Objekt tv




Kimúlt a gyergyószentmiklósi Objektív tv. Rövid működése alatt annyiszor jelentettek fel, hogy Al Caponenak is elég lett volna. Az volt velem a bajuk, hogy nem hágtam át a hatókörömet és nem szóltam bele a kábelszolgáltató műsorpolitikájába. A legszebb pillanatok akkor voltak mikor a Nagy Románia Párt képviselője kéz a kézben egy RMDSZ képviselővel akartak a föld felszínéről eltakarítani. Érdekes, hogy a 11 CNA tagból pont engem csesztettek. Olyan nehéz egyeseknek megérteni, hogy egy vállalkozás működhet piaci alapokon is.
Szegény Gyergyó most ott maradt egy másik tévével akinek a vezetője szintén nem érti, hogy egy csatorna nem a kulisszák mögötti dolgoktól, hanem az üvegen látható műsoroktól függ.
Valaki most átveszi az Objektívet. A remény hal meg utoljára.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

25 válasz: “Objekt tv”

  1. kakamaka

    A masik teve a Feny TV, ami azert maradt meg mert ott mossak egyes vallakozok a nagy lovet. Sot mi tobb az RMDSZ-hez eleg kozel allnak, sot igencsak csontig nyaltak a Hargita megyei parlamenti kepviselet ulepet. Talan ezert is sugarozhat nagy hataskorben.
    Megjegyzem nem vagyok gyergyoi, nagyon nem is csipem az ott eloket, de az Objektiv TV-nel ertekes, szakmailag felkeszult fiatal csapat allt. Csak Hodgyai Geza olyan kanalisra tetette az adojukat a kabelszolgaltatoval, amit ot evesnel regebbi tevevel nem lehetett nezni. Valjuk be egy gyergyoi sem fog egy helyi csatornaert uj tevet venni, igy nezettseg es reklam hianyaban kellett szerintem abbahagyjak a musort.

  2. Szász Marci

    1. A Fény Tv-nél nem tudom mennyire lehet lóvét mosni, szerintem örvendnek ha annyi jön a konyhára amivel a rezsit kifizetik s egy-két minimálbért a híradósoknak…

    2. Tény, hogy Hodgyai Géza az RMDSZ EP-képviselői listáján szerepel, de máshol is fellelhető párkötődés, hogy csak a Frunda-Gaga esetet említsem, ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy egyik bocsánatossá teszi a másikat, de azt sem, hogy ezen személyek beavatkoznának a szerkesztői munkafolyamatokba… Ez utóbbi megállapítása egy vizsgálat tiszte lenne.

    3. Két rossz közül válasszuk a kisebbik rosszat: inkább rmdsz-es média, mint “trinitas” 5 frekvencián….(nemzetiség-megtartási okokból)

    4. És végül egy kérdés a bloggazdához: Hozzáférhetőek (Publikusak) a frekvencia-versenyeken nyertes pályázatok? Érdemes volna elcsemegézni azon, hogy ki mit vállalt és mit teljesít!

  3. Administrator

    sajnos csak a kivonatok jelennek meg a http://www.cna.ro lapon és ott találod a média tulajdonosokat is.

  4. kalap

    “Tény, hogy Hodgyai Géza az RMDSZ EP-képviselői listáján szerepel,(…) ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy egyik bocsánatossá teszi a másikat, de azt sem, hogy ezen személyek beavatkoznának a szerkesztői munkafolyamatokba.”

    Köztudott, hogy a FényTv iszonyatos veszteségeket termel, a befolyó reklámbevétel a működési költségeknek csak egy kis szeletét fedezi. Az RMDSZ háttértámogatása nélkül biztosan nem tudnák fennmaradni.

    Az RMDSZ-nek komoly politikai érdeke fűződik ahhoz, hogy a “rebellis” (ld. PNL színekben bejutó képviselők, a rendszerváltás óta rendszeresen megjelenő ellenzéki napilap, az RMDSZ ellenzéki szervezeteinek nagyfokú aktivitása stb.) Gyergyószentmiklóson több cenzúrázott médiát tartson fenn. Az igencsak RMDSZ-ízű cenzúráról maga Hodgyai Géza gondoskodik, erről bármelyik, nála dolgozó újságíró tanúskodni tud.

    Egyébként Hodgyai érdekeltségébe tartozik a Fénytv mellett az Új Kelet ill. két rádióállomás is.

  5. Administrator

    probaljunk a tenyeknel maradni es ne tulajdonitsunk olyat az RMDSZ-nek olyasmit tulajdonitani amit nem tett. Hogyait folyamatosan csesztette egy RMDSZ kepviselo…

  6. kalap

    Azt a bizonyos RMDSZ-képviselőt (nevezzük nevén: dr. Becsek Garda Dezsőt) a kezdetektől megpróbálja kicsinálni az RMDSZ felső vezetése. Ehhez persze követni kellene a helyi politikai eseményeket, ugyebár…

  7. kalap

    Akinek kétségei támadnának az állításaim igazságtartalma felől, megkérem, böngéssze át a legutóbbi önkormányzati ill. parlamenti választás körüli politikai botrányokat, Hodgyaiék Garda ellen indított gyalázatos támadásait.

    http://www.kisujsag.ro
    http://www.ujkelet.ro

  8. kalap

    1. Hány olyan erdélyi magyar médiumot tudnál felsorolni, amely tisztán piaci alapon működik?
    Nagyon kíváncsian várom a válaszod!

    Másik dolog: a média szervek önállósága még nem zárja ki, hogy egy állami szerv kontroll alatt tartsa a működését, bírságokat szabjon ki pl. a médiatörvénynek nem megfelelő tevékenység folytatása; versenyjogi szabályok megsértése (pl. tisztességtelen piaci magatartás folytatása révén) stb..

    Az a megdöbbentő, hogy mindezt egy médiafelügyeleti szerv alelnökének kell magyarázgatnom.

    Az Objektív Tv esetében a kábelszolgáltató diszkriminatív módon járt el, ugyanis egy olyan sávszélességen sugározta az Objektív műsorát, amely a városban lakók nagyrésze számára nem volt fogható. Ez utóbbi pedig hosszú távon lehetetlenné tette a rentábilis működtetést.

  9. Alaszka

    Hú de ki akarják csinálni Garda Dezsőkét a nagyok. A Verestóy patronálta Erdélyi Riport Aranyalma díjra jelölte. Ez aztán akkora kicsinálás!

  10. kalap

    Igen, Alaszka, Gardát ki is tüntették, méghozzá Ezüstfenyő-díjjal. A díjat anno olyanoknak ítélték oda, akik kimagaslóan hozzájárultak a közbirtokossági erdők visszaszolgáltatásához.
    Mindezt kapta a sorban a 17.-ként, olyan személyek után akiknek még a nevét sem (!) lehetett hallani, hogy bármit tettek volna a restitúcióért.

    Gyurcsány is kitüntette (méghozzá a legmagasabb állami kitüntetéssel) a határon túli magyar vezetőket, a határon túli támogatások drasztikus csökkentését kompenzálandó (“fogjátok be a szátokat alapon”). Persze volt olyan gerinces pártelnök (Bugár Béláról van szó), aki ezt a cinikus, lesajnáló “alamizsnát” kapásból visszautasította.
    Szóval ezzel csak azt akartam jelezni, hogy nem a külcsín a fontos, hanem az, hogy mit takar a belbecs…

  11. Alaszka

    Gaeda ugye azért RMDSZ alappolitikus több mint 10 éve? Akkor ki támad kit? Tudod bizonyítani, hogy valaki felülről belenyúlt valamelyik gyergyói médiába?

  12. Administrator

    Na, na na…. figyelem. Hány lakosa van Gyergyószentmiklósnak? Normáisan eltartható egy egész napos tv?
    Volt ugye a kilencbenes évek elején egy csomó lelkes tehetséges ember, volt a Rubin… aztán megvette az adóságot Hodgyai…
    Nem elég a lelkesedés és a tehetség. Sajnos azt hiszem esemény sincs annyi, amennyi eltarthatna egy egésznapos adót.
    Hodgyai sok szeleburdiságot elkövetett, de ha nem jön akkor ma Gyergyóban nem lenne egy rádió sem magyarnyelven.
    Egy csöpp összefogás, közös akarat, szeretet nagyon sokat segítene. Nem lehet? Csak a gyűlölet, a feljelentés, a névtelen gonoszkodés?

  13. kalap

    Ki beszelt egesz napos adorol?
    “Gyergyóban nem lenne egy rádió sem magyarnyelven.”
    Ezt te meg honnan veszed? Egy huszezres varosban termeszetes, hogy legyen legalabb egy radio (Szekelykeresztur is el tud tartani egy radiot). Aztan ott van a Hodgyai median kivul ott van a FunFM.

    Eleg rohejes osszefogasrol predikalnotok, mikozben minden ellenkezo allasponton levot megprobaltok lesoporni az erdelyi magyar palettarol.

    Esetleg valaszolnal a konkret felveteseimre (szakmai biralatomra) is, vagy csak ennyi a mondanivalod?

  14. Administrator

    Csak mikor veseny volt a a tízegynéhány jelentkező közzül Hodgyai volt az egyetlen Hargita negyei jelentkező! Fun Fm lehet, hogy ott szól de nem gyergyól sugároz.
    A többesszámot nem értem.
    Sokan vannak akik nemcsak fenntartják magukat, hanem profitot is termelnek Szatmártól, Nagyváradon át Csíkszeredáig.
    objektív és kábel. Képzeld el ha elkezdek valamit gyártani és nincs rá piac. Mert foglalt. Sajnos a piacgazdaság kemény dolog. A befektetések meg alapos piaci, marketing ismereteket követelnek. A lovagkor lejárt.
    A médiahatóság soha nem avatkozott be csak tartalmi kérdésekbe. Kiskorúak, pontos információ, tisztességes reklám, információhoz való jog stb. Politika soha. A jövőben sem fog

  15. Csata Orsolya

    Kedves Gáspárik Úr,
    legyen olyan kedves és mondja el, mikor, hol és ki jelentette fel? Esetleg, ha dokumentumokkal is alá tudná támasztani, az még jobb lenne. Ilyen üres dumákkal csak azokat lehet meggyôzni, akik mindent elhisznek elsô olvasatra. Hogy miért halt meg az Objektív Televízió? Mert nem nyomta agyon pénzzel a Communitas alapítvány. Például. És egy új tévétôl elvenni azt a lehetôséget, hogy nézhesse a közönség, ahhoz vezet, hogy elôbb-utóbb belehal az anyagi nehézségekbe.
    Orsi

    Ui. Mellesleg az aranymondására még emlékszünk. Én legalábbis igen. Mármint, hogy a “legértékesebb szervét sem érdekli az Objektív Televízió sorsa”. Én akkor is az okos kis fejére gondoltam, mint nagyszerû szervre.

  16. Administrator

    A visszaéléseket vizsgáló parlamenti bizottság, Academia Catavencu, R.P kollégám? Kihallgatások, újságcikkek? Nem légből kapott dolgok. Miután mindenféle fórumokat megjáratott velem, újságcikkeket diktált tollba Oláh Gál Elvirának, a Hargita Népébe, a Kisújságba valóban magánbeszélgtésen megtettem az ön átal említett kifejezést. Csöppet sem sajnálom.

  17. Jani

    Tisztelt Gasparik Ur!
    En is hozzaszeretnek szolni a helyi TV-s temahoz, mint egyszeru gyergyoszentmiklosi tvnezo, aki mind a ket helyi tv adasait figyelemmel kovettem hosszu idon keresztul. Nos, szerintem igenis kell ket helyi tv Gyergyoszentmiklosra, mert arra a legnaivabb nezo is felfigyelhetett, hogy a Feny TV bizonyos szemelyekrol, bizonyos rendezvenyekrol, illetve bizonyos szervezetekrol sosem szolt, mikozben az Objektiv Tv-rol ezt nem lehetett elmondani, az ugyanugy lekozolte az MPSZ-es vagy SZNT-es hireket, mint az RMDSZ-es hireket. Pl. a Feny Tv kepes volt egy olyan “teljesitemenyre” is, ami szereny velemenyem szerint a tajekoztatas “mestervizsgaja” lehet: beszamolt ugyan egy esemenyrol, illetve rendezvenyrol, szoval mondjam ki na: az autos tuntetesrol, csak eppen azt nem emlitette, hogy kik szerveztek azt a bizonyos tuntestet. … :) )
    Nos nekem, mint gyergyoszentmiklosinak ez a velemenyem a ket helyi TV-rol. Koszonom a figyelmet.

  18. Administrator

    Sajnos ebben semmi újdonság sincs. A média színvonala pártoktól függetlenül alacsony. Hiányos a képzés, alacsonyan fizetettek az emberek.

  19. Csata Orsolya

    Pontosítsunk Gáspárik Úr: a Parlament kivizsgáló bizottságához a kábelszolgáltató volt “beidézve”, Ön az Audiovizuális Tanácsot képviselte. “Pártatlanul”, amit egyik kollégája ott helyben fel is rótt Önnek. Ha gondolja az ülés kivonatát csatolhatom, bár többtíz oldalas. Az újságcikkek pedig, nos ne értékelje éppen annyira le az újságírókat, nem kell nekik tollbamondani, meg tudják írni anélkül is. Azt, hogy nem sajnálja kijelentését, az pusztán Önt minôsíti, mint alelnököt, mint férfit és mint embert.
    Csata Orsolya

  20. Jani

    Gasparik Ur!
    Nagyon latszik, hogy onnek koze van a politikahoz: ugyanolyan jol csavarja el a temat, akar egy verbeli politikus! :) Gratula! :) Szoval mondjuk ki nyiltan: amirol itt szo van az, nem alulkepzes, vagy amatorizmus, hanem CENZURA! … Amugy on jeles peldaja annak, hogy egy valaha nepszeru szemely mikent valik ellenszenvese, amint “belecseppen” a politikaba. Na de onnek bizonyara busasan megeri.
    Jani

  21. konyakmeggy

    Te beszélsz itt színvonalról? Ezzel a helyesírással?

  22. Simon Zoltán

    Kedves “konyakmeggy”!

    A helyesírás, vagy az, hogy valaki ékezetek nélkül ír óriási nagy a különbség, még az elütés sem számít helyesírási hibának.
    Ha összehasonlítjuk az egykori Objektív Televízió, valamint a Fény Tv képújságát elképesztô eredményt kapunk, minden harmadik oldalon helyesírási gondok vannak a Fény Tv-nél.

  23. Jani

    Emberek! Itt nem a szinvonalrol van szo, hanem arrol, hogy a legnaivabb nezo is ha nezte a ket helyi TV adasait, hamar rajohetett: mikozben a Feny TV-re a cenzura volt mindig is jellemzo, addig az Objektiv TV-n cenzura nem volt. Tehat ezert kellett es kell meg egy helyi TV Gyergyoszentmiklosra! De errol miert Bukarestbol itelkeznek, ez nem a gyergyoi polgarokra tartozik?

  24. Administrator

    Jani mi az a cenzúra? Dobálózni a szvakkal lehet de….
    Az az igazság, hogy én még mindig népszerű vagyok. Pl. abban az utcában ahol lakom mindenki köszön, sőt mosolyog!
    Bukarestben senki nem döntött el semmit. Senki nem tiltotta le a gyergyói OTV-t!

  25. Jani

    Hogy mi a cenzura? Hat pl. az, amiert – tobbek kozott – mar 1848-ban vert ontottak, aminek megszuntetese mar akkor a forradalom celkituzesei kozott szerepelt. Es lam, meg ennyi ido utan is cenzurarol lehet beszelni. Ez pedig nem dobalozas a szavakkal, hanem teny, ezzel minden gyergyoi tisztaban van, aki nezte, nezi a Feny TV helyi illetosegu adasait. Mi az, ha nem cenzura, ha eveken keresztul nem szoltak az MPSZ-rol, vagy az SZNT-rol, sot meg a helyi parlamenti kepviselonk nevet is csak akkor vettek szajukra, amikor valami negativumot mondhattak rola? De persze Gasparik Ur nem sok Feny-es, illetve Objektiv-es adast lathatott. S ha mar a dobalozast emlitette, akkor eppen on az, aki dobalozik a szavakkal: “gyergyoi OTV”…