500 millió




Az OTV általuk beugaratósnak tartott műsora kapott egy 500 millió régi lejes büntetést, pornó tartalmak sugárzásáért. Utoljára a Big Brother kapott ennyit… de érdekel ez valakit? Mármint az OTV?
A Realitatea is kapott egy megróvást burkolt reklámért, nemsokára nekiesünk az autós és lakberendező műsoroknak.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “500 millió”

  1. kesztió

    http://belpol.transindex.ro/?hir=13353

    Hát ideje vót, Gáspi! Et a burkoltreklámos dolgot mindig is olyan pihentagyak beteges szüleményének tartottam, akiknek eddig terjedt a látókörük…
    De akkor miért is róttátok meg a Realitateát? :)

  2. Administrator

    lakberendezési műsor. Elmondta, egy fél órán keresztül, hogy melyik cég bútorai a legjobbak, hol lehet megkapni és mennyi az ára. A törvénykezés világos: a nézőnek tudnia kell mikor van reklám és mikor műsor. A reklámot hanggal, fénnyel kell jelezni és nem lehet több egy órában, mint 12 perc.

  3. Szász Marci

    Nem akarom sajnálni az OTV-t, ha szabály-ellenes akkor bűnhődjön, de érdekes, hogy most kap egy ötszáz millás büntit, míg a nagy halak, mindig megússzák 25/50 max 100-zal, de legtöbb esetben ejnye-bejnye az osztályrészük.
    Tudom, hogy nincs “kis gyilkosság” és “nagy gyilkosság”, de az adott műsor nézettségét is figyelembe kellene venni.
    Pld a Pro simán kifizet egy büntetést a burkolt reklám hasznának töredékéből, s folytatja tovább, mert ugye ő a GRP után számláz… tehát a jogtalanúl megszerzett haszon is nagyobb, legyen a büntetése is magasabb.

  4. Administrator

    Figyelembe vesszük a nézettséget. Amiért büntit kapott az OTV, azért normálisan le kellett volna oltani az adót. A törvény előírja, hogy a büntetéseket fokozatosan kell adni.