén és félálomban vízióim voltak: összekombináltam a jégkorongot a színházzal… a határon túli hokicsapatok Kisvárdán adtak egymásnak találkozót, immáron huszadik alkalommal. Eljátszottak egymással a csíki, a gyergyói és a felvidéki hokisok. Szép díjakkal térhettek haza. A rendezvényt, mint díszvendég megtekintette a pécslapátfalvi NB4-s jégkorongcsapat szertárosa, az eseményt Emilben köszöntötte a magyar válogatott edzője. A rendezvény fénypontja volt mikor a magyar zsebhoki szövetség bemutatta: kinek a keze jár gyorsabban című előadását.
Rövid alvás után kipihenten ébredtem. Megyek beiratkozom egy holi tanfolyamra.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Hoki és színház”

  1. bezzeg

    Rájöttél a mekiben, hogy jó a zsebhoki?

  2. Sz.Cs.

    Ez nem volt túl vicces, Bezzeg. A kisvárdai fesztivál jelenlegi formájában viszont valóban egy vicc.

  3. áron

    Kedves Attila,

    szerintem kár egy szójáték kedvéért (hoki – zsebhoki) finoman sértegetni a Csíkszereda-Gyergyószentmiklós zóna egyetlen (vagy a kevesek egyike) eredményeket, örömöket hozó sportját sértegetni.

    Ha már arról van szó, a csíki és gyergyói emberek színház szerető publikum (is), az már más tál tészta, hogy a Csíki Játékszín fekete lepellel takarta le a város talán legszebb, legértékesebb művészeti alkotását, a Gaál-Márton-Pál féle mozaikot. Az is megérne pár poént, hogy miért “vonja el a nézők figyelmét az alatta zajló kulturális eseményekről”.

    A mai (péntek, november 24) Hargita Népe sem díjjazta az RMDSZ és MIÉ által szervezett szeressük meg Európát turnéjának első állomásán elhangzott erőltetett poénokat (Kozán István: Humormentes humorgála). Ha most rossz akarnék lenni és erőltetni akarnék én is egy szójátékot, annélkül, hogy láttam volna az előadást (gondolom Te sem láttad a hokimeccset), mondhatnám rá, hogy nem volt egyébb mint egy “mass turbékolás”…

  4. Administrator

    hat akkor meg 1szer! Olvasd lassan. Termeszetes, hogy a hoki egy
    bajnoksagban jatszik, a hatarokon at. Aberracio mikor az erdelyi magyar szinhazak”getto fesztivalra jarnak”
    Kar, hogy nem jottel el az eloadasra, ezer ember jol szorakozott, annak ellenere, hogy azt sokan mondtak: semmi eselyunk, mert hoki meccs van. Erre volt pozitiv valasz a hasonlat, amit nem tudom hogyan ertett a HN. Most mar vilagosabb?

  5. amok

    Gáspárik, igazad van. Hoki és szinház témában egyaránt.

  6. 30 cm

    “Csíxeredában” “McDonald’s” – tán a bohócot is globalizálták már ?

  7. bezzeg

    Jól értem? Akkor a hoki nagyobb elismerésnek örvend tájai(n)kon mint a színház? Vagy csak nagyobb visszhangot kap?

  8. Administrator

    A hokit normalésan, az értékek mentén kezelik. A színházainkat folyton inkubátorba dugják Magyarországon, holott égészséges, szépen fejlett, életképes.