Csak lehetne felejteni




Keret
Dana Deac nyerte el a Román Televízió 1-es csatornájának igazgatói tisztségét a tegnapi versenyvizsgán. Dana Deac 45 éves, és 1990 óta dolgozik a sajtóban, és számos szakmai tanulmányúton vett részt Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Román Televízióban a 2-es csatorna szociális osztályát vezette, korábban a közszolgálati rádiónál, az Antena 1 és az Antena3 tévénél felelős beosztást, a Tele 7 abc-nél pedig főszerkesztői állást töltött be.
A fenti írás a mai Krónikában jelent meg. Ott nem tudhatják, hogy a fentieket Dana Deac magáról nyilatkozza. Az igazság az, hogy 89 előtt az illető hölgy a Convingeri Comuniste (Kommunista meggyőződések) szerkesztője, újságírója volt… Hazugság óceán hol van a lakatlan szigeted?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

58 válasz: “Csak lehetne felejteni”

  1. igénytelen parasztmagyar

    Kedves Véleményvezér Úr!

    Ragyogó ez a blog, már majdnem tökéletes. Csak az időben legközelebbi néhány bejegyzést olvastam el, de talán segíthetne a naplóról alkotott pozitív vélemény kialakulásában, ha nem lenne tele helyesírási hibákkal, betű-tévesztésekkel, -kihagyásokkal, idegesítően magyartalan szórendekkel, böszme ragozási tévedésekkel, különféle mondatrészek részleges vagy teljes hiányával ill. az igénytelenség harsányságával. Örülök neki, hogy egy ilyen kivételes képességű ember képviselheti a kisebbséget a fővárosban, bár gondolom a mutyizós urambátyám politikusokat nem zavarja a magyar nyelv összerondítása ilyen apró-cseprő “tévedésekkel”, azt ilyen “elegáns” íráskészséggel is meg tudja állapítani mi vagy ki kell médiába, s mi nem. Gondolom nem helyesírási képessége volt a meghatározó amikor rátermettségét vizsgálták. Javaslom valamiféle helyesírás-ellenőrző program használatát, mert ez így nagyon gagyi kedves Attila! Ez a magasröptű teljesítmény biztos elég ahhoz, hogy valaki meghatározó tényező legyen a média döntéshozói között, de talán nem kéne hogy eluralkodjon ez a fajta – az olvasókat kissé lenéző s otromba – sufniblogolás, csak úgy beleböfögni a virtuális térbe a pörköltszaftos trikóban. A további tartalmi részre már annyira nem voltam kíváncsi ezen bizalomgerjesztő entrée után, gondolom hasonlóan kiforrott mint az alaki. Gratulálok! Csak így tovább! Van még lejjebb, higgye el menni fog! Talán még főszerkesztő/kreatív igazgató is lehet valami akolmeleg médiumnál, amelynek segített létrejönni (ha valami égbekiáltó tévedés vagy uram bocsá’ a többségi nacionalista elnyomók koncepciós eljárása miatt nélkülözni kényszerülnénk lenyűgöző tudását s igényességét jelenlegi – hallatlanul hasznos – posztján).

    Ps. Remélem a link Önnek is segít hamarabb elérni mindannyiunk közös célját. Biztos csak ideje nincs helyesen írni, mert gőzerővel építi az információs társadalmat.

    üdv: parasztmagyar

  2. Béfé

    Aszt akarlya moondani, hoyg irlya hejesen. Szserintem.

  3. Administrator

    Igaza van. Sietek és hebehurgyán fogalmzok, helytelenül írok. Kár, hogy Parasztmagyarnak ekkora labdákat adok. Tudom ki ő, azt is tudom mi a baja…nem vállalja az identitását… senki nem tökéletes.
    Szasz BF jól vagy?

  4. Nándika

    Woaaa, wait a minute… what the fuck is pörköltszaftos trikó?

  5. csuklanirossz

    “Alcohol, the cause of, and solution to, all of lifes problems.” -Homer Simpson

  6. Saller

    Nándika

    What part of *pörköltszaftos trikó* don’t you understand you motherfucker clown ?

  7. Saller

    Te Attila mikor beszélsz igy Markó Béláról és a holdudvaráról ?
    Ők is kiszolgálták Nicolájét a scornicesti cipészt baszd meg.
    Ha már EU tagok lettünk akkor ez mikor fog megváltozni ?
    Vagy igy kell éljünk mindhalálig ?

  8. krix

    Mindhalalukig, yeaaah….

  9. Administrator

    Saller! Azt hiszem a hazai cipészeket nagyon megbántottad.
    Ha szűkítednéd Markó Béla holdudvarát és tényeket is tudnál sorolni, könnyebb lenne reagálni.

  10. Saller

    Ne játszd már a Csekonicsot, nem ezt tanitották neked.
    Hát Markó nem az Igaz Szó -hahahaha- alapszervezeti pártitkárja volt ? Hajdú Győző KB tag volt a főnőke ?
    Vagy vegyük Lacul Rosu fairtó elvtársat akit magyarul csak Verestóy-nak csúfol a nép, hát nem a boszorkány konyhájában keverte a szart ?
    Gigit meg mikor tanitottátok meg magyarul ?
    Na gyere súgi meg nekünk a tényeket te kis szerecsenmosdató !
    S ha Váradon jársz kérd már meg a tévészerelőtől, hogy ő melyik kissebbséget képviseli vagy a Petru Lacatus szekus elvtárstól a demokrácia meghatározását és az EU fontosságát – légyszi.
    A hazai cipészektől igy utólag is bocsánatot kérek mert a Kárpátok Géniusza nem volt csak cipész segéd….na csá

  11. Administrator

    Kissé zavaros amit írsz.
    Egy tényt lobgtatsz amire válaszolok. Markó nem volt alapszervezeti titkár sehol. Valóban az Igaz Szónál dolgozott együtt Farkas Árpáddal, Székely Jánossal. Egyiktől sem olvastam soha semmilyen pártos verset, cikket stb.
    Sütő András KB póttag volt, mégsem akarta senki elzavarni. Nagyon helyes!
    Tudnék egy-két jelentős írót felsorolni, aki párttitkár volt. Kolozsváron több van köztük és a múltjukra nem emlékeznek…

    A Dana Deac ügyben semmi bajom nem lett volna, ha nem írja azt, hogy 90-ben került a sajtóba.

    A többi dolog amit felsorolsz? A baromfipiacon magasabb a színt. Kérlek keress magadnak más fórumot erre a színvonalra.

  12. Gábor József

    Tegyünk be ide egy kis lírát, drága jó barátom, egykori padtársam tollából, melyet egy másik jó cimborájának írt.

    “A nyelv az Antikrisztusé:
    Kinyilatkoztat, karba zeng!
    S benyal megannyi friss Fouché:
    A szó korrekt, a kor passzent,
    A korpa szent.

    Disznók elé a drága nyelv
    Szétszóratik, mint pörge gyöngy!
    A textus újra rágva nyelt:
    Kitart a szó, a több pörönty,
    A hős göröngy.

    Közszájon forg a nyelvi gép:
    Leszófajozgat, csak privát…
    Strapál életre kelt igét:
    Kvád vadrigót, gót kvadrigát!
    Nincs elvi gát.

    Szólít a szomjú borjuszáj:
    Fenét lehel, s nem énekel.
    Muszájtalan forr kormuszáj:
    Mené, tekel, mené, tekel…
    Mennétek el.

    Aszály a száj, habog-hebeg,
    De nyelvbe bűnt csak ő marat!
    Ha szól papod, csapod csepeg:
    A víz szakad, s a cső marad.
    A cső marad.

    A szó kiszáll, mint zebrapinty:
    Nem töpreng, nem henyél, hanem
    Nyelvével bármit megtapinty,
    Hiszen nyelvében él a nem…
    Ha kell, ha nem.”

  13. Administrator

    Egy padtárs megérdemli, hogy néven nevezzék!

  14. Gábor József

    Egyetértek. Mindössze azért nem tettem, mert nem szerettem volna, ha valaki önreklámnak, vagy a híres baráttal való kérkedésnek vette volna.
    Dehát hál’istennek engem nem ismernek oly sokan. Így hát íme:

    KOVÁCS ANDRÁS FERENC

    Überallesbadeni nyelvtanászok

    Ad nótám”Még éneklünk, Cezarománia!”

    Egy igaz nagyváradinak, s tán valódibb vásárhelyinek:
    Gáspárik Attila színész úrnak
    küldöm elszántan, kész kabaréként!

  15. Gábor József

    Propó, Attila szeretnék veled egy-két mondatot priváte váltani. Ha van időd küldd el e-mail címed. Gondolom az enyém számodra hozzáférhető. Kösz!

  16. margy69

    Erről a felejtésről meg holdudvarról eszembe jutott, h. a naaagy parlamenti átvilágításokkor csak két tulipános szenátorhoz nem nyúltak, az ominózus Lacurosu őrnagy úrhoz meg a szatmári Szabó Károlyhoz. A SRI nem szereti, ha az aktív embereit mindenféle parlamenti bizottságok baxtatják. Szabó ráadásul ezerrel nyomul, h. eu-parlamenti képviselő legyen. Hiába na, megszokta Brüsszelt a csóka. Igaz, jó társaságban lesz a Kovács Lacával.
    Ami meg a múltat illeti, az őrnagy úr maga kérte a felvételét (nesilit de nimeni) a ’80-as évek közepén az RKP-ba. Ez persze még nem bizonyíték semmire, bár etikai szempontból eléggé kifogásolható. Már ha az illető elvtárs tudná egyáltalán, mit is jelent egészen pontosan ez a kifejezés. Szóval, nem állítom én, hogy szekus volt, de nem is tenném a tűzbe a kezem, hogy nem volt az. Szabóról meg nyílt titok volt a gyárban, ahol dolgozott, h. erősen meg kell válogatnia a szavait annak, aki vele beszél, mert nem kívánt következmények fordulhattak elő a meggondolatlan beszélgető partnerrel.
    “Csak lehetne felejteni”, ugye?

  17. Saller

    Hogy te is értsed, nem fogunk a fórumról eltűnni ha a fejed tetejére állsz akkor sem…a főnőkődet meg védheted körmödszakadtáig.

    “Már rég írom, hogy az RMDSZ vezetése Szekuritáté közeli banda. Mondtak is ám rám rendesen egypártunk vezetői: frusztrált, irigy, rosszindulatú, falusi oktondi, álértelmiségi, a romániai magyarok “érdekvédelmi” szervezetének gonosz híteltelenítője, bolond és még rengeteg satöbbit. A tegnapi Romania Libera, bukaresti napilap, és nem bulvár, az első oldalán közölte fényképesen, hogy Zsorzs Frunda (Frunda György ügyvéd, szenátor, aki 1989 előtt inkább románul szeretet beszélni és Gigi Frundának hívatta magátt) az RMDSZ-es megasztár (államelnök-jelölt, szenátor, SZKT elnök, európai tanácsos Strasbourgban, stb.), 1989 elött bedolgozott a Szekuritáténak.

    Más, 1990-ben az unokaöcsém volt az egyik szervezője a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen annak a békés ülősztrájknak, amely a magyar tannyelvű egyetem visszaállítására szerveződött. Unokaöcsém 1990 végén kénytelen volt távozni az USA-ba szekuközeli rosszlelkiismeretűek nyomására, és azóta csak az idén jöhetett haza. Megvénültünk mind a ketten ennyi idő alatt. 1993-tól az “új” Szekuritáte, az RMDSZ-ben funkciókat betöltő “magyar” ügynököket küldött utána Amerikába informálodás végett (hogy fürkésszék ki, vajon az unokaöcsém még fenntartja azon meggyőzödését, hogy az erdélyi magyarok megérdemelnek magyar orvosi egyetemet Marosvásárhelyen).

    Az egyik stréber kukkoló Nicolescu Anton volt, aki ma a román külügyminisztérium RMDSZ-es államtitkára, a másik pedig Gáspárik Attila (civilben túlsúlyos közbohóc), aki ma a román médiafelügyelő hivatal (ottani ORTT) helyettes államtitkári rengban levő RMDSZ-es alelnöke !

    Emlékszem arra, de gondolom más is, hogy amikor a Székely Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Polgári Szövetség, erdélyi magyar Nemzetgyülést hívott össze és szervezett autonómiánkért, Székelyudvarhelyen, Ditróban, akkor Markó és egypártja jól lemondta a rendezvényeket és az RMDSZ korifeusok tüntetően távol tartották magukat az autonómiánktól, mondván, hogy frusztrált emberek frusztrált szervezetei izgágáskodnak, ahelyett, hogy hagynák az autonómiaellenes RMDSZ vezetőség kezére autonómiánk elintézését, amit majd a bűnszövetkezet haszonélvezői kisutymutyolnak Bukarestben pragmatikus, realista, trappista stb módszerekkel.

    S lám mit ad Isten. Most, hogy előkerültek a titkosított szekus dossziék és látványosan megbukott az RMDSZ által be nagyharangozott kisebbségi törvénytervezet, Markó Béla és bűnszövetkezete – az RMDSZ – október 15-re Nemzetgyűlést trombítált össze Agyagfalvára. Mi több, kegyes pofátlansággal meginvitálták falazni a Nemzetgyülésre a Székely Nemzeti Tanácsot, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, az egyházak, a civil- és szakmai szervezetek képviselőit, stb. Markó elképzelése nagyon hasonlit Nicolae Ceausescu utolsó huzására, amikor 1989 decemberében Nagygyűlést hívott össze kétségbeesésében. Ott leszünk Agyagfalván is autonómiánkért, és közfelkiáltással elzavarjuk Markó Bélát, Hajdú Victor Győző (a Ceausescu-rezsim egyik kommunista díszmagyarja) utódját és feloszlatjuk az RMDSZ bagázst. Az erdélyi magyarok 1989-e 2006 október 15-én fog kitörni Agyagfalván.”

    Mikháza, 2006.08.10
    Toducz

  18. Zoli

    Saller nagyon érzékeny pontján fogtad meg Attilát, persze ő is benne van a buliban, mindennapi kenyere függ az etnómaffiától. Igaz pofátlan a csávó mert ha okos lenne akkor nem fröcskölődne pláne ha nem tiszta a házatája. Mindenesetre a Csendes Lacinak megköszönhetik, hogy nem adták ki a teljes dosszárt, igaz igy zsarolhatóbb Markó és bandája.
    De ami múlik az nem késik, jót fogunk röhögni az udvari bohóc “zavaros amit irsz” aranyköpésén, addig is jó szórakozást és valaki emlékeztessen arra hogyan is állunk az autónomia meg a Babes-Bólyai ügyekben ?
    Dosarul lui Marko, protejat de CNSASMirela Corlatan
    ——————————————————————————–
    Dosarul de urmarire informativa intocmit de fosta Securitate liderului UDMR Marko Bela indica o relatie cordiala cu ofiterii pusi sa-l supravegheze. Acesta pare a fi motivul pentru care a si fost „periat“ de SRI inainte de a fi trimis la CNSAS.

    Din dosarul de urmarire informativa a lui Marko Bela lipsesc citeva zeci de pagini, acest lucru fiind relevat de numerotarea veche a paginilor, facuta la SRI, dublata de o numerotare facuta la preluarea sa de CNSAS.

    „Si-a exprimat acordul fata de propunere”

    Intr-o nota din 2.07.1983, ofiterul de securitate cerea aprobare ca poetul Marko Bela – redactor la „Igaz Szo” din Tirgu-Mures si membru PCR – „sa ne sprijine in clarificarea pozitiei unor persoane din anturajul lui, semnalate cu manifestari negative”. Un an mai tirziu, pe data de 19 iunie, Marko Bela dadea o nota explicativa de noua pagini dupa o deplasare la Sfintu Gheorghe. „Ofiterul a purtat o discutie cu redactorul Marko Bela de la «Igaz Szo» la sediul organelor de Securitate”. In nota redactata de capitanul Ioan Grama se sustine ca Marko „a afirmat ca in situatia in care va lua la cunostinta probleme contrare legilor sau care creaza (sic!) stari de spirit necorespunzatoare ne va informa”. Referitor la vizita sa la Sfintu Gheorghe, unde tocmai avusese loc un incident intre maghiari si Securitate, redactorului maghiar i se cerea sa „informeze cu operativitate despre tot ceea ce cunoaste nou”. „Si-a exprimat acordul fata de propunere”, incheia ofiterul Grama.

    Telefon ascultat

    Pentru legaturi cu „obiective din atentia organelor de Securitate din tara si strainatate”, precum si pentru „manifestari national-iredentiste”, in 1985, capitanul Grama propunea sefilor sai ca Marko Bela sa fie „luat in supraveghere informativa”. Aceasta a presupus inclusiv masura „TO”, adica ascultarea telefonului, si masura „S”, adica urmarirea „obiectivului”. Interesul Securitatii fata de Marko Bela si relatia cu el este conturata laconic in dosarul aflat la CNSAS, din cauza diparitiei unor documente.

    Intre ultimele introduse in dosar se afla si un aviz negativ, dat in 1988, vizind o deplasare in Ungaria, invocindu-se in acest scop inclusiv aspecte despre viata conjugala a poetului si despre relatia cu sotia lui de atunci, Eniko. Cerindu-i-se sa comenteze aceste aspecte legate de trecutul sau, Marko Bela ne-a cerut ieri sa revenim cu un telefon. Ulterior insa, acesta a respins toate apelurile. •

    Dosarul 1543, cosmarul lui Ladislau Csendes

    Cererea de acces la dosarul lui Marko Bela, depusa de redactorul de la „Cotidianul” Mirela Corlatan, este unul din motivele esentiale pentru care i-a fost retrasa acreditarea de cercetator la CNSAS. Ladislau Csendes, propulsat de UDMR in functia de secretar al Colegiului CNSAS, a fost cel care a blocat dosarul saptamini in sir. Pe 28 iunie, redactorul nostru a vazut dosarul si a solicitat fotocopii dupa citeva documente. Cererea a fost aprobata dupa doua zile, dar a zacut o luna in sertarul lui Csendes. Potrivit metodologiei CNSAS, cererea nu avea ce sa caute la Csendes de vreme ce primise aprobarile necesare si fusese data in lucru, pe 6 iulie, la Serviciul Arhiva. In timpul tergiversarii circuitului firesc al hirtiilor, acelasi Colegiu i-a ridicat acreditarea jurnalistei, sub pretext ca informatiile obtinute n-au fost folosite exclusiv in scop stiintific. Asta in conditiile in care „scopul stiintific” nu este definit, iar altor jurnalisti acreditati la CNSAS nu li s-a retras acreditarea. Dupa retragerea acreditarii, Ladislau Csendes a dat, pe 8 august, o rezolutie prin care a oprit Serviciul Arhiva sa elibereze copiile dupa documentele din dosarul lui Marko Bela, desi in momentul solicitarii, Mirela Corlatan avea inca acreditare. (C. TARZIU)

  19. Administrator

    Toducz Doktor úr. Próbálom követni a logikáját, de nem jön össze. Biztosan bennem van a hiba. Csak arra szeretném kérni, hogy az unokaöccse és a köztem lévő barátságot ne mételyezze meg. Soha nem utaztam Niculescu Tónival Amerikába, soha nem kerestem fel unokaöccsét Amerikában. Amióta elment közeli barátságban vagyok vele.
    Ön rosszindulatú, valótlanságokat állított rólam és valószínűleg Niculescu Tóniról is.
    Kérem keressen magának más fórumot, biztos talál. Fárdozását köszönöm

  20. margy69

    Ugyan már fijjug, miért bántjátok ezt a szegény Gáspárikot, aki mondott volt olyasmit is megboldogult értelmes ember korában, hogyaszongya “a farok csóválja a kutyát, rmdsz?”. Igaz, ami igaz, azóta jobbnak látta, ha nem könnyít magán az aktuális széljárással szembefordulva… de hát esendőek vagyunk, mindenki a piacról él, könnyebb lefeküdni, széttárni, és hagyni, mint nem. Ő már csak tuggya ….

  21. Administrator

    Emlészik még valaki, hogy a Dispután, évekkel ezelőtt, milyen jó viták voltak? Viták, beszélgetések, érvelések. Aztán szmítógéphez jutottak azok, akik mindaddig a közvécékben kommunikáltak. Fekáliás kezeikkel falra vetett üzenetei mostanában elárasztanak mindent. A képernyőn keresztül érezni a bűzt, az olcsó sör temelte húgyszagot, a kihányt szalonnásborsó kigőzőlgését. Sic transit gloria mundi

  22. dzsokko

    hihetetlen…csak állok és nézzek…
    azért az nagyszerü dolog hogy én egy olyan generáciohoz tartozok amelynek lassan semmi köze sincs az ilyen dolgokhoz.
    de azért fáj az igazság..ugye gáspi??

  23. Administrator

    Bizony rossz dolog, hogy mindent berondítanak egyesek. Persze megvan ennek is az oka. Lelkük rajta.

  24. igénytelen parasztmagyar

    Nagytiszteletű Tanácsos Úr!

    Megríkatott azzal, hogy beismerte a sokak számára egyértelműt, éspedig hogy képtelen helyesen írni. Nincs ezzel semmi baj, sokan vannak ezzel így a honfitársaink között, gond talán inkább azzal van, ha még kérkednek is vele. Az, hogy mindezt, az rmdsz által delegált főhivatalnok teszi – akit leginkább magyarsága predesztinál posztjára – már annál szégyenteljesebb. De azt hiszem, ezen, részben túllendülhetünk, hisz legalább ezen a fronton elismeri alapos hátrányát, amiért tisztelnünk illik. Mivel ezen beismerése arra késztetett, hogy visszaolvassam közlendőit, most talán inkább annak tartalmára hagyatkoznék. Legelébb engedje meg, hogy csodálkozásomat fejezzem ki, hogy tudja, ki vagyok, hiszen én nem ismerem személyesen Önt. Mondjuk ez nem zárja ki, hogy ismerjen, de szerintem ebben is téved, mint oly sok másban is. Azért nem fedtem fel identitásom, mert nem hiszem, hogy az lenne a fontos, hanem a mondandóm. Nem értek egyet azzal, hogy mindegy mit mondanak, a lényeg, hogy ki mondja. Valamint így reméltem, hogy blogján fog reagálni. Szóval visszaolvastam egy ideig írásait, engedje meg, hogy itt reagáljak összességében néhányra. Eddigi magasröptű CNA-beli tevékenysége az, ami felhatalmazza az erdélyi, magyarországi média irányában kifejtett irgalmat nem ismerő kritikájára? Én nem olvastam egy építő jellegű észrevételt sem, csak és kizárólag fikázást mindenki felé. Szerencsére azért bebizonyította bejegyzéseivel, hogy sok mindenhez ért magas fokon, csak szakmájában van fényévnyi lemaradással. Bővebben: az ip alapú műsorszórást a Hvg-ből ismeri meg – ami talán nem a szakmaiság csúcsa, évek hosszú során jelentkező problémákról – mint a reklámok sugárzási frekvenciatartományának váltogatása az engedélyezett spektrumon belül – fogalma sincs. Gyalázza az erdélyi újságírókat felkészületlenségükért – „sajtóselejtek” – mert nem tudják, hogy a Tanácsnak nincs törvény-alkotói / előterjesztési jogosítványa, de én úgy tudom Önt egy kormánypárt delegálta, talán hozzájuk fordulhatna segítségért. Ez viszont Önnek nem jut eszébe. Picit turkál a román média „sztárjainak” zsebében, túlértékeltségüket sugallva, emellett állítja, hogy fogalma sincs mennyi a javadalmazása az anyaországban egy hasonlónak, pedig talán lehetnének testközeli ismeretei. És az Ön javadalmazása mennyi, ha már mások zsebében kotorászik? Pedig azt az adófizetőktől kapja, talán ismertethetné. A Dunatévét következetesen ócsárolja, nekem úgy tűnik savanyú a szőlő. Leírja, hogy a maga számára az lenne jó, ha a mandátumát kitolnák 9 évre – gondolom, így automatikusan megújulna a bagázs, ügyes politikai javaslat. Aztán picsog, hogy haza akar térni ebből a fertőből, olyan fárasztó kétségek között élni. Akar a frászt, éppen most indul az alelnökségért. Írja, hogy egy 3 órás műsorfelfüggesztést „irodai látogatással” pénzbüntetésre lehet változtatni kollegájánál. Miért nem mond le, ha ilyenek sértik szemecskéjét? Miért nem kezdeményez vizsgálatot? Biztos csak Ön egyedül a megtestesült becsületesség a testületen belül, hisz MAGYAR. Honnan ez a csodálni valóan magas morális fölény? Pedig ennyi erővel bárki állíthatja magához hasonlóan gyáván, névtelenül hogy Ön is korrupt. Én elhiszem Önről is, ahogy Ön azt tanácstag társáról sugallja. Tájékozatlansága megint csak transzparens a Hír tv érdekeltségeivel kapcsolatban. De a gyermeki naivitása irigylésre méltó médiapolitikusként is.
    Büntetni azt tud – pláne hogy még a VH1-t is alázza – bizonyára joggal, mert azon talán nem az a hulladékzene megy, mint a gyermekeinek tekintett magyarnyelvű rádiókon.

    Alternatív Barátok közt-i ötletével egyetértek, de szívesebben nézném az adaptációját egy rmdsz-es szenátor és langymeleg köréhez tartozó tettestársakról szóló teleregénynek. Ezzel kapcsolatban talán autentikus forgatókönyvíró is lehetne.

    Valódi tulajdonosok kilétét pedzegeti az eu-norma „átláthatóság” kapcsán. Örülök, hogy egy olyan felkészült ember vizsgálódhat, akinek meglepetés a Hír tv tulajdonosi körének romániai jelenléte. De hiteles médiapolitikushoz híven azon is meglepődik, hogy van olyan tv társaság, amely nem a reklámbevételekre építi finanszírozását. Talán, mert nem pénzben mérik ott a nyereségességet, maga kis huncut. Hogy mik vannak, igaz?! De legalább a törekvés megvan Önben, hogy segítséget kérjen hiányosságai pótlására a mezei polgároktól a blogján. Hát igen nem mindenki lehet trendin blogoló médiapolitikus, vagyunk egy páran, akik egyszerű oktatási intézményekből szerezzük tudásunkat – még csak nem is előadóként – de szerény eszközökkel támogathatjuk az infotársadalom – ellentmondást nem ismerő – építésében.. De nem mindenki lehet olyan egyedülállóan tehetséges, mint Ön, bizonyára ezért esett Önre a választás, nem kapcsolatainak köszönhetően.

    A frankofón napok alkalmával kiderül, hogy szoborkritikusnak is elismerésre méltó ismeretekkel rendelkezik, lenyűgöző ez a széleskörű ismerethalmaz.

    A Tanáccsal (CNA) kapcsolatban dilettáns és megmosolyogtató csodálkozással kiáltja a netre: nincs politikai alku a tagok száma és személye ügyében. Gratulálok! Biztos ez is helyes meglátás. Én készséggel elhiszem, a politika már csak ilyen. Emellett már előre védekezik a sokszor bevált magyarságellenes többség nacionalizmusával, mint bejáratott, demagóg érvrendszerrel, ha nem választanák meg. Gratulálok. Leginkább az Önhöz hasonlóan körön belüliek érdeke, hogy ezt a felfogást folyamatosan táplálják. Márton Árpáddal abban ért egyet, hogy legyen kisebbségi képviselet a tanácsban. Gondolom, Önmagával pedig abban: Ön lenne az, aki leginkább felkészülten, objektíven, pártatlanul képviselhetné a kisebbségeket. Ha már ilyen jól tud helyesen írni magyarul. Biztos kisebbségiek tömkelege fordult magához levelek ezreiben, mint az egyedüli rátermett kisebbségi vélemény-képviselőhöz. Gondolom a roma közösség is Önben látja elkötelezett védelmezőjét. Hát ki más is lehetne az?!

    Megboldogult Sütő András temetésével kapcsolatban megint csak osztja az észt, mert valószínűleg abból mértéktelen felesleggel rendelkezik. Leírja, hogy Ön szerint nyugodtan megírhatná valaki, hogy nem szereti a költőt, mocskolhatná is, csak írjon időben a temetéséről. Ilyen az Ön felfogása az újságírásról. Köszönjük, példamutatóan segíti az érzelemmentes tényújságírást újabb briliáns gondolata. Olvasson blogokat, ott talál szignózott url véleményeket up to date. Újságban a lap véleményére vagyok kíváncsi és nem valamiféle sértett bértollnok ömlengéseire. Önnek az hitelesebb lenne, mert „őszinte”, mint ahogy Ön többször is bejegyzéseiben: „nem értem, nem értem” Gratulálok végre egy kis emberi hiányosság ebben a fene nagy tévedhetetlenségben.

    Folyamatosan nyafog, hogy határozatképtelen a CNA és nem kap járandóságot. Örülök, hogy ez jobban foglalkoztatja, mint a kisebbségek képviseletének időleges hiánya a bizottságban és annak határozatképtelensége.

    Autonómia szavazás kapcsán tovább köpködi a médiát, talán már elkelne egy kis konstruktivitás, járjon elől pozitív példával, mint médiapolitikus tud tenni érte, hát tegyen. Kritizálni bárki tud, még egy parasztmagyar is, nemhogy egy olyan médiacápa, mint Ön. Kifakad egy újságírón, és azt mondja: Ön elismeri a hibáit, ha beigazolódnak. Na ja! És a szakmai tudatlanság, dilettantizmus az még elmegy?! Az nem hiba, az készség politikuséknál, ugyi?! Hogy lehet valaki médiapolitikus, ha nem vágja, mi az az Iptv 2006-őszén?. Hogy milyen tulajdonosi struktúrák uralkodnak az erdélyi médiában, hogy nem tud helyesen írni, és még annak a gonosz Dunatévének sem kell egy ilyen géniusz mint Ön stb. stb… De itt is van őszinteség : „nem értem nem értem” és elgondolkozik, hogy kell – e egyáltalán folytatnia. Bár ez az önmarcangoló dilemma nem is tart sokáig, a kisebbség legnagyobb örömére, hamar felismeri, hogy a magyarságnak csak Ön kell. Ha ennyi mindent nem ért, tényleg minek erőlteti? Gondolom, az elhivatottság szól Önből, amikor úgy dönt, feláldozza magát újra pár évre a népakaratnak, még ha egészen Bukurisztánig is kell kúszni érte, elvállalja, ezt az embert próbáló feladatot azért a pár fillérért. HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!!! Példamutató!!

    Az meg főként aranyos, ahogy megosztja a pórnéppel Markó miniszterelnök-helyettes úrral történő belterjes dumcsizását és annyi a kommentárja médiapolitikusként a nézhetetlenségre, hogy ne használja a médiát, inkább kertészkedjen, sétálgasson. Erre talán programot is építhetne. Miniszterit, természetesen!

    Gyermekeivel (magyar nyelvű rádiók) kapcsolatban talán beláthatja, azok sem az Ön gyermekei. ( Bár biztos hízik a mája, amikor a fürdőszobatükör előtt tetszelegve mormogja az orra alá, miközben Bunyós Pityu valamelyik világslágere ömlik a rádióból: „Drága csemetéim, ha én nem vagyok, ti sem, mi rengeteget adok e jobb sorsra érdemes kisebbségnek, ohh”). Még apasági vizsgálat sem kell, hogy megállapíthassuk, azok a magyarországi média- és részben tőkeexport tevékenységének köszönhetőek, mert egy középszerű panelek értékesítésében rutint szerzett rádiós és köre meglátta a piaci réseket, és úgy látta a helyi magyar politikusok segítségével megfelelő befektetéseket hozhat tető alá. Természetesen a magyarságra s médium alulreprezentáltságára hivatkozva. Az, hogy egynémely tudatos, előre látható hazugságot még a programtervezetbe is bevesznek, csak hogy a multikulturalitást is kipipálhassák, már nem oszt, nem szoroz. A magyar piac úgyis már telített itt pedig örömmel fogadják őket. Külön öröm, hogy még a magyar adófizetők is támogatják ebben a törekvésében forrásaikkal. Az hogy ezen adók szerintem minősíthetetlen magyar könnyűzenei előadókat importálnak, csak mert „az Magyar”, már más kérdés, nem nekem kell, hogy tetszenek. De a Paprikarádió indulásánál legalább beismeri, hogy a rádiós tevékenységet is csak ugatni tudja, csinálni – már nem annyira. Talán ezért is megfelelő ember annak eldöntésében, hogy ki kapjon rádióindításra lehetőséget. Gratulálok.

    Az rmdsz-t folyamatosan, publikusan agitálja a médiapolitikája meghatározásával, újragondolásával kapcsolatban, de nyilvános – pl. a blogján bemutatott – érdemi elképzelései a nullához közelítenek, gondolom fogalma nincs milyen szempontok szerint kéne elindulni, hogy a cél mindegyik tőke alapú érdekcsoportnak tetsszen, csak azt tudja, hogy tenni kéne valamit, de azt gyorsan. Megfelelő ember a megfelelő helyen.

    Hál’ istennek, tökéletesen átlátja a művészet és politika kapcsolatát is – gondolom ezért is kapott pénzt arra, hogy népszerűsítse az Eu-t – mint művész. De talán nem röhögnie kéne azokon az embereken, akik egzisztenciális kényszerből több hátsót kell, hogy nyaljanak, csak hogy létezzenek. Önnek híres előadóművészként és médiapolitikusként – hála kivételes szakmai felkészültségének – erre nincs szüksége. Szerencsés ember, Önnek talán csak alelnökként kell jelen lennie a végletekig becsületes és erkölcsös médiatestületben. Biztos lángpallosként súlyt le a koncra éhes, szervilis nyaloncaira és nem hiszi azt, hogy lefetyelésük nemes hátsójában – őszinte tisztelet. Gratulálok.

    Szomorúan olvasom, hogy Pécsett eljátszatták Önnel a pályázói mellékszereplő karakterét – gondolom, büszkén elhitte, hogy akár be is futhat – de talán az már kicsit túlzás lenne, ha egy lapon gondolná magát egy self-made üzletemberrel, aki nem akolmeleg politikusként bizonyítja ragyogó szervezőkészségét. -Szerencsére ő kapta a felkérést Pécsett – hisz az anyaország is csak egy posztkommunista, urambátyám rezsim alatt szocializálódott hely – de legalább már civil kezdeményezésre felmerült a neve egy olyan embernek, aki mögött valós teljesítmény áll. Önnel ellentétben, aki csak kritizál, de soha nem tesz javaslatot. Tényleg honnan ez a határtalan önbizalom? Mi ez az indokolatlan önhittség? Abban merül ki médiapolitikusi szerepe, hogy megnyomja a gombot utasításra, hogy éppen kit kell büntetni, éppen kinek kell frekvenciát kapnia a brancsból, oszt jó napot!

    Az is dicséretes, hogy ahogy újraválasztják, elkezdi önmagát fényezni, hogy most aztán igazán nehéz helyzete lesz, de Ön helyt fog állni. Gondolom lesz energiája az Erdélyi TV mielőbbi megvalósulásának önzetlen elősegítésére is, ha már az, évek alatt sem jutott el a kitapétázott irodákig sem. Reménykedjünk, hogy most kezdett ciklusa alatt talán még egyszer a monoszkópját is élvezhetjük. Gratulálok, továbbra is nagyon fontos dolgokat fog tető alá hozni. Kár hogy nem teszi közzé említett alelnöki programját, csak hogy a hozzám hasonló laikus parasztok valamiféle értelemmel is találkozhassanak fene nagy tudatlanságunkban.

    Összegezve: Honnan ez a magas erkölcsi töltet, honnan ez a kimagasló szakmai egyeduralom, honnan ez a kiforrott, túlcsorduló magabiztosság? Könnyű az állam tőgyén csüngve okosságokat felbüfögni, hisz nincs igazi teljesítményalapú, eredménycentrikus számonkérés. Mondjuk ki: Azokkal ellentétben akiket hétről-hétre fikázik. Remélem, Önnel együtt mihamarabb átadják helyüket egy új generációnak térségünkben az olyan önjelölt politikusok / megmondó-emberek, mint maga, akik asszisztálnak a kapcsolataikat a mostani rendszerbe átmentő pénzembereknek, politikusoknak mindennapi szemfényvesztésükhöz, s fenntartják a gyűlöletet kisebbségi és többségi népcsoportok között, mivel tudják, hogy így legfőbb szakmai érvükkel – származásukkal – ragyogóan tudnak érvényesülni. Tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt jó pár évtized nem erősítette a polgárok felé megnyilvánuló köztisztviselői alázatot, de talán Önnek is előnyére válhatna egy picit elgondolkozni, esetleg visszaolvasni bejegyzéseit. Bár elemiben úgy bukna meg nyelvtanból, mint a huzat, azért politikusnak ragyogóan bevált, hisz újraválasztották. De ez a tisztség elvárásokat is támaszt Ön felé, nem csak jogosítványokat ad. Látom, könnyedén ítélkezik nyilvánosan emberek sorsa s tettei felett, talán elgondolkozik egy véleményen, bár nem hinném, hogy ez bekövetkezne. Remélem, hűen tudtam visszaadni személyeskedő, olykor pökhendi stílusát, úgy látom, ez fekszik Önnek, ezt talán könnyebben megérti, mint a szakmai problémákat. Ha pedig már van olyan szemérmetlen, hogy naplóját médiablognak titulálja, talán olvasgasson tényleg AZT pl. a hvg-ét. Remélem, oda magától is elbotorkál, nem kell linket adnom, mint legutóbb a magyar helyesírás szabályaihoz. Tanulmányozza mindkettőt bőszen, tág terek vannak még Ön előtt kitöltetlenül! Válaszolnia sem szükségszerű, – bár örülök, ha megtisztel vele – nem az Ön személye a lényeges, hanem az a balkáni mentalitás, amit megszemélyesít. 13 napja már eu-polgárként. Gratulálok!

    Üdv: parasztmagyar

  25. Administrator

    Köszönöm a gratulációkat. Anyukám azt mondta ne álljak szóba idegenekkel. Ezért a vitát most mellőzném. Persze nehéz is lenne nekem az Ön hihetetlen erkölcsi magasságával, szakmai alaposságával párbeszélnem.
    A HVG linkje több mint egy éve a blogon van. A többi stimmel. Így jó?
    Ceausescu is állandóan a pozitív példát kérte. Igyekszem magas szakmai elvárásainak megfelelni. Ha nem sikerülne, kérem keressen más oldalakat az interneten.
    U.I. Szeretném ha mondana egy olyan erdélyi magyarul szóló rádiót, amelyikben hallható Bunyós Pityu muzsika. Komolyan kérem.

  26. igénytelen parasztmagyar

    Jaj hát, Mélyentisztel Tanácsos Úr!

    Most meg átesik a ló túloldalára, ami az önkritikát illet:

    “Aztán szmítógéphez jutottak azok, akik mindaddig a közvécékben kommunikáltak. Fekáliás kezeikkel falra vetett üzenetei mostanában elárasztanak mindent. A képernyőn keresztül érezni a bűzt, az olcsó sör temelte húgyszagot, a kihányt szalonnásborsó kigőzőlgését. Sic transit gloria mundi “

  27. igénytelen parasztmagyar

    De beszarni sem kell kedves Attila, ha kisebb vita alakulna ki!
    Ha még önmagát is képtelen megvédeni, hogy várjuk el, hogy a kisebbség esetében képes arra? Örülök, hogy Önnek egyből egy diktátor jut eszébe ha a pozitív példát említi valaki. Látja ebben is mások az egyszerű parasztok, mint a médiapolitikusok.

  28. kamasz

    Vegulis eleg reg megy a blogod. Neked nem is lett volna idod egy ilyen osszefoglalot irni:) Hiaba na…

  29. igénytelen parasztmagyar

    Kedves Tanácsos Úr!

    Amint látom nem éri el ingerküszöbét az olyan vélemény amire érdemben reagálhat. Talán most már kapizsgálja milyen lehet valakit egyoldalúan kritizálni, pedig maga még porrá is zúzhatná meglátásaimat. De az is lehet, hogy éppen alelnöki programját csiszolja. No de sebaj! Elismerésem, hogy megtalálta hozzászólásom érdemi részét Bunyós Pityu személyében, de nem biztos, hogy az volt a lényeg. A hvg médiablogjának linkjét pedig úgy látom jobb ha megadom, mert Ön csúsztat (azt hiszem ez a bevált forma politikusoknál a hazugságra) amikor azt mondja már egy éve ott a link az oldalán. Olvasói talán el tudják dönteni, hogy melyik tartalom fedi jobban a médiablog kifejezést. Azon is átlibbenhetünk, hogy valószínűleg nem ismeri ezen oldalt, mert az Ön oldalán a hvg portál linkje van fenn, nem pedig az én általam említett médiablogé, ami a következő:

    http://mediablog.hvg.hu/

    Valószínűleg még fogom zavarni vitaképtelen hozzászólásaimmal, de addig is, had idézzem egy – talán Ön által is – ismert gondolkodó eszmefuttatását az olyan érvrendszerről és viselkedésről amelyet szerintem Ön és kedves politikustársai alkalmaznak mindennapjainkban. Bibó Istvánnak hívják az urat, használja a guglit esetleg a wikipédiát amennyiben még nem hallott volna róla.

    “Az, hogy egy hamis helyzetben lévö közösség „valamivel nem néz szembe” nem azt jelenti, mintha a szóban forgó tényt nem vették volna észre és nem mondták volna sokan hanem azt jelenti, hogy a hamis helyzetben lévö közösség véleménye vagy irányadó véleménye kifejleszt bizonyos szólamokat, amellyel a neki kellemetlen megállapitásokat újból meg újból elüti vagy letorkolja. A hisztérikus világkép zárt és tökéletes, megmagyaráz mindent és igazol mindent, és mindaz, amit állit és mindaz, amit elöir, tökéletesen megfelel egymásnak. Minden stimmel benne. Csupán egyetlen hibája van. Nem azért stimmel benne minden, mert megfelel az igazi értékeknek és a való tényeknek, hanem azért, mert egy hamis helyzet követelményeit foglalja rendszerbe és pontosan azt mondja, amit a helyzetben lévö hallani akar. A közösségek életében az ilyen hamis helyzet és hamis világkép lassan tartós kontraszelekciót hoz létre: előtérbe hozza a hamis kompromisszumok embereit, az összeegyeztethetetlen dolgokat összeegyeztető formulák mestereit, a hamis realistákat, akiknek realizmusa mögött valójában csak erőszakosság, ravaszság vagy csökönyösség van, többek között előtérbe hozza azokat is, akikben a közösség hisztériája valamilyen egyéni hisztéria formájában is visszhangot talál; a másik oldalon viszont a helyzetet tisztán látó, tisztán megitélő egyéniségeket terméketlenségre szoritja, mert vészjeleik visszhangtalanul pattognak le a hisztériás világkép zártságáról és önmagának való elegendőségéről.”

    Bibó István

  30. margy69

    Hűha, itt valaki nagyon megsértődött, pedig ebben a pozícióban ez már baráti léptékkel mérve is enyhén nevetséges. Közszereplőként tudhatná, hogy nem csak kellemes dolgok fordulhatnak elő az emberrel. Választási lehezőség mindig van: vagy megszokja, vagy bevonul a megfelelő műintézménybe színes pirulák társaságában, vagy hagyja a francba az egészet. Gáspárik úr, nem azzal van a gond, ha valaki körbenyal bizonyos testrészeket, h. elérjen valamit: állász, tisztséget, bármit. De az minimum gúnyos mosolyokat vált ki, ha durcás kisfiút játszik, amikor emlékeztetik erre. (“Csak lehetne felejteni”)
    Igaz, nem tőlem kérte, de hadd adjak egy példát gagyi erdélyi magyar rádióadóra. Annyi igénytelen, tingli-tangli, könnyű vagy inkább könnyen feledhető ún. zenét, mint amit a City rádión nyomnak, legutóbb a Danubioson hallottam. És számomra az nem vigasz vagy büszkeségre okot adó dolog, ha ezt a komersz zenei szemetet magyar nyelven zúdítják rám. A hírekről talán kár is szót ejteni. Leginkább a két megyei magyar napilapból ollózzák össze őket. Elenyészően kevés a saját készítésű anyag vagy interjú, akkor is főként a polgármestert szólaltatják meg egy-egy témában, aki nem lehet szaki minden területen. de hát nem is a tájékoztatás az elsődleges szempont, hanem a propaganda … Innen már csak egy lépés a Fekete Pákó.
    Ja, és igen, emlékszem arra a disputára, amelyről ön említést tett.

  31. kontur

    Ha valaki beüti a kersőbe: Gáspárik médiablog, akkor van ott egy találat a Hvg-blogból.

    A hét blogja: Gáspárik – egy másik médiablog

    Régóta készülök írni Gáspárik Attila blogjáról. Néhány hete „egoszörfölés” – elegánsabban a Médiablog idézettségének vizsgálata – közben találtam rá. A címe ugyanis: Gáspárik Attila médiablogja.
    Valódi médiablog, ugyanis Gáspárik az ORTT román megfelelőjének alelnöke. Láthatóan van miről írnia.

    Itt most be is fejezhetem, mert szerencsémre a Népszabadság megelőzött, Papp Sándor Zsigmond jó kis cikket írt Gáspárikról, illetve az ő médiablogjáról. Bár a cikk is többször idéz a blogból, mellette egy külön „keretes” csemegézik a bejegyzések között.

    Egy éve még el sem tudtuk képzelni, hogy egyszer nálunk is lesz hagyományos média – blog együttműködés, most meg itt van, olvashatjuk!

    Címkék: média újság_blog_együttműködés

  32. kefiret

    no, ez az igénytelen parasztmagyar lecsapta a labdát. De sikerült jó magasra dobni egy másikat. már csak fel kellene érni.

  33. arnulf

    igénytelen parasztmagyar
    Látom, hogy te vágod az összes web 2.0-ás fejleményt, csak éppen a netikettel nem vagy tisztában (jelen esetben azzal a részével, hogy igyekszünk azt kommentelni amiről a post szól). Nem védem Gáspárikot valószinüleg sok mindenben igazad is van, de az a tömény gyűlölet ami sugárzik írásaidból visszataszító (legalábbis számomra). Ez akkor sem fair ha mindezt úgy cselekszed hogy közben kínosan ügyelsz a helyesírásra :)

  34. zerogravity

    Hihííí, legjobban tecc:
    1.- Az ellen résen van, mindöxe 14 perc alatt kéx az oroxlánepébe burkolt válasz. Tilikö drágö, azért mert üldözési mánikád van, még követhetnek:))
    2.- A xekusozás, látom, még mindig kivédhetetlen és hatásos. Nehéz lexokni róla.
    Vicc, me’ xoktam:
    Jan.2-án mén Pista bá a körzeti orvosához, qrva aznaposan.
    -’npot drur!
    -Jónapot Pista bácsi! Maga megint ittas, hát nem azt mondta, hogy idéntől más ember lex?
    -Más ember is vagyok, de a is iszik…

    És azé’ írok így me’ tsak:)))

  35. Metoikosz

    na de hát a szavak….

  36. zerogravity

    Csak “ábrázoltam”, hogy egyes forumokon teljesen bevált szokás az ilyen írásmód, rövidítések, új szavak. Nem jó, nem rossz, ez van. Valszeg (= valószínűleg) egyik sem így írja a diplomamunkát:)

  37. Péchy Blanka

    Gázpárikot itten xoptassa valaki padlógázzal. Nem köllene neki 1 : Óvasóink írták, rovatot összecuccolni? Jobb vón mint komolyra venni.

  38. ERobi

    Tisztelt igénytelen parasztmagyar!

    Hozzászólásában azt írja, hogy az erdélyi magyar kereskedelmi rádiók “…a magyarországi média- és részben tőkeexport tevékenységének köszönhetőek, mert egy középszerű panelek értékesítésében rutint szerzett rádiós és köre meglátta a piaci réseket, és úgy látta a helyi magyar politikusok segítségével megfelelő befektetéseket hozhat tető alá.”

    Kérem, mondjon egy-két olyan erdélyi helyi kereskedelmi rádiót, amelyikre ez a kijelentése ráillik. Amennyiben pedig nem tudja alátámasztani fennebbi mondandóját, teljes mértékben egyetértek Gáspárik úrral, hogy nem hajlandó vitába bocsátkozni Önnel.

    Tisztelettel,
    ERobi

    U.i. Némi segítségként: http://www.cna.ro/licente/informatiilicente.html

  39. kamasz

    Erdelyi Robika, attaol meg szar az osszes erdelyi radio. A tietekkel az elen.

  40. igénytelen parasztmagyar

    Margy69- nek: Az említett rádió zenei repertoárjával engem is vallatni lehetne, számomra maga a megtestesült audionális spanyolcsizma, bár elfogadom, hogy véleményemmel kisebbségben vagyok (ld: http://www.meno.ro/menok/hir=1026 ) Szerencsére a neten már rengeteg alternatívát lehet találni.

    Arnulfnak: Nem állítom magamról, hogy tökéletesen vágom a webkettes fejleményeket, átlagos ismereteimet olvasgatással szereztem, érdekes, hogy még ezek is meghaladják Gáspárik úr ismereteit. Még az is lehet, hogy nem vagyok teljesen tisztában a netikettel, de azt gondoltam célszerűbb egy helyen összesíteni a korábbi bejegyzésekre tett megjegyzéseimet, talán így nem külön kell a korábbi bejegyzéseknél reagálnia azokra Gáspárik úrnak. Tévedtem, mert mégsem válaszolt érdemben, valószínű, hogy ha a reakcióim mindig az aktuális bejegyzéseknél teszem meg, még ennyit sem lett volna képes megtenni. De ha számodra a netikett a legfontosabb, vedd úgy, hogy az egész bejegyzésem azt támasztja alá, hogy Gáspárik úrnak nincs erkölcsi alapja valaki felett ítéletet alkotni. Nem Gáspárik urat „gyűlölöm” hanem azt a mentalitást, amit képvisel.

    Zerogravitynek: Első kommentemet az egyel korábbi bejegyzéshez kívántam csatolni, a blog azt nem fogadta, másodjára pedig már megjelent a „Csak lehetne felejteni” poszt, ezért másodjára oda írtam be véleményemet, valamivel indulatosabban mert másodjára kellett azt megírnom, így 14 percbe telt. Azt pedig határozottan visszautasítom, hogy azért lenne negatív véleményem Gáspárik úrról mert pedzegeti, hogy ki milyen formában működött együtt a korábbi rendszerrel, szerencsére koromnál fogva sem lehettem kedvezményezettje ill. támogatója annak. („Az ellen résen van, mindöxe 14 perc alatt kéx az oroxlánepébe burkolt válasz.”) Az engem nem zavar, hogy a kommentekben rövidítések vannak, illetve netszlenggel írják őket, nem is azzal van bajom, hanem a látványosan helytelen írással és a harsány szakbarbársággal. Még ezzel is ki tudnék egyezni, ha nem éppen egy médiapolitikusnál fordulna mindez elő, aki magyarsága miatt lehet az.

    És végül a blog gazdájának: Továbbra is szánalmasnak tartom viselkedését, hogy politikusként nem képes megvédeni igazát(?), korábban leírt véleményeit, hogy egy erősebb kritikára úgy válaszol, hogy nem vesz róla tudomást és próbálja bagatellizálni azt, valamint önjelölt sameszeire bízza a vitát, akik az Ön gombnyomásainak köszönhetik sugárzási engedélyüket. (paradoxon, hogy pontosan ezzel igazolja megállapításaimat) Így azt kell gondolnom, tökéletesen alkalmatlan arra a feladatra, amit Önre bíztak, éspedig egy népcsoport megszerzett vívmányainak védelme, továbbiak européer módon történő kikényszerítése. Kizártnak tartom, hogy nem lenne Önnél alkalmasabb jelölt erre a feladatra, tehát azt javaslom, az Ön által képviseltek érdekében mondjon le posztjáról és a versenyszférában kamatoztassa képességeit. Az Önt jelölő szervezet írjon ki átlátható értékelésű szakmai pályázatot a megüresedett posztra, mivel szerintem az Ön által bemutatott teljesítménnyel sokan versenybe tudnának szállni. Attól mert valaki közkedvelt, mint humorista nem biztos, hogy megfelel érdekvédő politikusnak is.

  41. TLorand

    igénytelen parasztmagyar!
    Ha nem teccik az “audionális spanyolcsizma”, vedd nyakadba a Sokol 604-est, azon még bejön a Kossuth, oszt kapálj tovább.

  42. margy69

    Ez igen, Lóránd, ez válasz. Na most aztán jól megaszontad az igénytelenjének. Honnan ennyi arrogancia?
    igénytelen parasztmagyarnak: – Huhh, antidepresszáns, huhh! Megjegyzem azért, nem az egyes műsorvezetők hangszíne az, ami nem tetszik a Cityben, hanem a műsorszerkesztési koncepció. Értem én, h. kereskedelmi, de azt is lehet(ne) színvonalasan művelni. S ha már kereskedelmi, akkor álljunk meg egy polgári szóra a reklámoknál, amelyek szerény (kényszer)hallgatói meglátásomban bájos, de ugyanakkor meglehetősen idegesítő amatőrizmusról tanuskodnak a kényszerpárbeszédekkel és mesterkélten meglepett felkiáltásokkal, hogy aszongya: jééé, komoly, h. x termék vagy y szolgáltatás olyan faxa amilyen. Brr! Tényleg vallatni lehetne velük

  43. Éljen Rákosi

    “népcsoport megszerzett vívmányainak védelme”
    ez igen Igénytelenparaszt! Mint az ötvenes években. Miért nem szignálod: dolgozók kis csoportja. Esetleg folytasd: Gáspárik monnyon le, monnyon le, monnyon le, monnyon le…

  44. TLorand

    margy69

    Az arrogancia szerintem a felháborodás szülötte. Mi az, hogy audiovizuális spanyolcsizma, meg kényszerhallgató. Szatmáron egy 5 lejes kínai rádióval is legalább 8-10 rádió hallható. A képlet egyszerű: át kell tekerni. Tessék választani: Kossuth, Petőfi, Bartók, Sláger, Dabubius, meg egy féltucat román adó van a kínálatban. A reklámról pedig ne regélj, mert annak alig van köze az egyes adókhoz. De ez egy hosszabb történet.
    “Értem én, h. kereskedelmi, de azt is lehet(ne) színvonalasan művelni.” Ez egy igen szubjektív dolog, mármint a színvonal, meg ízlés kérdése is, amiröl ugye nem lehet vitatkozni. A lényeg az, hogy nem létezik olyasmi, hogy kereskedelmi, de azért egy kicsit mégsem. Valaki vagy szűz vagy nem. Nincs olyan, hogy “kicsit szűz”

  45. csuklanirossz

    Hát én a közepén elvesztettem a fonalat, igazán nem akarok parazsat izzítani de miért is van ez a nagy bunkózás?

  46. margy69

    Igazad van, mit iszol? Na de, komolyan. Amikor indultatok, akkor elég gyakran hallgattam a rádiótokat, amolyan “hadd-lássuk-mi-lesz-belőle” alapon. Nekem személy szerint nem teccet, ami lett. Amolyan Danubiusra hajazó gyenge utánzat gyütt le, tulipános propagandával annyira megfejelve, h. az már igazán feltűnő volt. A kényszerhallgató meg annyit jelent, ha bemegyek egy kávézóba, kocsmába vagy étterembe és éppen a City szól kénytelen vagyok hallgatni. Ennyi.
    A reklámokról. Nekem aszonta volt anno az egyik kollegád, amikor rákérdeztem a reklámokra, h. azokat ti csáljátok. Ha tévedett, én kérek elnézést. Bár, ha külsős cég végzi a munkát, akkor sem értem, h miért fizettek nekik azért a kétes minőségért, amit szállítanak. Szvsz mesterkéltek. Nem kicsit. Nagyon.
    Ezt a kicsit kereskedelmi vagy nem kicsit kereskedelmi okfejtést nem igazán értem, ugyanis nem állítottam, h ne lenne kereskedelmi adó a City.

  47. zerogravity

    Dehogy vádoltam Önt, ott volt a szmájli a végén!!!
    1ébként is csak akkor sipákolok mint az feredősqurva, ha “zsidózás” kezdődik, guszta kis anyázások helyett. És mén a blog:)
    Peace!

  48. TLorand

    Kávét :)

  49. El Lobo - A farkas

    Kedves Attila!
    Blogomban hivatkoztam e blogbejegyzésre, s erről illik, hogy tájékoztassalak! A hely itt:
    http://www.joljarok.hu/blog/archives/221

  50. acs

    igenytelen parasztmagyar

    elore is elnezest kerek, hogy ekezetek nelkul irok, en is elegge igenytelen vagyok (s kulonben sem erdekel, igy is megerti, aki akarja).

    csak egy aprocska kerdes (a lelki nyugalmamert): ha mar nem feded fel elottunk identitasod, legalabb azt aruld el, hogy a karpat medence mely reszerol vagy? (az en tippem Pannonia)

  51. El Lobo - A farkas

    Kedves Ács!
    Én nagyon remélem, hogy nem Pannóniából, Janus Pannonius honából származik az igénytelen parasztmagyar, mert akkor nekem földim volna, és mocskosul szégyenkezhetnék!
    Bár magyarnak tetszik – legalábbis nevében erre hivatkozik -, s így már eleve van okom a pironkodásra!
    De mintha eme úr már tette volna tiszteletét egy magyarországi politikus blogjában is, ha nem tévedek, nem kevés “izét” hagyva maga után!
    Namindegy, majd kiheverjük!

  52. igénytelen parasztmagyar

    Tlorand:

    Gondolom, odáig nem tudott elkapizsgálni, hogy esetleg nem Szatmáron élek, igaz? Bizonyára csak urh-án hallgathatom az Önök rádióját, legfőképp Sokol 604-en ugye? Gondolom ez a megfelelő hardver a city rádióhoz, ezen szól az a leghitelesebben. Amely kereskedelmi rádiókat pedig felsorolt, mint Ön által elérhetőnek tartott alternatívákat, – bár valamivel kevésbé piszkos szemetet ürítenek az éterbe – nyugodtan mérheti hozzájuk magukat. Azokkal összevetve, azokénál sokkal igénytelenebb – ami már nekem is sok – az Önök kínálata, mondhatni az Önöké a veszélyes hulladék kategória, azok pedig csak szelektált háztartásiak, ha már annyira tiszteletben tartja, hogy másnak más az ízlése. Amúgy gratulálok a keszulo-keszulgeto honlapjukhoz, nagyon csinos, látom rohammunkával építik! Bár Önnek nóvum a felismerés, de neten már nem kell a földi sugárzású rádiókra szorítkoznunk. Aki mondjuk az Önök által is preferált winampot használja, könnyen elérhet több száz olyan általam minőséginek tartott oldalt, csatornát, amelyen még hírek sincsenek, de még műsorvezetők sem, sőt reklámok sem, csak zene. Összesen két-három kattintással megoldható. Furcsa, nem?

    Margy69:

    Miután én azt a cikket elolvastam, többször rámentem a cityrádió oldalára, gondoltam, úgyis deprimált vagyok, végre valaki, aki jókedvre deríthet. Hát nem volt szerencsém, miss xanaxot egyszer sem sikerült elcsípnem, a rádió honlapja pedig nem sok információval szolgált, hogy mikor van a műsorvezető kollektív terápiája az éterben, melytől még a betegek is gyorsabban gyógyulnak. Csak a nyál hömpölygött feltartóztathatatlanul, meg az idegesítően szájbarágó és gyermetegen kreatív reklámok. Most már nem nagyon próbálkozom, majd visszanézek, ha szőnyeget akarok venni s teljesen tanácstalan vagyok, hogy hol tehetem meg azt Szatmáron, esetleg ha túlontúl bűnhődni szeretnék, vagy valamiféle mazochista rohamom lenne.

    rákosi rajongónak

    Érdekes, hogy te vagy itt a második kartács, aki egy mocskos tömeggyilkost, diktátort említ, de az első aki még élteti is. Gratulálok. Amúgy az ötvenes években nem „dolgozók kis csoportja” írogatott a Szabad Népbe, hanem „munkáslevelezők” és nem az volt a nép hangja, hogy „monnyon le”, hanem hogy kártékony alakokról írtak, akik belső ellenségként, kulákként rágják a szocializmus testét s ezért meg kell büntetni őket. Fizikailag. Olvasgassál még egy kicsit erről az „aranykorról”, ha már úgyis élteted „sztálin legjobb magyar tanítványát” legalább légy tisztában ki is volt az, akinek hajrázol, s mik voltak a módszerei, okoska.

    acs:

    Nincs miért elnézést kérned, sokan írnak így mert nincs magyar billentyűzetük. Most pesten élek, tanulok, dolgozom, de nem itt születtem, s azt hiszem, innen se haza megyek, hanem tovább Európába ha végzek tanulmányaimmal. Most már lehet legálisan is. Remélem most már nyugodt a lelked.

    Farkas:
    Honnan veszi hogy férfi vagyok? Látom, hogy most már magyarságom is megkérdőjelezi, de ennek eldöntésére nem maga van kijelölve, elhiheti. Főleg nem kell szégyenkeznie, mert nem vagyunk földik. Szoktam magyarországi politikusok blogjába is írni, ott általában válaszolni szokott rá a címzett, kivéve orbán viktor mihályét akinek csak vendégkönyve van ( http://orbanviktor.hu/ ott a vendégkönyv rovat, rákosirajongónak kifejezetten ajánlott, arrafelé hasonló a nyelvezet, mint az ötvenes években, tetszeni fog). Lehet, hogy sovén románként kellett volna megneveznem magam és akkor mindenki rögtön lendületesebben, konszenzussal fikázhatott volna, érvekkel amúgy sem sokkal találkoztam a hozzászólásokban. Főleg a blog gyáva tulajdonosáéval.

    üdv

  53. TLorand

    Ez nagyon vicces. A hazai magyar kereskedelmi rádiók bevételeikhez képest sok pénzt fizetnek azért, hogy interneten is hallhasák őket. Ez amolyan gesztus, mert pénzt visz, de nem hoz. A megrendelőt az érdekli, hogy helyben hányan is hallgatják az adót, hisz belőlük lesznek a vásárlók, ügyfelek. Vagyis a képlet a következő: mi fizetünk azért, hogy igénytelen parasztmagyar legyen amit fikázzon. De nagy barmok vagyunk!

  54. igénytelen parasztmagyar

    TLorand:

    Én nem gesztusnak tekintem a neten történő sugárzást, hanem lehetőségnek, mivel a netes adás beindításával megszűnik a földrajzilag behatárolt hallgathatóság és további értékesítési módszerek is szóba kerülhetnek. Ennek fényében még inkább hátránynak érzem, ha nem alakítanak ki minél hamarabb egy olyan portált, ami lehetővé teszi:

    az interaktivitást, a vélemények/reakciók megismerését és rögzítését, a hallgató többletköltsége nélkül, ip alapon (ld: http://mobilarena.hu/hirek/2007-01-18/skype_egy_magyar_kereskedelmi_radioban.html )

    elhangzott műsorok médiatárban történő elhelyezését, annak letöltésének esélyével a továbbélést

    információt az éppen futott előadókról / műsorokról, a kívánságműsor szerkesztéséhez segítség, szavazások stb.

    a hallgatói igények felmérését újonnan létrehozandó műsorok iránt, esetleg adott kollegákkal kapcsolatos szimpátia egyértelműbb mérését,

    reklámmal kapcsolatos különböző kutatások elvégzését

    a műsorvezetők ismertségének fokozásával ( önéletrajz, személyes bemutatkozás, társasági/céges vagy személyes blogírás) személyesebbé lehetne tenni a hallgatókkal való kapcsolatot, közösségépítéssel jobban a rádióhoz lehetne kötni a már meglévő hallgatókat stb..

    A weblapon keresztüli szondázással további adatokat lehetne szolgáltatni a megrendelőknek, különböző virtuális bónokkal, utalványokkal jobban lehetne követni a hirdető által elvárt visszaigazolást ( hogy ténylegesen melyik marketingcsatorna volt az igazán célravezető ) a reklám hatékonyságáról.

    Mint minden nyereségérdekelt vállalkozásnak, Önöknek is érdekük a hallgatói létszám növelése, és mivel 3-5 éven belül véleményem szerint legalább 65-75%-os lesz az erdélyi szélessávú internetpenetráció, évről-évre dinamikusan fog bővülni a potenciális hallgatóközönség, ( kb. 1,2 millió elérhető hallgató Romániában és a magyarországi hallgatók elérése is lehetőség ) miközben az éterben elérhetőké pedig nem változik, ha csak nem nyernek el további frekvenciákat vagy vásárolnak fel konkurenseket. Ha az említett csoport 1 %-át magukhoz tudnák csábítani, az szerintem legalább annyit érne, mint ha egy ötszáz ezres létszámú területen sugároznának másokkal együtt hagyományos módon. Amennyiben pedig megfelelő látogatottságot / hallgatottságot érnek el ( ip cím alapján ) bekapcsolódhatnak az országosan szervezett reklámkampányokba, mint pl. telefontársaságok, pénzügyi szolgáltatók stb. hadjáratai, mivel nem feltételezett kutatásokra hivatkozva lehet megállapítani a hallgatói létszámot, hanem konkrét, adminisztrált kapcsolat útján juthat el az a megcélzott körhöz, személyre szabottan. Gondolom Önök is törekszenek arra, hogy az írott sajtóval kiegészülve építsék bázisukat, ismertségüket, segítsék egymást a komplex médiakampányok csomagban történő értékesítésével, tehát az írott tartalom forrására is lehetne együttműködőt találni s közösen hatékonyabban segíthetnék elő beágyazottságukat a regionális médiába. Lehet, hogy én rosszul látom de igazán radikális bevétel-növekedés majd hogy nem csak ezen a terepen képzelhető el a közeljövőben. Azzal kapcsolatban, hogy a netes sugárzás a szoftver jogdíja miatt, vagy a román szabályozás miatt magas, nem tudom, de ha az utóbbi, és ebben előrelépés szükséges talán fordulhat a rádiósok szervezetéhez (gondolom van ilyen) vagy a blog gazdájához, hogy tegyen lépéseket. Tisztában vagyok vele, hogy mindezek megvalósítása igencsak forrásigényes, de szerintem elkerülhetetlen hosszabb távon.

  55. régi blogolvasó

    Az az érzésem, hogy parasztmagyar úgy döntött, hogy az év eleji észosztást a Gáspi blogján keresztül teszi meg. Érdekes, mert jobban acsarkodik, mint azok, akiket álladóan támad. Szomorú lelke lehet annak, aki ennyi embert, szervezetet, országot gyűlöl, csak azért is. Szegény. Nem lehetne az, Gáspi, hogy megkérjük, máshol “vágja ki a tutit”? Fárasztó, hogy a bejegyzések ily nagy százalékát monopolizálja, és már kissé unalmas, megszoktuk hogy itt azért érdekes dolgokat olvasunk…….

  56. fodor

    Azért a helyesírásról mégsem kellene ilyen lazán lemondani….

  57. régi blogolvasó

    Pardon, én nem a helyesírásról való lemondásról beszéltem, abban igaza van, hogy (mindannyiunknak) oda kell figyelnünk. Én a fölösleges, kontraproduktív acsarkodásról szóltam (írtam).

  58. hah

    Le vagyok dobbenve parasztmagyar; ennyi gyulolet honnan van benned, mivel tudott ennyire kiakasztani Gasparik?
    Egy biztos, Gasparik adott valamit nagyon sok embernek humoristakent, tanarkent es ezen semmi sem valtoztat, mindegy mi derul ki rola. En azt mondom ne itelkezz masok felett, ne iteld el masok donteset, mert soha nem fogod megtudni, mi all mogotte. BEFET sokan gyavasaggal vadoltak a Dancs Annamaris ugy vegen, de a lenyeget csak o tudta. Egy tanar ki husz eve tanitott, jo apa volt, soha nem bantott senkit es haboruban embereket lott agyon, pofazhatsz itelkezhetsz, de nem elted at a korulmenyeket, amik ot arra kenyszeritettek, elallatiasitottak. Irhatsz egy eltort kezu ember fajdalmarol, soha nem fogod erezni amit o. Semmi ertelme az effajta eszosztasnak, nem ismered Gasparikot, a helyzetet, amiben o volt, nincs jogod itelkezni.