UPC fizethet




7, 5 millió euróra büntette a Román Versenyhivatal a hazai kábeleseket (egyeseket) kartell miatt. Ez azt jelenti, hogy a hivatal bizonyítani tudta azt, hogy bizonyos kábeles cégek a szabad versenyt számításon kívül hagyva, felosztottak maguk között a piacot. A vádak között szerepel még egyes cégeknél az indokolatlanul magas ár (Astral, CVR). A UPC 2.1 milliót, az Astral, amit időközben megvásárolt a UPC (magyarán ezt is ők fizetik) 5.1 milliót, az HI-FI (időközben megvette az RCS-RDS) 235 ezért kell leperkáljon az államkasszába. Régóta várt döntés ez.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “UPC fizethet”

  1. acs

    Arra milyen hivatalos magyarazat van, hogy a vezetekes kabel, Kolozsvaron peldaul, gyakorlatilag egy ceg kezeben van? Ez igy belefer a szabad piac kategoriaba?

  2. Administrator

    Senki nem tett panaszt, hogy nem engedték volna Kolozsváron kábelezni…

  3. kvaznovzki

    Az UPC fizet az államnak, az néző az UPC-nek, tulajdonképpen a néző fizet az államnak, ugyanaz a néző, aki, mikor éppen nem néző, szintén az államnak fizet kb. 1000 módon.

    Az igen jól eső kárörömön kívül, nem tökmindegy hogy a néző pénze nem az UPC-nek, hanem az államnak megy?

  4. új széköly

    Úgy kellene, hogy kábé 4 havonta kapjanak egy ilyen büntetést és azt osszák ki az előfizetők között!!!
    Igy megint számithatunk az áremelkedésre…nem lehet valahogy meghatározni egyfajta plafont, amit nem szabd túllépni????
    Igaz, ez is olyan lenne, mint a gázasok esetében, nem érne semmit…

  5. Sanyi

    Remelem az arucsatolas miatt is megbuntetik a UPC-t…

  6. acs

    Amiota az UPC megvette a Seltron-t, kethavonta volt arnovekedes, akkor kisse irigykedve figyelhettem, hogy a masik negyedben az Astral sokkal olcsobb, es valtozatosabb adok voltak beteve. Azota az Astral is elkelt, UPC lett belole es az egesz varosban ugyanugy szivatjak az elofizetoket, mar ami a kabelt illeti. A digitalis adok szerintem nem konkurencia az UPC-nek, de mi van ha a szabad valasztas jogan (mint kliens), nem fele meg a vezetekes kabel? Ha panaszt teszek a OPC-nel, szerintem legjobb esetben megmosolyognak. CNA? Versenyhivatal? Szabad verseny az Europai Unioban a kisember borere?

  7. PL

    Januárban lecseréltem a UPC-t (ex Seltron, Kvár) Digitvre. Mert: a UPC egyre csak drágult, gyenge volt a kínálata, többször órákig nem volt műsor. A Digitv sok magyar adót ajánlott, illetve a Discovery csomagot (akár magyar szinkronnal is), mellesleg olcsóbb is. Az utóbbi időben azonban “lefagy” a reciver, megjelenik egy bárányfelhő és máris szakadozik az adás. Miután ma csak ctrl+alt+bakancstalp segítégével tudtam újraindítani a vevőt, hívtam a szervízt, amit ugye 03-mal kezdődik. Sem Romtelecom szám, sem Orange vagy Voda. Kb 20 perc után közlik velem, hogy majd a jövő héten kicserélik, most nincs, oszt sanyi. Addig pedig nézzem a tv-t. Szép ezüst színű… Mikor megkérdeztem, hogy hány százalékos bérlet-csökkentést kapok decemberre a hibájuk miatt (minimum 5 napig szünetel a szolgáltatásuk), közölték, örüljek, hogy nem 10 nap mulva kapok új készüléket, mint ahogy az a szerződésben áll. Valaki lépjen már rá a romániai szolgáltatók farkára! Le sem sz@rják az ügyfeleket. Sem UPC, sem Digi, de hasonló balkáni magatartása van az Orange-nak, Romtelecomnak, satöbbi. Ilyenkor nagyon utálom ezt az országot!

  8. Administrator

    sajna nem tudok jobbat mit azt, hogy forduljatok a fogyasztóvédelemhez, a versenytanácshoz, a médiához…

  9. edre

    Milyen magyar csatornak vannak a marosvasarhelyi kabel tv-n?