Kábel a rengetegben




A kábelszolgáltatók minden “csatornamozgást” be kell jelentsenek a Tanácsnál. Kötelezettségeik a román közszolgálati tévékkel és a legnézettebb hazaiakkal van. A többivel úgy gazdálkodnak ahogy akarnak. Jelenleg annyi a Romániában bejegyzett csatorna, hogy még ha akarnák sem lehetne valamennyit az alapcsomagba betenni. Akkor ott vannak az igen kedvelt tematikus csatornák, könnyűzene, tudomány, film…
Hét éve mikor Bukarestbe kerültem semmilyen magyarországi csatorna nem szerepelt az ajánlatban. Aztán lett Duna. Megjegyzem, a csatorna akkori gazdái semmit sem mozdítottak a bukaresti jelenlétért. Három hónapja a UPC kivette az alapcsomagból a Duna tévét. Minden magyarázat nélkül. Kedden írásbeli figyelmeztetést kaptak amiért nem jelentették be a programváltoztatást. A kábelszolgáltató képviselői szerint semmilyen kérést, jelzést nem kaptak a Duna vezetőitől a változtatásért. Magyarán azt sugallták, hogy a Dunát nem zavarja. Pár telefonhívás volt ugyan, az elején, de azoknak a száma elenyésző az előfizetőkhöz képest. Itt tartunk. Valószínűleg a UPC a törvényi kötelezettségeinek eleget fog tenni és “hivatalosan” is bejelenti a változtatást. Ennyi?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “Kábel a rengetegben”

  1. paloc

    Romániában nem hallottak a DIGITV-ről ?? :)

  2. kara mell

    A UPC Udvarhelyen kivette a plusz csomagbol a Hir Tv-t, mindenfele magyarazat nelkul es gondolom nalatok sem jelentettek.
    Udvarhelyen valasztasok lesznek hamarosan. A helyi tevet senki nem nezi ezert az RMDSz megmozgatta a UPC-s kapcsolatait, hogy vegyek mar ki a HIR TV-t, meg tul sokat latjak a nepek Szasz jenot es csapatat.

  3. kisnyilas

    Nemcsak Udvarhelyen hanem Csíkban sincs Hír Tv péntek óta a UPC kábelon.

  4. Administrator

    Az alábbi levél a Hír tv-től érkezett. Most akkor kérem a vádaskodásra RMDSZ, UPC, SZÁSZ stb.) egy szerény bocsánatot rebegni. Márcsak a tisztesség miatt!!!

    Levél a Hír tv-től!

    A hiba ismét a Telespacionál van. Folyamatos kapcsolatban vagyunk
    velük,
    egyszerûen nem találják az okát, hogy mi okozz a csak helyenként,
    szórványosan elõforduló jelenséget. Ugyanakkor – ha minden igaz –
    délután
    óta idõnként megjelenik az értesítés a scrollban, hogy a hiba nem a
    kábeloperátornál van! Ha nincs más megoldás, minden érintett
    rendszernél
    lecseréljük a kártyákat – bár szerintem nem az eddig kifogástalanul
    mûködõ
    kártyák okozzák a bajt.

    Sipos Gábor
    Hír TV ZRT.

  5. kisnyilas

    Ha igy van akkor tenyleg Bocsanat ! De eleg erdekes jelenseg mert En kiprobaltam a HirTv vetelet a sajat rendszeremmel es az Amos-rol a Telespacio Feed-jerol kitunoen veheto az adas itt Csikszeredaban. Biztos a kartya adta be a kulcsot.

  6. Administrator

    holnap azért ellenörzöm!

  7. sanyi

    Nalam Boomrol megy.

  8. Administrator

    Nálam Digiről.

  9. kisnyilas

    Na itt az igazsag ! Ha igaz a Hargita Népe napilap informacioi . Most mar a HírTv kerjen bocsanatot.

    Idezet a mai Hargita Népe számábol :

    Többé nem fogható a Hír TV

    Napok óta nem fogható a magyarországi Hír TV az UPC kábeltévé-szolgáltató kínálatában. Szerkesztőségünk erre vonatkozó kérdésére a szolgáltató Hargita megyei kirendeltségének szóvivője, Szabó Judit – a cég kommunikációs politikájára hivatkozva – nem tájékoztathatott, viszont nem hivatalos információink szerint a két fél között szerződésbontás történt. A székelyudvarhelyi körzetben a csatorna helyére a Viva TV zenecsatornát tették be a kínálatba, míg Csíkszeredában egyelőre nem döntöttek arról, hogy mivel helyettesítik a Hír TV-t. (HN-INFORMÁCIÓ)