Sajt?… ó, szabadság!




Mostanság vagyon a Magyar Sajtószabadság napja. Mert a magyar szabadság, illetve sajtó, azaz az erdélyi magyar sajtó, az más. Sokkal. Specifikus.
Tele van 89 előtti ellenállókkal, senki nem volt közülük besúgó, kollaboráns, rendszerszolga. Hej de jó. Ünnep, sőt szüret. „mert mi igazán tiszták vagyunk”
Ünnepeljünk. A MÚRE is elengedte, a szabadság madarának fogadására, az új honlapját. Nem működik rajta egy menüpont sem, de már vannak rajta összeklikkelt cikkek, meg fénykép a vezetőségről. Ennyit érdemlünk? Ez is sok.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Sajt?… ó, szabadság!”

  1. Administrator

    “A magyar sajtó napja alkalmából átadták a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szakmai kitüntetéseit és sajtódíjait szerdán Budapesten; az életmû-díjként odaítélt Aranytollat az idén tizenketten vehették át. A MÚRE javaslatára Erdélybõl Borbély Lászlónak (Hargita Népe) adományozták.”

    Hát tényleg senki nem olvasta el senki, legalább a Hargita Népe Kalendáriumban a szocializmist magasztaló Borbély szövegeket? Micsoda szégyen!

  2. Alaszka

    Tényleg szar az új MÚRE hónlap és még a kis zöld nyilakat is a Microsofttól lopták. Mekkora blama!

  3. Metoikosz

    teccik: Sajt? .. ó szabadság!

    teccik és kész!

    ne béktélenkedjen mívész őr :-)

    üdv
    metoikosz

  4. Karácsonyi Zsigmond

    Köszönöm hogy néha olvasol minket Attila, de jó lenne a ma – 2007 március 21 du. 18,30 – megnéznéd a CNA honlapot … sajnos nem műküdik.
    A megjegyzésed epésen – heccesen ferdít, de ezt már megszoktam. Összemostad a Székelyföld kitüntetését a MÚOSZ dijjal. Baráti tisztelettel
    Zsiga

  5. Administrator

    Ez aztán érv! Gondolom ki kellne cserélni a konfigurációdat, vagy ellenőrizni az Internet kapcsolatotokat, mert a CNA honlap működik, naponta frissül.
    Szó sincs összemosásról, két külömböző bejegyzésről van szó. Mi ferde benne? Pontosabban?

  6. Andor

    MÚRE honlap egy vicc, az egész bohóckodás, részegedések, mutyizások. Szóra sem érdemes!

  7. Administrator

    Apropó Sajtószabadság! Kedves Zsiga olvasom a közleményeteket:

    “Hadnagy Miklós, Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központ igazgatója elmondta, a Veszely Károlyról elnevezett, idén alapított díj kiosztását az MKKKK támogatta. A díjat a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének igazgatótanácsa és becsületbírósága javaslatára ítélték oda Graur Jánosnak és a Székelyföld szerkesztőinek kiváló teljesítményük elismeréseként.”

    Nem értem ki alapította a díjat? A MKKKK támogatta, az igazgatótanács javasolta. De ki alapította? A MÚRE tagságát bevonták ebbe a dologba? Mik a kritériumok? Hol lehetne megtudni valamit a díjazottak újságírói munkásságáról, amiért kiérdemelték ezt az elismerést?
    Nagyon komolyan érdekel! Gondolom nem csak engem.

  8. Administrator

    A hallgatás is válasz.