Ma




Első “hivatalos összecsapás” a reklámoztatókkal élelmiszer fronton. Abban egyeztünk meg, hogy két hétig gyűjtjük a muníciót és folytatjuk. Személy szerint egy kampányra hajtanék, ami felhívja a nézők figyelmét a címke alapos elolvasására.
Volt egy érdekes eset is. Van felénk egy simavíz, mert ásványvíznek nem nevezhetem, a Csodaforrás (Izvorul minunilor) Ennek a tulajdonosa médiával is rendelkezik (National tv) Vízkeresztkor a tulaj kiment a forráshoz, sok pappal, népséggel-katonasággal és Isten szolgáival megáldatta a vizet. Ezek után elmondta a nézőknek, hogy ez már nem egyszerű víz, hanem gyógyító hatású… Mindez a hírek kellős közepén, névvel, márkával stb. 2500 RON vagyis kb. 10 ezer dolláros büntetést vont maga után. Amúgy még mindig a tavalyi anyagokat nézegetjük.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Ma”

  1. régi blogolvasó

    Attila,
    a cimke elolvasása vásárlás előtt nagyon jó ötlet, az egyetemen volt egy olyan tantárgy hogy Fogyasztóvédelem, s abban ez is benne van.
    A másik, hogy ellenőrizzék le hogy a termék nem járt-e le, illetve hogy a garancia megfelelő legyen. És még sok ilyen van. Ha jól értettem, csúcs az Amerika – ott aztán odafigyelnek.
    Nem lehetne ugyanakkor arra is felhívni a fogyasztók figyelmét arra, hogy a reklám az nem feltétlenül alapigazságokat tartalmaz, és használják a józan eszüket?
    Tehát, valószínű, hogy a fogyasztók informálási kampánya célravezetőbb, mint a reklámozók nevelése, akik úgyis újabb fogásokat találnak ki/lesnek el.
    Sok sikert kívánok a Phare projekthez.

  2. Szász Marci

    Csak egy kis matematika: a 2500 RON hivatalos árfolyamon átszámítva 957 USD… kevés, bagó…
    Megnyugtatna, ha a román valutás összeg végéről hiányozna a nullás s nem az amerikairól.