Szegény Petőfi (rádió)




Drága testvéreim a médiában! Néha az ember azt képzeli, hogy Bukarestben edzett füle nem hallhat újat. Tévedtem. Tévedtem ki tudja hanyaggyára. Tegnap este a Petőfi Rádióban hallgattam a Magyarország- Oroszország kézilabda mérkőzés közvetítését. Idézném a mikrofonba beszélőt, mert riporternek nem nevezhetem: „ ha van vér a pucájába kiállítja” , „ idióta passzívat jelez”, „csigazabálók” (enyhe utalás a bírók francia mivoltára) , „letépni a fejüket” … Mindez este nyolckor, mikor nagyvalószínűséggel még találhatóak gyerekek a készülékek előtt. Persze az is megérne egy misét, hogy ennyi gyűlölet, ennyi xenofóbia, ennyi vulgaritás egy közszolgálati rádióban hogyan tolerálható? Megértem, hogy ma versengeni kell a kereskedelmi rádiókkal, de ezt csak a mocsokkal lehet? Nekem az is elég, hogy Lantos Gábor r betűi segédanyagnak is beillenek egy beszédhibákat tárgyaló könyvbe. Egy sporteseményről volt szó. Lehet rég hallottam magyarországi közszolgálati rádiót és ez már régóta trendi?
Ej ha ez Bukarestben történt volna meg, egy ideig hiába keresnék az adót az éterben… persze a Petőfi nem Bukarestben működik. Nem tudom, hogy lesz-e következménye a dolognak, de én nagyon szeretném, ha az adó nem viselné Petőfi Sándor nevét. Legalább ennyit!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “Szegény Petőfi (rádió)”

  1. sch t ilús

    Annyit azért hozzá tett a riporter, hogy elnézést, kérek minden franciától amikor csigazabálózott.-Egyébként Mohács volt ez is-az utolsó másodpercben kapott góllal kiesett a magyar csapat.

  2. Administrator

    Leköpöm, lenyalom? Szepesi György annak idején az elveszett döntőben milyen méltóságteljesen közvetítette a magyar soprt Trianonját? Elfogadhatatlannak tartom, ésfelháborítonak a vasárnapi kommentárt.

  3. egy olvasó

    sajnos a napi milliós látogatottságú internetes portálok bizonyos rovatának nyelvezete is napról napra romlik, ahogy Te is mondtad, ez a trendi, ezt kell követni, másképp nem fogyasztja a jónép.
    amúgy a törvény szerint az internet beletartozik a “médiá”-ba? a Ti hatáskörötökbe beletartozik, érkeztek-e eddig ilyen jellegű feljelentések?

  4. Administrator

    Az internet tartalom szűrés nem tartozik semmilyen hatóság ellenörzésébe.

  5. Rezső

    ez is a Gyurcsány bűne! Az őszödi beszéd óta mindent ki szabad mondani Magyarországon, a jó tanítvány Lantos csak hűségesen nyal a főnöknek, sítlusban is utánozva őt.