Esti mese




Hol volt, hol van… szóval van egy csatorna. Nagy csatorna. Nagyon nagy. Ott este mondják a híreket. Egy női hölgy nézett elszántan a kamerába pár napja. Drámaian bejelenti, hogy lelepleztek (a csatorna) egy akkora korrupciót, hogy fütyül. Történik, hogy ebben az országban csak egy cég hozhat be, forgalmazhat, személygépkocsiba egészségügyi dobozokat, zöld mellényeket. Hogy hiteles legyen a dolog, egy sötétben rejtőzködő is elmondja, hogy az összeesküvés-elméletet.
Levél jön felénk. A hivatal, kikéri magának, nincs monopólium, a hírbehozott cég kikéri magának, sőt ki is adja, az információt. Szólt pedig arról, hogy a bemondó hölgy nem más, mint egy egészségügyi doboz forgalmazó. Ma a kereskedelmi hivatal visszaigazolta, hogy a számos újságíró díjjal kitüntetett bemondó hölgy, egy gazdasági lap főszerkesztője, valóban egészségügyi dobozkákat forgalmaz.
Elgondolod kedves halandó, hogy mi alapján szerkesztik errefelé a híreket? Mi meg ülünk és tördeljük a kezünket, mert ilyen helyzeteket nem szabályoz a törvény.
U.I. A hölgy szinte naponta kéri, az újságírás önérzetes arca mögül, a politikai szféra megtisztítását.
Szép álmokat, repdeső angyalokat.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Esti mese”

  1. Lolka

    Az Ui. kapcsan: ilyen ez az orszag. A buszvezeto szindja a kormany “gazembereit”, de o kozben tilosba hajt. A taxis szidja Tariceanut, de o kozben szabalytalanul eloz, szabalytalanul parkols stb.
    Itt semmi sem az ami, sot…

  2. Brigi

    Persze csak a politikai szfera megtisztitasat keri. De ott a gazdasagi szfera….ajjjaaj!
    Hmm, valoban lehet almodozni tovabb…

  3. Alaszka

    mikor a tv Magyaradása jár “beszerző riportra”? Ők a krumplit, a bort szeretik, mások a dobozokat. A csúcs az volt mikor az egyik tévéshez betörtek és oknyomozást tartott a közszolgálati tévével. Az tisztességes?