Hír tv




Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen mindenféle magyarázat nélkül kivette, a UPC, a Hír tv-t. Sajnos semmilyen írásbeli panasz nem érkezett hozzánk. Ezen a fórumon és az Udvarhelyi Híradó alapján elkezdtem utánakérdezni. A UPC anyagi kérdéseket emleget. Tudni kell, hogy a Hír tv az egyetlen Magyarországról sugárzott csatorna aki pénzt kér a sugárzásért. Remélem csak megegyeznek. Holnap többett.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Hír tv”

  1. koncz

    nem értem ezt az állandó játékot a csatornakiosztással. nálunk évek óta gyakorlatilag változatlan.

  2. koncz

    pedig ez is UPC…..

  3. kisnyilas

    Ez a cikk a Csikihirlap tegnapi szamaban jelent meg:

    Multinacionális stop a Hír Tv-re

    Nem nézhetik többé a Hír Tv-t a UPC székelyföldi ügyfelei, több ezer előfizető számára elérhetetlen a magyar jobboldali hírcsatorna műsora. A szolgáltató diplomatikus válaszában ár-minőség viszonyt emleget, a budapesti szerkesztőségben viszont azt mondják, nem az ő hibájuk, a UPC nem hajlandó velük tárgyalni a lejárt szerződés újrakötéséről.

    Udvarhelyen azon a csatornán, ahol eddig a Hír Tv műsora volt, most a magyar Viva zenetévé látható, Csíkszeredában meg egyszerűen semmi, feketévé vált a képernyő. A magyar, jobboldali értékeket felvállaló hírcsatorna a nézők kérésére került be évekkel ezelőtt az akkori szolgáltató, az Astral kínálatába, s bár csak a pluszcsomagban lehetett kérni, így is mindkét városban több ezer előfizetője volt. Egészen mostanáig, amikor az Astralt felvásárló UPC az ügyfelei irányába történő minden előzetes bejelentés nélkül megszüntette továbbítását.
    Az amerikai tulajdonú, hollandiai központú szolgáltató romániai képviselete megkeresésünkre egy meszszemenően udvarias, de semmitmondó válasszal szolgált. Dana Dobrescu sajtószóvivő kifejtette: „Jelen pillanatban tárgyalásokat folytatunk a Hír Tv-vel annak érdekében, hogy közösen megoldást találjunk a csatornának a műsorrácsba való beillesztésére oly módon, hogy az ügyfeleink egy ár-minőség szempontból helyes programcsomagot kaphassanak.” A meglehetősen fanyelven megfogalmazott válasz persze sok mindent jelenthet, a szóvivő mindenki saját fantáziájára bízta a szöveg értelmezését. Annyit azonban még elmondott, hogy lejárt a Hír Tv-vel kötött szerződésük, a felújításáról jelenleg tárgyalások folynak. A Hír Tv-ből származó értesüléseink azonban egyedül a szerződés lejártának tényét erősítették meg, a UPC viszont szerintük nem is volt hajlandó tárgyalni a műsortovábbítási megállapodás felújításáról, holott a televíziónak elemi érdeke, hogy jelen legyen az erdélyi magyar háztartásokban. Úgy tudjuk, a Hír Tv illetékesei nem szándékoznak annyiba hagyni a dolgot, felkérik a magyarországi UPC képviselőit is, hogy közvetítsenek, nyújtsanak támogatást. Gáspárik Attila, a romániai médiaellenőrző hatóság, a CNA magyar alelnöke szerint sajnálatos, hogy a UPC-nél pont olyankor történnek ilyen dolgok, amikor a társaság kelet-közép-európai elnökét Kovács Nimródnak hívják. „Régi vita, hogy a CNA milyen mértékig szólhat bele abba, hogy a szolgáltatók mely csatornákat továbbítsák, a UPC Bukarestben például a Duna Tv-t is kivette az alapcsomagból, holott ingyenes volt, a Hír Tv viszont az egyetlen magyar csatorna, amelyik pénzt kért a romániai szolgáltatóktól” – fogalmazott lapunknak az alelnök. Gáspárik úgy véli, a UPC ügyfelei valószínűleg a fogyasztóvédelemnél emelhetnek panaszt, amennyiben szerződésükben szerepelt, hogy a Hír Tv-t biztosítják számukra, s a megállapodás megváltozásáról előzetesen nem egyeztettek velük.

    forras: http://www.csikihirlap.ro

  4. sanyi

    Hali!

    A Hargita megyei Fogyasztovedelemtol a kovetkezo levelet kaptam a UPC arukapcsolasaval kapcsolatban. Espedig azzal, hogy miert kell nekem a kabeltevet is fizetni, mikor csak internet kell. A UPC a kovetkezot kozolte a fogyasztovedokkel:

    - Din Punct de vedere technic in orasul Odorheiu Secuiesc, serviciul de internet si cel de telefonie este un serviciu suplimentar serviciului de televiziune prin cablu, deoarece acestea pot fi oferite doar prin reteaua de cablu, prin contractarea pachetului de program basic.

    - In momentul de fata in cadrul serviciilor oferite de UPC Romania nu exista alta posibilitate de racordare la internet sau telefon (in zona Odorheiu Secuiesc).
    Mentionam ca aceasta problema se afla in atentia agentului economic si in momentul in care va fi posibil va face investitiile necesare pentru rezolvarea ei.

    Na es akkor. Amiert o behuzza a coax kabelt, miert is kell kifizessem az alapcsomagot? Az internetszerzodesben miert nem irja sehol, hogy kotelezo az alapcsomagot kifizetni? Mi legyen a tovabbiakban?

  5. Tiborc

    Cáfolom, hogy csak a Hír Tv kér pénzt a UPC-től. A többi műsorkészítő is, igaz, különböző mértékben.
    Igaz, ez a helyzet Magyarorországra vonatkozik. Nyilván nálatok sem sokkal különböző.

    (Az is igaz, hogy a Hír Tv-t Magyarországon is kivette a műsorválasztékból jó pár MSZP – SZDSZ tulajdonú kábeltársaság. Például Vácon.)

    Fel nem foghatom, miért… :)

  6. Administrator

    az Dolog megoldódott Csíkban és Udvarhelyen újra vételezhető a Hír tv. Köszönhetően a UPC európai GEG elnökének, Kovács Nimródnak, akinvel sikerült “időben” tárgyalni

  7. defre

    Azt lehet tudni,h mikor lesz digitális tv vidéken?