Halló Transindex !!!!




Romániai magyar kulturális intézmények adatbázisa hiánypótló munka. Sajnos ezzel kb. az összes pozitívumát elmondtam. Megértem, hogy a dolgok gyorsan változnak de olyan adatok vannak a lajstromban amelyek már évek óta nem valósak. Kontakt személyek között vannak akik már nincsenek az élők sorában. Rádiók amik régóta nem sugároznak. Tessék kicsit átfésülni a hitelesség érdekében.
( és hol található az Alter-Native fesztivál?)

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Halló Transindex !!!!”

  1. Kelemen Attila

    Az adatbázis, ami itt található http://kulturalis.adatbank.transindex.ro/ Kiss Dénes szerintem szuper összeállítása, többek között egy 2003-as adatbázis alapján. Több adat, információ lehet túlhaladott, de jelenleg ez a legteljesebb és még így is a legaktuálisabb kulturális kataszter. Itt tart az önleltározásban a romániai magyar társadalom.

    Folyamatosan kapjuk az aktualizálásokat és ezeket vissza is fogjuk vezetni. Szóval ha az Alter-Native hiányzik akkor írhatnál egy mailt az ugyelet@transindex.ro -ra a pontos infókkal és az adatbázis aktualizálva lesz. Később, ha erre lesz forrás a Jakabffys kollegákkal módszeresen nekilátunk az adatok frissítésének, az új szervezetek inklúdolásának. Most erre tellett, ez van, ezt tudtuk a rendelkezésünkre álló kb 2 baniból megcsnálni. Persze várhattunk volna még néhány évet és akkor feltehettünk volna egy másikat, de akkor az alatt az idő alatt ez nem tudott volna aktualizálódni a Transindex-olvasók pl a te jóvoltadból. Szóval kis megértést kérek, szerintem te is inkább ezt tetted volna fel most mint ki tudja mikor egy valszeg aktuálisabbat.

  2. Sanyi úr

    Remélhetőleg be van jegyezve hivatalosan az Alter-Native fesztivál, kulturális intézményként. :D

  3. kakamaka

    Annak ellenére, h Kelemen Attila pár hete visszavonult es Sipos “Zöldfülü” Zoltánra bízta a főszerkesztői teendőket, most itt magyarázza a bizonyítványt. Mi van Sipike nem tud nyilatkozni, csak baromságokat kérdezni s azt leírni?
    Sanyi, pártvonalon minden bejegyzett… :)

  4. iguny

    a beirasaidat bírtam de egyre kezd elmennni a kedvem mert nagy szaki lettel lehet Markot ütöd a nagy zsenialitásoddal, van olyan dolog amihez nem értesz?

  5. Kelemen Attila

    Kedves kakamaka, nem vonultam vissza, kevesebbet leszek jelen, mint szerző, de ez nem biztos, hogy árt a Trindexnek. Sipi a napilap részét viszi, nem speckó tartalomfejlesztési a projekteket.

  6. Administrator

    Persze van megértés és tényleg szép dolog amit tettetek, de Balló Áron, Szalló László…. csíki Rádió 21… zsenáns na. Ha a punblikáció mellett megjelent volna: kérünk mindenkit segítsen stb., stb., akkor az nagyon rendben lett volna!

  7. régi blogolvasó

    Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
    Az adatbázis tényleg hiánypótló, a baj csak az, hogy nem valódi adatokat tartalmaz. Olyan szervezetek nincsenek benne, akik alapítói az Ermaciszanak, és akikkel a Transindex is kapcsolatban van. Sőt, más, a Transindexen futtatott adatbázisban benne vannak. Tehát?
    Igenis, Gáspinak igaza van, kellett volna egy gyertek, szervezetek, pótoljatok ahol kell felhívást mellékelni, esetleg még megjelenése előtt. Hogy ne bőgessük le magunkat, esmént.

  8. Administrator

    Na ez van fogjunk össze és tegyük rendbe a listát. Mindezt önkéntes alapon. Gondolom sokan vettek már fel pénzt hasonló munkák végett…