A szeretet ára




A minap volt egy hír a Pro tv-n: mentőautók száguldanak az országban és összeszednek kiszolgáltatott embereket, akiknek a szerveire utaznak. Magyarán akaratuk ellenére, donorrá teszik őket. Mi igaz, mi nem, ki tudja? Tény, hogy a hírhez a máltai Szeretetszolgálat mentőautóját használták illusztrációnak. Másnap Gaiesten, ahol a Szolgálat 500 időst tart el, összetörték a máltaiak mentőjét. A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint, a tv hír láttán cselekedtek vandál módon.
Akkor még kérdezi valaki miért is kell felügyelni a médiát?
Várjuk a tv magyarázatát.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “A szeretet ára”

  1. kesztió

    A válasz:
    1. Véramatőrizmus a PRO TV részéről, hacsak nem speciel rosszindulatból csinálták így, de szerintem inkább balfaszság esete forog fenn;
    2. Bunkóság a vandálok részéről, mert nem az az első reflex, hogy nekiesünk egy mentőautónak, bármilyen nyomós képzelt ok is legyen rá.

    A Cârcotásoknak érdemes lenne ledrótozni az incidenst, szerintem ekkora malőr egy fél Kronikucát kitöltene…

  2. Brigi

    Hmmm…lehet, hogy igaza volt a derék Oktatásügyi miniszterünknek, amikor néhány héttel ezelott “neprofesionalist” jelzovel illette a mediat?
    Szerintem a vadabbnál vadabb “hírek” leadása csak arra jo, hogy a nézettségi indexet növelje. Ugyanis epp figyeltem, hogy a 2 legnagyobb ado (hadd ne reklamozzam oket) kozott eleg nagy versenges van.

  3. Administrator

    sajna a nézők nagyrésze is felkészületlen a befogadásra.

  4. Péter

    a teljesseg kedveért a két hír:

    a hírkeltés: http://www.protv.ro/filme/localnicii-din-gaesti-se-tem-ca-o-ambulanta-ii-vaneaza-pentru.html?id_file=13172#13172

    S az eredemeny:
    http://www.protv.ro/filme/echipajul-unei-ambulante-atacat-de-localnicii-unui-sat-din-dambovita.html?id_file=13325#13325

    kb. ez van.

    Peter

  5. Aron

    A múltkor vásároltam egy kiló gaesti májat… Szerencsére még nem ettük meg, szívesen visszaszolgáltatom a tulajdonosának (nem másért, de azért megválogathatnák, hogy ne a kocsma előtt heverő alakokat szedjék össze ezzel a mentővel, eléggé puffadt ez a máj is).

    Egyébként összeesküvés-elmélet: minden összevág – nem Gaesti-en gyártják az Arctic hűtőszekrényeket? Ideje lenne ott is körülnézni a helybelieknek, sok szerv még ott rostokolhat, még menthető. Vagy ProsTV? Ándrejá, áj legötura!

  6. Administrator

    Köszönöm a legatúrát, a férfi nemiszreveket már megtaláltuk, Bukarestben. Különböző irodákban és egy Parlament nevezetű gyűjtőben.