Mikulás és a média




Egy napon, mikor Micimackónak semmi dolga nem akadt, fontosat sem akart művelni, hallgatta a Gaga Rádiót. Ottan egy csávó, aki nem Nagy István, arról szólt, hogy nincsen Mikulás és az embernek fiai találták ki az egészet… Nagyon cool volt és laza. Milyen édes lehet egy 4-5 éves gyerek, aki mondjuk éppen nem a tv-t nézi, ahogy odarohan a szüleihez és a hallottakat kommentálja. Persze tudom, hogy most holmi apróságokért nem lehet mindent „cenzúrázni”. Kicsi dolog. Azért tudja a fene, én egy kicsit körültekintőbb lennék, ami az ünnepi szimbólumokat illeti.
Különösen a reklámokkal van bajom, ahol a Mikulások mobiloznak, vagy esetleg verekednek (volt nálunk ilyen is) Olyan jó volna, ha nem használnák ki azt a maradék pár szentséget, az ajándékkufárok.
Most zajlik a balhé Romániában, az iskolában kitett egyházi szimbólumok miatt. Burrognak a nagy idegek. Ki a nagyobb hívő. Közben senkit nem zavar, hogy Szent-Miklós, alias Mikulás minden szarhoz adja a nevét. Mi lenne, ha mondjuk Jézussal reklámozná valaki a szeget, vagy a görcsmentes fát, amin a keresztre feszítés most 15%-kal hatásosabb…Nem látok nagy különbséget a Cola és a piros köpenyes között. Halló ha valaki hallja… Kösz. Legalább a gyerekek miatt.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Mikulás és a média”

  1. igen

    Milyen igazad van!…

  2. Gizella

    Szívből köszönöm, hogy szóvá tetted, hiszen már annyi mindent összetörtünk a gyerekek szívében. Legalább az ünnepet jó lenne megéreztetni és megtartani a vágyakozó lelkükben.

  3. új széköly

    …sajnos azt hiszem nem hallja senki…
    bár igazán jó lenne…ha már magunkért nem is(de miért is ne?), legalább a gyerekekért!!!
    Köszi az Ők nevükben is
    A Mikulás bácsi

  4. Administrator

    Akkor miért vannak szakmai szervezetek akik éberen őrködnek a szakmai tisztesség (etika?) felett?
    Az egyházak egy része ha politizálni kell, ezerrel verik a hivatásosokat. Most nem lehetne-e egy csöppet állást foglalni?

  5. kefiret

    “Sürgősségi eljárással kéri Ralu Filip, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke a parlamentet, érvényesítse legalább a kormány, az elnöki hivatal és az RMDSZ által jelölt egy-egy CNA-tag mandátumát, ugyanis ez megoldást jelentene a hatóság működésképtelenségére. December 1-je óta a CNA-nak nincs döntéshozatali joga, mivel több tanácsos mandátuma lejárt, amit a parlament nem hosszabbított meg.

    A 11 tagú testület létszámát 13-ra emelte, a döntés már csak a felsőház rábólintására vár. Filip szerint emiatt hatóság tekintélye harminc százalékkal esett. A CNA-elnök külön említi Gáspárik Attila fontos szerepét, aki egyrészt sikeresen tevékenykedett kisebbségi audiovizuális kérdésekben, másrészt projektvezetőként fontos a szerepe, mivel a CNA jövő héttől indít egy nyolcszázezer eurós projekt levezetésébe.” maszol

    s akkor ez azt jelenti, hogy bukuresteny esment?

  6. Administrator

    Sokan szeretnék, küztük Ralu is. Politikai asztalra került a dolog, ahol nem érzem magam otthonosan. Várom döntsenek, ellne nem teszek. Valóban igen sűrűn hívnak. Tegnap is több újságíró és tévés, hogy mondjam meg ezt, vagy azt… hiába ugatok, hogy én már lassan három hónapja nem vagyok… nem baj, jön a válasz csak segítsek… na